Kron
Čuven
- Učlanjen(a)
- 20.12.2003
- Poena
- 620
Moja oprema
- Monitor
- U boji
- Laptop
- Digitalni sa kolor ekranom
- Tablet
- Isto digitalni sa kolor ekranom
- Mobilni telefon
- Imam dva
Sinoc sam kod drugara isao da postavim DVD rezac u komp. Prvo sam proverio stanje i video da su i CD citac i hard u PIO rezimu u Device Manageru (HDD prim. master, CD sec. master). Ja rekoh - ok, samo da ubacim i DVD rezac pa da sredim to. Postavim ja DVD rezac kao sec. master, CD citac kao sec. slave, HDD ostavio kako je bio. U BIOSu sam video da je transfer mode na AUTO i za hard i za opticke uredjaje, pa sam pretpostavio da ce se po ulasku u win sve prebaciti u UDMA rezim. Medjutim nije - ulaskom u win i Device Manager utvrdio sam da je i dalje sve PIO - i hard i optika. Naravno, to se videlo i po performansma (sporije dizanje win-a, opterecenje 100% CPU-a pri rezanju itd).
Znam za onu caku sa uninstall sec. grane i restartom posle cega ta grana predje u UDMA mod, to mi je uvek upalilo. Ali prvi put se susrecem sa slucajem gde je primarna grana tj. HDD u PIO modu. Pa se ja sad pitam smem li da to sa uninstall primenim i na tu granu na kojoj je HDD; na njemu je win, da li cu nesto upropastiti?
PS: nisam zagledao detalje oko teh. spec. same masine, znam da je Celeron na par GHz, 40GB hard sa dve particije i 256MB memorije, WinXP SP2
Znam za onu caku sa uninstall sec. grane i restartom posle cega ta grana predje u UDMA mod, to mi je uvek upalilo. Ali prvi put se susrecem sa slucajem gde je primarna grana tj. HDD u PIO modu. Pa se ja sad pitam smem li da to sa uninstall primenim i na tu granu na kojoj je HDD; na njemu je win, da li cu nesto upropastiti?
PS: nisam zagledao detalje oko teh. spec. same masine, znam da je Celeron na par GHz, 40GB hard sa dve particije i 256MB memorije, WinXP SP2
Poslednja izmena: