Šta je novo?

HDD-ovi za RAID 0 Stripping Mode

• Začetnik teme Začetnik teme z_m00n
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

z_m00n

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2005
Poena
619
Planiram da kupim 2 hard diska, i da ih stavim u raid 0 stripping mode.
Kapacitet diskova mi nije preterano bitan, u obzir dolazi sve od 2x80GB pa do 2x250GB.
Bitno mi je da se diskovi ne greju i da su tihi u radu.
Ono izmedju cega se trenutno dvoumim je:
2 x Seagate Barracuda, NCQ, 7200RPM, SATA2, 16MB, 250GB
ili 2 x Western Digital Caviar SE16 WD2500KS, 7200RPM, SATA2, 16MB, 250GB

Ako neko ima neku pametniju kombinaciju neka slobodno predlozi.

Da li prilikom kupovine na nesto treba da obratim posebnu paznju?
Kakva su vasa iskustva, sta mi predlazete da uzmem?

Imam 2 ova --> http://www.hitachigst.com/hdd/support/t7k250/t7k250.htm diskica u RAID 0 modu (SATA 2 verzije od 250Gb) vec 2 godine, rade 24h dnevno, 7 dana u nedelji itd. Tihi su, ne greju se i rade isto kao i prvog dana.
Od mene jedna velika preporuka za Hitachi.

Pre sam imao neke maxtore koji iako su me sluzili dobro, cak stavise i dan danas rade, ali su se grejali ko tea pec i krljali su kao traktor.

Naravno neces pogresiti ni sa jednim izborom koji si naveo ali rekoh da ti dam i trecu opciju jer imam stvarno dobra iskustva sa ovim.

Pozdrav!

I ja sam hteo da uzmem 2x WD za RAID 0 a lik u prodavnici racunarske opreme mi kaze: "A sto ne uzmes Seagate, dosta se manje greju!?" Tako da bih se ipak odlucio za Seagate...

z_Moon: video sam da ima od WD-a neki 250 model sa RAID EDITION oznakom, pa predpostavljam da bi dva takva bila idealno rešenje :wave:
Pa pretpostavljam da bi, ali nisam ih nigde video kod nas.

Imam 2 ova --> http://www.hitachigst.com/hdd/support/t7k250/t7k250.htm diskica u RAID 0 modu (SATA 2 verzije od 250Gb) vec 2 godine, rade 24h dnevno, 7 dana u nedelji itd. Tihi su, ne greju se i rade isto kao i prvog dana.
Od mene jedna velika preporuka za Hitachi.

Pre sam imao neke maxtore koji iako su me sluzili dobro, cak stavise i dan danas rade, ali su se grejali ko tea pec i krljali su kao traktor.

Naravno neces pogresiti ni sa jednim izborom koji si naveo ali rekoh da ti dam i trecu opciju jer imam stvarno dobra iskustva sa ovim.

Pozdrav!
Sto se tice Hitachi-a ne bezim od njih ali voleo bih da cujem jos neka iskustva.

Malo sam citao forume i vidim da postoje neki Seagate koji se vise greju i bucniji su od onih "standardnih", ali nisam siguran kako da ih prepoznam.

Sada sam malo gledao po netu i zakljucih da mi je verovatno najbolje da uzmem:
2xSeagate 160GB, 8MB buffer, S-ATA2 (3Gbps), Barracuda 7200.9, NCQ

Procitao sam takodje da je serija 7200.10 perpendicular, malo brza, ali i glasnija, a to mi ne odgovara.

Sto se tice WD-a nasao sam onaj Raid Edition ali mi je malo skup, i moze da ima nekih problema kada ne radi u RAID-u .

Jedino izmedju cega se jos dvoumim je WD250KS i ovaj seagate gore, izbor bi verovatno pao na tisu kombinaciju ali nisam siguran koja je. Neko kaze da se WD u Idlu nekada cudno cuje, neko kaze Seagate bucan, drugi kazu tih, neam pojma vise...

Poslednja izmena od urednika:
E sada sam u totalnoj nedoumici, negde sam procitao da i ovi seagate znaju da budu glasni, tako da moram da vas zamolim da mi iz licnog iskustva kazete koji je od sledecih diskova najtishi:

1.Seagate 7200.9 serija
2.Seagate 7200.10 serija
3.WD xxxxKS
4.WD xxxxJS
5.WD xxxxAAJS

ili neki peti

Ima WD RE (Raid edition) u Adacom-u , bar ga je ranije bilo .... Ako diskovi rade 27h/7dana onda ti te preporucujem . Pozdrav

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno