Šta je novo?

HDD otisao!?

kovica

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2006
Poena
304
Imam Maxtor 6L200P0 48 °C (118 °F) HDD je PATA. ovo je bio c/p iz Everest ultimate edition 2007. HDD vec dva dana radi u pio modu. Ranije je imao epizode da s' vremena na vreme zakrlja jako na sekundu. Sad mi komp uzasno radi zbog pomentutog pio moda. Konfa iz potpisa. Ima li mi spasa?
Hvala in advance :)

Poslednja izmena:
Da ne bi rizikivao mnogo za pocetak (dok jos iole radi) napravi backup svega sto ti sa njega treba...
Licno ja mislim da nema spasa, a meni je inace skoro puko Maxtor 250GB Pata :S:

kao sto je twix rekao prvo sacuvaj podatke pa onda experimentisi.
ja bi probao da napravi uninsatall Primary IDE channel (pod uslovom da ti je tamo HDD), ovo ces nacu u Device Managetu-IDE ATA/ATAPI Controllers, desni klik na Primary IDE channel i uninstall pa restart, nakon podizanja windowsa opet ce se instalirati Primary IDE channel i trebalo bi da ti HDD ponovo bude DMA, bas koji dan sam ovo radio na jednom racunaru i za sada je sve OK (izgelda da ova vrcina ubuja hardiskobe:wall: , preporucujem to da kupis neki HDD cooler, mala investicija ali puno znaci)

E hvala na savetima. Kupicu cooler, temperatura je 48, ja kapiram da je to mnogo. Uradio sam uninstall primary ide controlera i sad mi je hdd ponovo na udma6. Hvala jos jednom :)
poz

Nekad na tim Maxtorima (imam 1 od tih :)) pomogne i da mu promeniš Master / Slave polažaj. Onda nema problema neko vreme.
Uglavnom, to je 1 od znakova crkavanja a ko za koliko će on još tako da radi dok ne crkne potpuno...

Vrh Dno