Šta je novo?

HDD odjednom prestao sa radom

batat89

Slavan
Učlanjen(a)
31.12.2008
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
Xiaomi 12T Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Zdravo.
Danas sam hteo da zavrsim jednu igru i na odredjenom nivou igra mi zablokira i nece dalje.
I uvek na tom nivou pokusavao vise puta i odjednom dobijam poruku od Intel R.S.T. da HDD nije detektovan.
Igre mi se nalaze na tom hdd.
I nevidi se taj hdd nigde vise ni u biosu ni u disk menageru.
Sta bi mogao da bude problem da li je ovaj hdd otpevao svoje?

Probao sa drugim kabelom u drugi port i isto nevidi ga.
Ovo za racunar moram da odnesem god drugara pa cu videti.
U pitanju je Samsungov F1 od 750gb kupit je 2008 ili 2009 neznam tacno.

Ili da kupis isto takav hard koji ima bad sectore, pa da mu prepakujes elektroniku..

Odnecu ga ovih dana kod drugara pa cu videti da li je stvarno gotov pa cu javiti stanje.

Ili da kupis isto takav hard koji ima bad sectore, pa da mu prepakujes elektroniku..
pa onda ce da ima dva diska koji imaju bad sektore. Pa cujes da krene da igra pa mu crkne...ako je krenuo to znaci da je disk zavrteo, inicijalizovao se...i kasnije otkaze.
to je siguran znak da su ili glave ili bad sektori...
plus tu da se pogode dve elektronike da odgovaraju jako tesko..

Helt mu je na 76%
Da li za ovakav hdd moze da se izvuce koji dinar posto cu ja sebi uzeti novi?

31-jul-2014_22-31.png

Helt mu je na 76%

Pogledajte prilog 146857
Zavisi zašto je takav, proteraj ga kroz HDD Regenerator pa ako popravi tih nekoliko bad sectora znači da nisu opasni nego samo bad zbog nekog softwerskog gliča. To će sve ostati zapisano u SMART-u pa ako nema previše Relocated Sectors onda nije veliki prblem. Imam već nekoliko godina jednog WD-a od 350 GB sa 23% health pa još uvek radi. Prethodnom vlasniku bio loš data cable pa je štucao dugo. Posle HDD Regeneratora i totalnog brisanja proradio lepo i još uvek radi kao nov.

Helt mu je na 76%

Izvlačenje kojeg dinara nije nemoguće, ali je malo verovatno. Probaj da odradiš ovo ili zero fill sa nekim drugim programčićem, pa da koristiš taj HDD za neke podatke koji ti nisu mnogo bitni.

Zavisi zašto je takav, proteraj ga kroz HDD Regenerator pa ako popravi tih nekoliko bad sectora znači da nisu opasni nego samo bad zbog nekog softwerskog gliča. To će sve ostati zapisano u SMART-u pa ako nema previše Relocated Sectors onda nije veliki prblem. Imam već nekoliko godina jednog WD-a od 350 GB sa 23% health pa još uvek radi. Prethodnom vlasniku bio loš data cable pa je štucao dugo. Posle HDD Regeneratora i totalnog brisanja proradio lepo i još uvek radi kao nov.

HDD regenerator košta više od diska ;)

Poslednja izmena:
Na drugom pc.

Hdd Regenerator je popravio bad sektore.

Nazad
Vrh Dno