Šta je novo?

HDD, Moze li na garanciju?!

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Crkao mi hard disk na laptopu (tacnije nije crkao, radi ali se pojavilo par bad sectora; danas ustanovio...bedak). Laptop u garanciji jos mesec dana. Da li mogu da nosim na reklamaciju, i sta mogu da ocekujem od iste (imam li pravo da zahtevam novi disk ili da ih pustim da samo markiraju i izoluju lose sektore)?!

Nego sta nego da nosis.

Sutra cu da zovem ove iz kimteca da vidim sta kazu i predlazu!! Idealno bi mi bilo ako bi mogao da odnesem laptop sa sve diskom, da oni tamo izvade disk i ustanove kvar, disk mogu i da im ostavim 40 dana da se igraju posto sam uzeo ssd za laptop ali da zivim bez istog toliko bi bilo katastrofa!!

edit: i sa kojim programom bi jos mogao da testiram ispravnost? Ima li na hirens bootu neki softver koji moze da otkrije koji tacno sektori su u pitanju tj falicni...i da li da se akam sa hdd regeneratorom ili?!

Poslednja izmena:
imaš mhdd.

ne mogu da provalim kako se koristi taj mhdd, nece da mi nadje disk. Zanimljivo je da mi sa HDD regeneratorom nije nasao nista bad, a hd tune pro ima neku sivu kocku na kraju ne znam sta to znaci?!

Prilozi

• HD tune Pro2.jpg
    HD tune Pro2.jpg
    177.3 KB · Pregleda: 79
Udri screenshot i na health , mozda tamo ima problema nekih . Po ovome programu hard je ispravan .

Evo i health...

E sad pitanje jos jedno; da li bi mozda ako obrisem sve particije iz hirensa i kreiram jednu u komadu (sa acronisom ili nekim slicnim alatom) i to full formatiram disk prestao da pokazuje ta tri losa sektora?! Napominjem jos jednom da mi hdd regenerator nista nije nasao ni popravljao :S:

Prilozi

• Health.jpg
    Health.jpg
    161.3 KB · Pregleda: 85
hdd-ovi imaju odredjeni broj sektora u "rezervi" sa pojavom prvih losih sektora, hard prestaje da ih upotrebljava i pocinje da koristi te iz rezerve. tek kad se svi oni potrose(50-100-200, zavisi od harda) ces poceti da imas probleme sa hardom. ti na tom hdd-u imas tri "pomerena" sektora", tj. tri komada su ti "zamenjena", ali hdd i dalje radi ok.

Daki mi je vec objasnio tako nesto;hvala za info,to stvarno nisam znao!

Vrh Dno