Šta je novo?

HDD Master boot record error

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Cao svima...U pitanju je 500gb hard disk koji je radio u eksternoj fijoci...i samo stao

HDD sam izvadio iz fijoke, ub`o, sistem ga vidi kao "F", nit moze da ga formatira, nit ista. Probao sa HD Tune, samo iscitava scrvena polja...HDD regenerator prijavljuje "Master boot record damaged"....Ako pretpostavimo da se sjebalo nesto oko particija ili up`o neki virus u boot sector, sta dalje? Koji alat pokrenuti iz Win7?

MOžda bi mogao da pokušaš nešto u stilu F:\> FDISK.EXE /MBR mada kako nema OS na tom disku iako je početni sektor otišao mala je verovatnoća da bilo šta možeš da uradiš

Probaj alate sa hirens boot CD-a za testriranje i opravku

Zato sam i dosao ovde, da mi neko preporuci alat sa hirena ili jos bolje, koji radi pod win, posto mi je dvd citac u tom kompu shit :)

Poslednja izmena:
Probah brdo alata sa hirena...Jednostavno, cime god uzmem da formatiram, pokazuje samo los sektor do loseg sektora (kao da je svaki)...Sa nekim i uspem da napravim particiju, al` ko da je nisam ni napravio

Probaj neki od alata od samog proizvođača hard diska, probaj low level format i slično

Neki low level format sam ostavio 4-5 sati da radi, i svake 4 sekunde je izbacivao tekst "error on sector..."....Ali tacno 4 sekunde

Probaj sa HDD Regenerator-om da popravis te bad sektore.

probao, dodje do recimo 750-og sektora, uradi repair jednog i onda narednih nekoliko sati daje svaki sa greskom, a ni jedan ne pise da je popravio...

probao, dodje do recimo 750-og sektora, uradi repair jednog i onda narednih nekoliko sati daje svaki sa greskom, a ni jedan ne pise da je popravio...

koliko dugo ti je radio hdd reg. da bi presao tih 500GB, ja bih da probam reparaciju na 1.5TB?

Nazad
Vrh Dno