Šta je novo?

HDD FORMATIRAN-PODACI IZBRISANI

Pa problema nebi ni bilo,niti rizika dal sam upisivao nesto,da u samom startu nije ni formatiran HDD..Nema tu neke kolektivne odgovornosti..Sve je bilo uredu dok neko nije formatirao HDD...i tu bi trebalo da je tacka..jer ne treba ja da kad nosim komp u servis na ostale komponente stavim lavlju kandzu?!A podaci bi bili vraceni odma da taj isti "biser" kad sam ga pitao da mi vrati podatke tu na licu mesta cim je formatirao nije rekao da ne zna i nema program za to..

ti baš teraš mak na konac....
Krivica je onoga koji je uradio format, ali i tvoja što nemaš backup bitnih podataka..
I da kupiš nov hdd i da ti crkne u roku od 3 meseca, koga bi tad krivio?
Kao što ti je i duksa rekao posle bilo kakvo upisivanja, čak i boot-a win-a, šansa za datarecovery ti je jako mala...

Ma sve ja vas razumem,ali ni u ludilu ne vidim, sebe krivog za neciju nesposobnost..ali da kupim hdd i da mi crkne krivio bi sebe jer nemam backup...Al ovde mi nije bio potreban backup..nego neko ko zna sta radi..
To sto vi kazete je klasicna zamena teza.."zanas kriv je on,ali i ti,ma nek ide zivot svi smo krivi"..Ko odem da izvadim 6-cu,a on mi grskom izvadi i 5-cu i 6-cu pa nisam valjda trebao na svakom zubu da napisem ovaj NE VADITI(znam glupo poredjenje,al bolje nemam:D)..
Odem u radnju,radi jednog,neko nesposoban uradi drugo,ja mu kazem da ispravi to jer je on profi a ja amater,on kaze da ne ume i nema opremu za to,pritom mi kaze da ja to ceprkam,pritom me ne upozori na bilo sta...pa ko je kriv..
Ne zelim raznim parazitima i drustvenim pijavicama da dajem opravdanje za svoje postojanje.Prosto ili vodis ili pratis ili se skloni s puta..Ali muka mi je da mi neko upropasti nesto i pritom kaze pih pa sta je to 320gb..Nikom nista..
Znam da vi gledate iz ranih uglova,ali ja imam samo jedan nekog ko je imao nesto sad nema-osteceni..

Uglavnom,hvala vam svima na pomoci..Da ne trosimo zube vise na ovo..Hdd sam odneo pre koji dan u radnju da posalju serviseru pa cu kad mi vrate videti sta i kako..

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk

@duksa..Pa ne bih se bas slozio..Moji podaci bi i dalje bili na mom hdd-u i pored toga sto nisam cuvao..4-5 godina nisam cuvao podatke pa im nista nije falilo..Tako da tog formatiranja nije bilo i tudje ne(namerne) greske moji podaci bi bili gde treba da budu..Meni je licna imovina unistena,poslovni dokumenti,slike..Ne vidim kako je ista moglo da bude bilo cijom krivicom osim osobe koja je stisnula format..Dal sam ja pisao posle po njemu,dal mi je sluzio ko kamen za kupus..Mi o ovome ne bi pricali da nije bilo tog formatiranja..Znaci od tog trenutka je zapocet problem..
Jeste, slazem se. Ali ja nisam pricao o tvom slucaju nego o slicnim slucajevima koji se non stop ponavljaju...

Pazi razumem te, bio u sličnoj situaciji, i svojom i tuđom greškom, i otada backup bitnih stvari pod obavezno
A za ovog servisera scenario, hodam tiho i nosim BFG(q3tm)

To za cuvanje podataka od sad pod obavezno,vise ne reskiram..kupicu lepo neki mali eksterni ili interni hdd i sve sto je vazno da backup na njega

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk

Uglavnom pozdrav svima ponovo,epilog cele price je..Vracen mi je hdd sa servisa..Jedino sto su uspeli da mi povrate je 150k+ slika koje sam otvarao na internetu-thumbnails,5-6 poslovnih dokumenata od bar hiljadu-dve koje sam imao,od snimaka koje sam imao sa letovanja,zimovanja,i drugih za mene vaznih dogadjaja..Vracene babine:Dkoje su bile iz jednog dela sad su iz 60 delova..Znaci apsolutno nista nije uspelo ili eto da ih castim mozda 3-4% predjasnih stvari je vraceno:crash:

poluzivi

Ja sam sa Power Data Recovery v4.0 vraćao stvari sa polumrtvih hardova ... ima posebne opcije za traženje PDF-ova, Word dokumenata, Jpg-ova itd...
Cim su mogli da rade a da ne blokiraju win bili su vise nego polumrtvi.
Program ko program analizira sadrzaj koji je citljiv.
Odlicni programi, vrhunski , kostaju 70e...
I to nije nikakva mudrost odavno. Ako ti je program pomogao da spasis podatke
a skinuo si ga za dz sa neta onda je to u najgorem slucaju bio poneki bad sector.
opasno je sto ljudi skinu GDb sa neta i onda postanu strucnjaci. Instaliraju na postojecu particiju , onda skeniraju tri dana, pa izvuku podatke na istu particiju.
pa obirisu pa onda puste active recovery. Kad to ne pomogne onda je tu Sistem restore...
pa posle kako nema podataka.
Svaki program koji sada moze da se nadje koristi manje ili vise isti algoritam i svi ce pokazati slicne rezultate. Nema tu magije, samo kod koji je pisao covek.
nista vise nista manje...

Vrh Dno