Šta je novo?

HDD firmware !!!!

J@mmer

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Da li neko zna gde moze da se skine sa neta firmware za Quantum i Maxtor IDE Hardove ?

I da li postoji negde tabela na primer Quantuma ili Maxtora (posto je najcesci kod nas)u kojoj se nalazi sta koji firmware ispravlja ?

U celoj prici postoji firmware za sve zivo i mrtvo na net-u ali za Hardove nema nigde, Maxtor nece cak ni da objasni sta koji firmware radi nego samo kada izbace novi model naglase da ima novi firmware.

Pozdrav !!!(D)

pitanje:

zasto ti to treba?

Ah Zasto ?!?

Pa zar je to bitno zasto mi treba ?
Verovatno zato sto me interesuje jer koliko znam niko se do sada nije petljao sa tim !!!
Niti se zna sta koji firmware HDD-a radi i sta oni petljaju i ispravljaju sa svakim novim firmware(om).
Hvala na pitanju ali meni treba odgovor na moje pitanje a ne jos jedno pitanje!!!

Pozdrav !!!:wave;

J@mmer je napisao(la):
Da li neko zna gde moze da se skine sa neta firmware za Quantum i Maxtor IDE Hardove ?

I da li postoji negde tabela na primer Quantuma ili Maxtora (posto je najcesci kod nas)u kojoj se nalazi sta koji firmware ispravlja ?

U celoj prici postoji firmware za sve zivo i mrtvo na net-u ali za Hardove nema nigde, Maxtor nece cak ni da objasni sta koji firmware radi nego samo kada izbace novi model naglase da ima novi firmware.

Pozdrav !!!(D)

Novi firmware za diskove obicno ispravlja greske pri pristupanju kontroleru na ploci, ili drugom kontroleru na add-on kartici.
Ima i manjih izmena, ali su skoro beznacajne.
Ako zelis update za hdd, moras da koristis beta programe, koji su pisali pojedinici, a to je vrlo rizicno, posto je BIOS kod HDD u procesoru integrisan, sto znaci ako zeznes nesto, moras da kupujes elektroniku.

Pocni sa http://ic.doma.kiev.ua pa rovari, nije tesko naci ako znas ruski :)

Niko se time nije petljao ne zato sto ljude tako nesto smara, nego zato sto takvih apdejtova za hardove jednostavno nema u slobodom opticaju. A to sto moze da se i nadje, sto kaze Uros, je BudiBogSNama - ja time ne bih prilazio svom disku, ma da je NeZnamSta sa njime.

Elem, glede Quantuma AS, jedini hint koji tu mogu da dam jeste to da sam primetio (na kolicino od oko 20-tak diskova) da je riknjavanja bilo mnogo manje sa firmware verzijama A1Y.1500 ili visim. Oni koji su odlazili u vecna lovista su bili uglavnom A1Y.1000 verzija. Naravno, nisu riknjavali zbog firmwarea, ali po tome se moze videti iz kojih je serija disk generalno.

Hvala silverglider-u !!!

Hvala na informaciji.
Nisam nesto posebno mislio da se zezam sa fleshovanjem
HDD firmware(a) osim ako nije neko znatno poboljsanje, najvise me interesuje sta oni tu rade ali izgleda da to niko ne zna (za sada). Poenta je u tome sto bih voleo vise da saznam o njihovom firmware(u) za (Maxtora, Quantuma) posto se veoma malo prica o tome na net-u, i uglavom se prica zavrsi na onome sto si ti meni vec naveo u tvojoj poruci.

Pozdrav !!!
(D)

Re: Hvala silverglider-u !!!

J@mmer je napisao(la):
Hvala na informaciji.
Nisam nesto posebno mislio da se zezam sa fleshovanjem
HDD firmware(a) osim ako nije neko znatno poboljsanje, najvise me interesuje sta oni tu rade ali izgleda da to niko ne zna (za sada). Poenta je u tome sto bih voleo vise da saznam o njihovom firmware(u) za (Maxtora, Quantuma) posto se veoma malo prica o tome na net-u, i uglavom se prica zavrsi na onome sto si ti meni vec naveo u tvojoj poruci.

Pozdrav !!!
(D)

Mogu ja da ti uradim dump BIOS-a za koji oces HDD, ali pitanje sta ce ti taj BIOS.
Garant ne znas da ga citas, a trebalo bi ti mnogo to da naucis.
Sav info i izmene zadrzava proizvodjac, tako da ces tesko da provalis razlike.

Nazad
Vrh Dno