Šta je novo?

Periferni uređaji HDD Enclosure/Docking

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

miksan

Cenjen
Učlanjen(a)
25.12.2011
Poena
195
Moja oprema  
Laptop
/
Tablet
/
Pristup internetu
  1. Wireless provajder
Sta da uzmem od kucista za hdd za povremevi backup, kad kazem povremeni mislim na obicni i retko kopiranje fajlova na hdd sa PC ?

Najveci problem je sto je hdd 5.25 500GB , imam i jedan od 3.5 inca. Ili da ih lepo poklonim nekom i kupim jedan enclosure i neki jeftiniji ssd u te svrhe?

Gde iskopa 5.25'' HDD? (Šalu na stranu.)
Teško da ćeš pronaći kućište za takav HDD, možda na AliExpress-u.

Druga tema, za backup medij nije preporuka koristiti SSD već klasičan HDD (3.5'' ili 2.5'', da budem precizan, šta god od ovih formata da ti dopadne šaka).

to je da stane u kućište računara na mesto optičkog uređaja koji su 5.25"

5.25" su se pravili do kraja 90-ih što znači da je taj hard disk star preko 25 godina i ko zna koju vezu koristi, ako je uopšte ispravan

s druge strane, docking nije kućište. docking je uređaj povezan na struju i računar u koji se stavi hard disk, uglavnom sa gornje strane. nije namenjen da bude prenosiv
nespretan naziv a nemam ideju kako da preimenujem ovu temu

Poslednja izmena:
HDD/SSD/NVMe dockovi - pitanja, uputstva, backup i sl. za naslov teme, nesto tog tipa.

Inace taj 5.25 penzionisi ili prodaj i uzmi neki 2.5 ili 3.5 HDD ili SSD, ja uvek podrzavam ponovno osposobljavanje polovnog za neku svrhu ali tu vec nema smisla da rizikujes.

Enclosure imas u raznim varijantama, 2.5" enclosure i SSD su ti najpogodniji u odnosu dimenzije-cena za povremeni backup.

Saglasan sam sa svim prethodnim komentarima za 5,25 disk.

Sam proceni koliko su ti bitni podaci, kolika je ukupna količina podataka koje bekapuješ, pa na kraju šta ti se isplati da kupiš.

to je da stane u kućište računara na mesto optičkog uređaja koji su 5.25"

5.25" su se pravili do kraja 90-ih što znači da je taj hard disk star preko 25 godina i ko zna koju vezu koristi, ako je uopšte ispravan

s druge strane, docking nije kućište. docking je uređaj povezan na struju i računar u koji se stavi hard disk, uglavnom sa gornje strane. nije namenjen da bude prenosiv
nespretan naziv a nemam ideju kako da preimenujem ovu temu
Pogresno sam skapirao, mislio sam da je https://viphouse.rs/p/chieftec-cmr-625/196822 zaseban uredjaj. Vidim na silci da ovo ide u kuciste da je potrebno i napajanje i sav ostali hardver.

hdd je SATA nije stari PATA. Tosiba P300 ako se dobro secam.

Meni je potrebno nesto ovako https://viphouse.rs/p/lc-power-lc-35u3-raid-2/177771

HDD/SSD/NVMe dockovi - pitanja, uputstva, backup i sl. za naslov teme, nesto tog tipa.
ovo je podforum za preporuke za kupovinu.
Najveci problem je sto je hdd 5.25 500GB
da li bi mogla slika tog hard diska? najveći kapacitet je 47GB, koliko vidim na Wikipedia

P300 je 3.5" disk.

HDD docking je ovako nešto

Nazad
Vrh Dno