Šta je novo?

HDD el.

• Začetnik teme bull_ns
  • Datum pokretanja
B

bull_ns

Guest
Riknu HDD boga mu njegovog!
Tj pretpostavljam po nekoj mojoj logici (oseti se da radi.. vrti...) koja se zasniva na odokativnoj metodi (jedan od cipova, tacnije onaj najblizi konektoru za napajanje je VIDNO "pregoreo")
Problem je u tome sto ja nevidim koji je to model pa da kazem sve ovo malo jednostavnije :)
Jedino sto ima je neki sn: 693934627388 i ispod njega oznaka "DGZXX"
Na gornjoj ploci ima nalepnica na kojoj pise sledece:
13. OAT P/N LA13A011 Rev 01-A

ako je to nesto pomoglo super ako ne onda ce mo preci na detaljnije opisivanje

re

to je:

Quantum Fireball LCT08
13.0 GB

a cip koji je izgoreo je ili
PHILIPS TDA5247HT
ili Panasonic AN8428NGAK

pozdrav

UPRAVO TAJ!
znas svoj posao nema sta :)
samo sto mi nije niko rekao da li ima tu elektroniku i posto je?!!?
:) nadam se da nije skuplja od celog diska

znaci nema sanse da je nadjem??? mislim na elektroniku.

bull_ns je napisao(la):
znaci nema sanse da je nadjem??? mislim na elektroniku.

Koliko se ja razumem,a ne razumem se :D za taj tvoj moze i elektronika od Lct 10!!!
Koju ja imam! ;)

Ner azumes dobro, ne moze ta elektronika njemu neodgovara ali bi meni dobro pasovala.
Nikolaa

Sada ocete da mi kazete da ne moze da se nadje elektronika od nekog jeb*nog pokvarenog diska i da se zameni!!
ma daj bre covece
u svakom slucaju hvala na pomoci za dalje cu se sam snaci!

Za 30 e ces da je nadjes de oces, za beckup nema problema, ali da je kupis nema sansi da da je nadjes .
Nikola

bull_ns je napisao(la):
Sada ocete da mi kazete da ne moze da se nadje elektronika od nekog jeb*nog pokvarenog diska i da se zameni!!
ma daj bre covece
u svakom slucaju hvala na pomoci za dalje cu se sam snaci!

problem je sto kod te serije ( Lct08 )
a i slicnih serija ( LCT10 , LCT15 , CX )
po pravilu strada elektronika ,
u cak vise od 90 % slucajeva ,
mehanika je doslovce " neunistiva"
pa je zato Duksa u pravu....

no, u svakom slucaju pokusaj da je pronadjes....
ali budi oprezan kada je isprobavash jer do problema sa njom
moze da dodje i posle par sati rada....

pozdrav

Poslednja izmena:
gsimon je napisao(la):
problem je sto kod te serije ( Lct08 )
a i slicnih serija ( LCT10 , LCT15 , CX )
po pravilu strada elektronika ,
u cak vise od 90 % slucajeva ,
mehanika je doslovce " neunistiva"

Meni bas juce riknula mehanika na lct 10... :-(

Nekad radi par minuta, nekad i 20-ak ... a onda 'unutra' pocne da tandrce komadic nekog metala... a komp se zakuca. Kad ga 'protresem pored uveta' cujem da neki mali metal zvecka.
To je crkla mehanika, zar ne?

re

verovatno je elektronika!!!!!!

tako se ponasa kad se pregreje
Philips TDA5247.....

pozdrav

hahahaha svaka cast! samo jos kad bi meni to odgovaralo bilo bi super.... ali......je*i ga :) :) :)

montenigger je napisao(la):
Meni bas juce riknula mehanika na lct 10... :-(

Nekad radi par minuta, nekad i 20-ak ... a onda 'unutra' pocne da tandrce komadic nekog metala... a komp se zakuca. Kad ga 'protresem pored uveta' cujem da neki mali metal zvecka.
To je crkla mehanika, zar ne?
Probaj da nabudzis neko hladjenje na njega. Kako ti gsimon rece, problem je u pregrevanju.
Tako je meni "otkazao" jedan lct08 svojevremeno... isto je tandrkao, cuo se metalni zvuk nakon nekog vremena rada, cak je i plave ekrane izbacivao, sa porukom da ne moze da pise po disku. "Majstori" u servisu rekose da je dobar samo za sa'ranu... medjutim, disk se i dan danas koristi za poneki backup ili sl. Namontirano mu je ono hladjenje ispod elektronike i radi k'o zmaj.

nije do hladjenja sigurno ja sam prskao moje ledelidom pa su opet lupali.
Treba staviti panasonica i to je jedino resenje.
Nikola

duksa88 je napisao(la):
nije do hladjenja sigurno ja sam prskao moje ledelidom pa su opet lupali.
Treba staviti panasonica i to je jedino resenje.
Nikola
E pa vidis, jeste do hladjenja! Bar kod mene.
Kazem, kako sam stavio HDD cooler, sama elektronika hladna, gornja strana hladna takodje... a hard radi bez problema. Nema tandrkanja, nema BSOD-eva... ma, nema problema.
Ortak radio backup, prebacivali smo podatke sa njegovog na moj hard... bio je upaljen nekih 5-6 sati neprekidno, od toga efektivno radio 2-3 sata kopiranja (gomila fajlova, a udruzenim snagama rade "penzioneri" - njegov lct20 i moj lct08! :D)... sve je proslo bez greske, hard mlak, nikakvo tandrkanje.

Ne sporim ja da je problem u Philips cipu, uvek je i bio... Panasonic je mnogo bolji.
Samo, kod mene je i hladjenje bilo dovoljno da se hard osposobi (narocito posto su mi serviseri rekli da nema vise vajda od tog harda, da mogu da se oprostim i od svih podataka - koje sam naravno sve povratio - i koji su mi, kao vrhunac, rekli da je riknula MEHANIKA!!! :zgran: )

Sve ja to znam ali to hladjenje mi ne ide u glavu.
Stavim ja ventilator radi normalno.
Naprskam ledolidom nece?????
Nije mi jasno sta je.
Nikola

duksa88 je napisao(la):
Sve ja to znam ali to hladjenje mi ne ide u glavu.
Stavim ja ventilator radi normalno.
Naprskam ledolidom nece?????
Nije mi jasno sta je.
Nikola
Ledolid nemam pojma sta je (ali nagadjam :))... ali kazes i sam da ti radi sa ventilatorom???

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Probaj da nabudzis neko hladjenje na njega. Kako ti gsimon rece, problem je u pregrevanju.

U pravu ste...

Kad sam ga izvadio iz kucista, okrenuo naopacke (da bude ona elektronika u boljem kontaktu sa vazduhom) radio je bez problema vise od par sati.
Sto kazes za neka prebacivanja ce da (po)sluzi. Ne znam kako i kakav ventilator da mu nabudzim. Cip je kao sto ste rekli PHILIPS TDA5247HT.

Kod nekih lct08 i ostalih lct serija pomaze hladjenje , kod nekih
ne pomaze , zavisi od primerka do primerka ....
4 Montenigger-a:
Zalepi neki pasivni hladnjak na cip pomocu dvostrane samolepljive
trake (moze i vrlo malo super lepka na dva coska cipa a u sredini
obavezno silikonska pasta) , pa tek onda stavi 8x8cm ventilator
ili cak kupovni HDD ventilator da duva u elektroniku

Pozdrav

montenigger je napisao(la):
U pravu ste...

Kad sam ga izvadio iz kucista, okrenuo naopacke (da bude ona elektronika u boljem kontaktu sa vazduhom) radio je bez problema vise od par sati.
Sto kazes za neka prebacivanja ce da (po)sluzi. Ne znam kako i kakav ventilator da mu nabudzim. Cip je kao sto ste rekli PHILIPS TDA5247HT.
HDD cooler... onaj bas za hard, sto se kaci ispod elektronike. Moj 'ladi fenomenalno.
Osmica jeste dobra, ali rasipa "duvanje"... ovaj bas pogadja elektroniku.

Za prebacivanja - odlicno! ;)

Vrh Dno