Šta je novo?

HDD, DVD, miniDV

foka

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2008
Poena
301
Pozdrav svima !
Nemam nikakvu dilemu jer nemam pojma o niocemu.
Znam samo da sam na pravom mestu gde mogu da postavim pitanje ljudima koji se razumeju u ovu temu:).
Želeo bi da u skorije vreme napravim sajt na kojem bi osim slika i tekstova bilo i dosta video klipova u trajanju od 3 do 5 minuta po svakom.Snimanje se vrsi za radnim stolom tako da i nije potrebno neko veeeliko opticko uvecanje
Pitanja glase :
1. Koja bi to kamera bila, tj. da li neka sa Hard diskom, miniDVi ili...
2. Koja bi kamera bila sa najlaksom komunikacijom kamera komp posto ja o prebacivanju podataka sa iste nemam pooojma.
3. Koji bi to format podatka trebao da bude da bi mogao da se kompresuje a da se stavi na net.

Hvala na savetima !;)

1. Zavisi kakav ti kvalitet treba, ako nije bitno, uzmi najjeftiniju HDD kameru poznatog brenda.
2. HDD kamera standardne rezolucije.
3. HDD kamere snimaju u mpeg2 a jednostavnije od toga za rekompresovanje nema.

Ja sam profa hemije i moji učenici imaju želju da im šaljem rešene zadatke putem neta u obliku malih video klipova.Kvalitet snimka bi trebao da bude takav da kada se izvrši kompreeeeesija može lepo da se vidi postupak rešavanja zadatka i da se ok čuje ton, tj moje smaranje...
Nemam pojma koja bi to kamerica bila , može li ova da uradi tako nešto, npr
SONY DCR-SR35 ILI NEŠTO JAČI A ZA MENE DOSTA SKUPLJI SONY DCR-SR55

Moze taj SR35 bez problema.

HVALA DRIVER !

Pita moja supruga da li bi mogao aparat panasonic tz 5 da zadovolji potrebe video zapisa. To jest da li bi mogle moje formule da se vide na takvom aparatu kada se stave na net. Ako ikako mozes voleli bi da nam odgovoris posto nemamo para i za kameru i za digi foto aparat.Culi smo da fot aparati imaju probleme sa video zapisom u vecernjim satima iako se snima u sobi. Da li postoji neko resenje , neko dodatno osvetljenje ili tako nesto.
Izvini sto te smaramo.
Hvala unapred.

Ja sam mislio da ce to biti neka praksa iz hemije, ali sad kad cujem da formule treba da se vide na snimku za net, to ce teshko moci, bez obzira na kameru. Bilo bi dobro ako mozesh da okachish fotografiju kao primer jednog kadra koji ce biti kachen na net, jer kamera nije problem, ali ako to iskompresujesh za net,nishta se nece videti, zato bih voleo da vidim kako taj kadar izgleda i koliko je sitan (krupan) tekst.

Ne razumem zasto mora da bude video zapis da bi se pokazalo kako se resava neki zadatak? Po meni je sasvim dovoljno napisati formule uz nesto tekstualnog objasnjenja. Moze i u PowerPointu da se napravi prezentacija sa formulama gde bi u pozadini isao govor sa objasnjenjem.
Ako bas mora video zapis, onda je jedino resenje da se pise na skolskoj tabli (ili necemu te velicine), ali da se snimak distribuira u originalnoj rezoluciji.

bez veze je kupovati kameru samo zbog demonstracije tekstualnih zadataka. da se radi o nekim eksperimentima imalo bi smisla a ovako...

inače kamere koje snimaju na mini dv daju kvalitetniji snimak od onih koji to rade na DVD-ju ili HDD-u.
planiram i sam kupovinu jedne takve.

Po meni je najbolje resenje da se to sve odradi u flashu. Kakav bre powerpoint.
Ja sam resenja za moje zadatke dobijao u .swf fajlu od Asistenta i naravno da sam zadovoljan i sve se lepo vidi.

Nazad
Vrh Dno