Šta je novo?

HDD dock sa USB 3.0 i eSata

nemanja123

Čuven
Učlanjen(a)
28.10.2007
Poena
665
Da li je neko koristio HDD dock (po mogucstvu koji ima USB 3.0 i eSata izlaze)? Kakva su iskustva, brzine...

Na nasem trzistu je slaba ponuda ovih uredjaja, pa sam gledao i na stranim sajtovima gde ih ima, doduse meni nepoznati brendovi, ima i sa ventilatorima... Da li predstavlja razliku u brzini, povezivanje preko internal Sata II i Sata III?
Sta valja a sta ne, na sta obratiti paznju...

retko koji ima usb3.0 i esata pride uglavnom su ili usb 2.0 ili esata ili samo usb 3.0...ima ih i kod nas ali su skupi :)

sto se tice esata moja iskustva su sa obicnim esata adapterom prosecna brzina od 90-120mb/s ali opet to zavisi i od diska i od sistema/ploce.

Usb sam probao jednom i mislim da je islo oko 60 ili 80 ne secam se tacno, opet sve zavisi sta i koliko kopiras.

Kada prebacujem, prebacujem puno podataka. Obicno nije ispod 200GB, a kad uzmem veci HDD bice daleko vise od toga. Zbog toga mi je vazna brzina.

Veci deo su video formati pa ide punom brzinom (na mom usb2 adapteru je ~20mb/s), ali nekad ima bas dosta knjiga pa na pomenutom adapteru padne brzina na par stotina kilobajta po sekudni. Ne ocekujem ja drasticno pobosljacnje u prebacivanju malih fajlova, ali trazim sto vecu brzinu pri prebacivanju velikih fajlova, a oni zauzimaju bas dosta (sa novim HDD-om ce ih biti visestruko vise).

Gledajuci po netu shvatio sam da je eSata brzi, ail mi treba i USB 3.0 zbog podrske za druge kompjutere gde bih eventualno kacio dock, a ne bih da pravim toliki kompromis oko brzine za usb 2.
P.S. Vecina tih "eventualnih" kompjutera ili vec ima, ili ce imati usb 3 ulaze :)

Poslednja izmena:
eSata ti je u svakom slucaju brzi posebno kod tih knjiga, a ako vec planiras da kupujes PCI-Ex1 USB3.0 kartice, zasto ne nadjes neke koje imaju i eSata pored USB3.0?

Necu kupovati PCI kartice osim u slucaju krajnje nuzde. Jer ce novi komp imati nativnu podrsku za eSata i USB 3.0. A za ove "ostale" sam mislio isto da ce menjanjem (sve novo) doci i jedno od ova dva (najverovatnije USB3 sigurno, a eSata je pitanje).

Video sam da se neki dock-ovi vezuju (u kucistu na maticnoj) na Sata II, a neki na Sata III. Da li tu postoji neka razlika u brzini?

uzeo sam ovaj USB2.0 sa eSATA dockom za 2.5" HDD i lepo radi. koristim ga za prenosni HDD i za pustanje HD filmova sa WD TV Live...

Nazad
Vrh Dno