Šta je novo?

HDD cooling??

Crni je napisao(la):
Ma nije los MBM, ali je nekako mnogo natrpan i nasminkan za moj ukus. Meni se svidja MBProbe i koristim ga dosta dugo (mali, jednostavan...), a
SpeedFan ima dobru foru sa usporavanjem ventilatora (D)
speedfan jeste dobar, i ja ga koristim, li to za menjanje brzine ventilatora na VIA pločama ne radi (nije radilo na KT7A, Kx7-333 i GA-7VRX na kojima sam lično probao).

BeastMaster je napisao(la):
speedfan jeste dobar, i ja ga koristim, li to za menjanje brzine ventilatora na VIA pločama ne radi (nije radilo na KT7A, Kx7-333 i GA-7VRX na kojima sam lično probao).
ja nisam sreo, nit znam za plocu koja moze da kontrolise napon na tim 3-pinskim konektorima za ventilatore.

mozda je u stvari potreban neki smart fan, kao tt, samo da ne kontrolise sam brzinu, vec eto preko programa ili nesto tako slicno

mikis je napisao(la):
Po stoti put ;) -- PC Centar, CoolerMaster 2 Ball Bearing, oko 300 dindži
E pa nema u PCC-u! :(
Evo sta ima:
CM SAF-S-82-E1, SLEEVE za kuciste
CM SAF-B-82-E1, BALL za kuciste
-Pise samo jos ball bearing. :confused:

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Evo sta ima:
pa to je valjda taj cooler master

Miroslav je napisao(la):
ja nisam sreo, nit znam za plocu koja moze da kontrolise napon na tim 3-pinskim konektorima za ventilatore.

mozda je u stvari potreban neki smart fan, kao tt, samo da ne kontrolise sam brzinu, vec eto preko programa ili nesto tako slicno
Pa evo ja imam obicne CoolerMaster fan-ove i sve radi ok :)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Evo sta ima:

To je taj, slobodno uzimaj.

Miroslav je napisao(la):
mislis mozes da im menjas brzinu?
Naravno, a za to je najzasluzniji WinBond 83783 :)
Proveri za tvoju plocu na SpeedFan-ovom sajtu ili u FAQ-u da li podrzava promenu brzine ventilatora.

A evo sta kaze SpeedFan:

If SpeedFan detects one of the following chips and that chip has got PWMs, then your PC has got the hardware needed to variate fan speeds. Please, consider that the motherboard itself must make use of those features.
Please, note that even though SpeedFan is able to use SPEEDS (PWMs) where available, this does not mean that you will be able to change fan speeds for sure. Some motherboard manufacturers do not connect the needed pins from those chips. This is a missing option from your motherboard, not from SpeedFan. If you are skilled enough with soldering and with datasheets you might download the datasheet for your chip and fix it. Only one user was that skilled to try (and succeed :)) in such an operation. Do it at your own risk.

I spisak podrzanog hardware-a (potpuno ili delimicno):
http://www.almico.com/forumindex.php
:wave;

Thanx svima za Cooler Master. Zbunilo me to sto pise da je za kuciste, a i to je iz cenovnika sa PCC sajta, nisam jos stigao da odem ili da zovem.
:wave;

Vrh Dno