Šta je novo?

HDD buka

Frozen17

Cenjen
Učlanjen(a)
28.12.2013
Poena
170
WD Caviar Blue
WD5000AAKX

Bio je pre u konfi koju sam sastavljao i ne secam se da li je od starta bio ovako bucan...ako jeste moguce da sam mislio da je neki ventilator u pitanju.

Cim se upali pocne da se cuje kao fan na maximalnom broju obrtaja.I tako radi neko vreme tipa sat, pola sata dva sata i onda sam prestane i totalno je necujan i sve je ok.Dok je bucan i vreo je zagreje se kao da je CPU.
Onda isto tako random se trenutno utisa i normalan je neko vreme dok opet ne krene da pravi buku. I tako u krug.

video:

https://vid.me/Y6xd

Koristim ga sada kao storage i prazan je, probao sam chekdisk razne partitcion fix programe WD program za detektovanje problema i druge...i svi ne nalaze nikakav problem.
Pokusao i da menjam sata kabl/konektor na maticnoj gde uticem, konektor napajanja koji uticem.

HDD radi i razni programi koje sam koristio ne detektuju nikakav problem...koristim ga kao storage a ta buka koja se random javlja i traje proizvoljno/nestaje pa se opet javi nema nikakav uticaj na rad.

Ima li neko predlog ?

Jos mesec dana je pod garancijom...ne znam da li ce mi ovo uvaziti ko reklamaciju..+vidim da je servis negde bele vode u pm daleko to nemam nameru da ga nosim jedino ako prodavac hoce da uvazi. Na papiru servisa pod garancijom gde je upisan ne pise da servisiraju WD ili bilo kakve hard diskove (ne verujem da je to moguce uopste).

Verovatno otišao ležaj na spindle-u, menjaj to odmah, ako sada ne pravi probleme počeće kad tad.

Svaka buka osim "tandrkanja" glava i finog sitnog konstatnog zujanja (mada ja na mom bas treba da otvorim usi da cujem kada rade glave) je najava kvara HDD...

Napisi u opisu reklamacije kao sto si i nama napisao i saljij,to se mora menjati...

Pokusaj da kada ukljucis HDD i krene da "duva",sacekaj par minuta da se ugreje malo i nezno noktom kucni vise puta sa razmacima od par sekundi na sredini gornje ploce,pokusaj kada ne radi read/write (ne trepti lampica) mada mu je vec svakako sve jedno...
Ako tada cujes bilo kakvu promenu zvuka a nije ni iskljuceno da zvuk momentalno nestane onda je 100% lezaj spindla iliti momentalno salji na zamenu

Poslednja izmena:
Svaka buka osim "tandrkanja" glava i finog sitnog konstatnog zujanja (mada ja na mom bas treba da otvorim usi da cujem kada rade glave) je najava kvara HDD...

Napisi u opisu reklamacije kao sto si i nama napisao i saljij,to se mora menjati...

Pokusaj da kada ukljucis HDD i krene da "duva",sacekaj par minuta da se ugreje malo i nezno noktom kucni vise puta sa razmacima od par sekundi na sredini gornje ploce,pokusaj kada ne radi read/write (ne trepti lampica) mada mu je vec svakako sve jedno...
Ako tada cujes bilo kakvu promenu zvuka a nije ni iskljuceno da zvuk momentalno nestane onda je 100% lezaj spindla iliti momentalno salji na zamenu

sta ce ovim da vidi?
Pa gornji poklopac nema vezu sa motorom.

Vrh Dno