Šta je novo?

HDCP i 7900GT???

StefanGTR

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
345
Hocu da kupim monitor sa podrskom za HDCP, e sad pitanje je da li moja grafulja podrzava HDCP??? Upitanju je Gainward 7900GT na njihovom sajtu sam gledao za GT-a ali nema, ima samo GS model i on ima podrsku!

PoZzZ

Sto se GT-a tice, mislim da proizvodjaci tek od 7950GT serije implementiraju HDCP, tako da bi odgovor bio ga da tvoja karta najverovatnije ne podrzava.

Inace, samo da se nadovezem, cini mi se da ima samo par modela gs kartica sa tom podrskom!

HDCP nije bas jeftin za implementiranje.

Ja koliko znam tek su od 7950 poceli ubacuju HDCP. Cak ni GTX nema
edit: Sad sam bas gledao listu grafika koje imaju HDCP i izneneadio sam se kad sam video cak i 7600GT pa i GS na listi. Sve u svemu retki su proizvodjaci i modeli koji imaju podrsku a da mogu kod nas da se kupe

Poslednja izmena:
evga ili bfg (nesecam se vec) je stavljao i na 7900gs (ukoliko testovi na internetu nelazu); mada znamo da oni sa cenama i nisu bas izuzetni za nase trziste :wall:

HDCP nije bas jeftin za implementiranje.

Možda za tebe i mene, ali za kompanije je itekako jeftin.
Naime, HDCP licenca košta 15.000$ godišnje i 0,005$ po uređaju koji ga podržava.
Opravdanje za neimplementaciju u većinu kartica koje posedujemo (realnih 95%, ako ne i više) očigledno ne treba tražiti u troškovima implementacije, već u bezobrazluku kompanija koje bi nas rado naterale u trošak nabavke nove opreme.

P.S. Što se tiče grafičkih kartica ATI je u svoje GPU uveo HDCP još od Radeon-a 8500, a NVidia od GF 5700, sto ce reci da oni nisu "dežurni krivci", već upravo krajnji proizvođači.

Poslednja izmena:
E ne znam sta je onda u pitanju, mada oni uzimaju i tih $15K u racun misleci da ce malo ko ici preko HDCPa.

Vrh Dno