Šta je novo?

HD4870x2 ili GTX 295?

NikolaDJ1331

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2009
Poena
304
ne znam koju od ove dve karte da kupim, i ne znam da li uopste da kupujem nesto ovako jako, jer max rezolucija monitora mi je 1680x1050. da li vredi imati ovakvu kartu za tu rezoluciju? I da li uskoro izlazi neka dosta jaca karta, u narednih mesec-dva?

za mesec/dva tesko da ce se pojaviti nesto ground braking. Spremaju se nove karte, a do tada ce da peglaju drivere.

ako gledas cisto odnos cena/perf onda se apsolutno ne isplati :) ali sa druge strane nije sve u tome...

Ako te zanima koja je bolja bolja je gtx295 a naravno nemoj kupiti ni jednu od dve karte stedi pare ako bas hoces da se otvoris tu ti je gtx280 ili pak gtx285 ali jedna gtx260 216sp ce stvarno odraditi posao pogotovo za tu rezoluciju u kojoj ces se ti igrati za ostatak para eventualno moze neki bolji cpu da uzmes ili da odes na neko "putovanje":beer::D

gtx260 ili 4870

Morao bi da Overclockujes CPU za nju i to dosta. Ja moj Q6600 drzim na 3.2 GHz, ali bi minimalno trebao da bude na 3.6GHz da bi uposlio GTX 295 ozbiljnije.
Znaci moraces da OC-ujes CPU da bi uposlio GTX 295, ako se odlucis za nju.

poz
M

prvo proveri da li moze stabilno da radi na 3.6Ghz pa ako moze onda kupi za koju imas para. mada licno bih pre kupio 4870 i ostavio 200-300e u dzepu koje bih ulozio u graficku nove generacije kada se pojavi. tim pre sto za tvoju rezoluciju nije potrebna dual chip karta.

GT200 mocni graficki chip gladan CPU snage a jos x2!Nemas potrebe za toliko jakom a zahtevnom kartom!Tvoj Q6600 iz mog iskustva da ga stavis i na 3.6 Ghz nece moci da izvuce ni 80% potencijala ove kartice..Tebi treba neki Yorkfield na jedno 4.0 Ghz za svaki dan da bi mogao da se nosi sa ovom kartom (Nehalem iz ove kombinacije izostavljam) !
Uzmi lepo GTX260 CORE 216,GTX285 ili ti ako si ljubitelj ATI kartica ATI4870,to je ono sto je zanimljivo i isplatljivo..Lepo je biti entuzijasta,lep je osecaj..Naravno puca malo vise po dzepu ali u tvom slucaju bi pucalo itekako dobro jer povlaci jedno za drugim..Za 22" nemas potrebe da bacas tolike pare..Vec sam ti naveo sta je EXTRA!
Evo iskreno sta bi ja uzeo bez kompromisa - GTX260 Core 216 ili ti ako ne bude preterano skup isao prvo na soluciju GTX285!

Poslednja izmena:
izvinjavam se na off-u ali moram da primetim

znate sta, odrasli smo... nema flejma iako je tema idealna :)

svaka cast drugari :)

Poslednja izmena:
4870 1GB ili GTX260 core 216, zavisno od toga da li više voliš crvenu ili zelenu boju, tj. ATI-ja ili Nvidiju. GTX260 core 216 je za nijansu brži ali i nešto i skuplji.

Za 22" ekran i Q6600, bila koja od navedene dve kartice je puna kapa, sve preko toga bi bukvalno bilo bacanje para.

Poslednja izmena:
poshto si neutralan vodi se samo cenama pa shta bude na lageru od 487 i gtx260 216 i shta ti bude odgovaralo cenovno uzimaj i ne razmishljaj, kao shto kazhu, sve preko je overkill

Kako bre nema flejma, sad ce da ga bude. Svi znamo da je ATI najbolji, dakle uzmi 4870x2. Kakav bre GTX295, hajde molim te, pa ta NVidia ne zna ni drajvere da napise. Nisu sposobi ni za preko potrebni DX10.1. Stvarno ne razumem sta u opste i traze u trci sa ATI 4800 akceleratorima. :d

Suviše si neozbiljno flejmovao, nijedan ljubitelj nvidije te nije ozbiljno svhatio i svi te izignorisali... ;)

@NikolaDJ1331: Najozbiljnije, šta god nađeš jeftinije, GTX260c216 ili 4870 1GB, obe su dobre, i sa bilo kojom od njih ćeš se slatko naigrati... Sve jače od toga na tvojoj konfi i 22" monitoru je bacanje para.

Kad budu izbacili krstene drajvere za te X2 verzije (bilo Ati, bilo Nvidia), koji
ce omoguciti da te karte dodju do izrazaja, onda razmisljaj o njima .
Bolje je ici na najjacu single varijantu, pa ja glasam za GTX 285 .

I ja bih ti preporucio GTX285, ali kad pogledas cenu i vidis da je GTX295 skuplja svega 100e a brza je od najmanje 50% a negde i 100% od nje, onda je stvarno dilema i veliko iskusenje:)

Vrh Dno