Šta je novo?

HD video sa PC-a na TV

• Začetnik teme Začetnik teme Sasa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sasa

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.07.2000
Poena
780
Dajte par predloga koji je najkvalitetniji setup
- player
- kodek
- graficka/drajver
- druga podesavanja

za dobijanje najvise kvaliteta prikaza sa (HT)PC-a na TV.

Nemam zamerki kako to radi Radeon HD 4000 i KMPlayer, ali sam voljan da vidim da li moze bolje 🙂

Media player classic home cinema postaje moj omiljeni player + savršeno radi u extended desktop modu.

Ja sam za kombinovano KMPlayer + Media Player Classic, pa po potrebi.

player : MPCHC - zbog mnogo stvari . ovo je moje subjektivno misljenje i ne tvrdim da je najbolji izbor kao i za sve ostalo dole
codec : MPCHC ima u sebi sta treba znaci decodera bez ali hali je pozeljan pre nego interni MPC spliter
graficka: nvidia zato sto nema restrikcija pri hardware akseleraciji ali te restrikcije ce biti uskoro prevazidjene pa ako imas radeon onda nemoj se cimati da menjas makar i bilo i free 🙂
driver : 182.06 ne stariji od njih.Razlike u PQ nece biti zbog drivera, ovo cisto zbog dxva sam napisao.

ili : MPC(hc) +FFDSHOW + Halimedia spliter ako taj (HT)PC ima dovoljno dobar cpu posto je ffdshow je mnogo vise od obicnog dekodera i njegovi filteri i dxva nece raditi zajedno.

jos nesto : CoreAVc nikako ako vam cuda ne radi . Svi novi filmovi se encodiraju sa weightp-2 i imace uzasne glicheve( nesto like this http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=215443) ako se pustaju sa coreavc koji ne podrzava/ima bug sa weightp=2 🙂

Poslednja izmena:
BS Player Pro + K-Lite Mega, mislim da ce i NVidia i AMD dati odlicnu sliku, driver uvek koristim najnoviji.

Trenutno koristim MPC + FFDShow tj. K-Lite Mega pack.

Nisam nešto isprobavao druge kombinacije ali ne verujem da postoji neka razlika između MPC-a i Gom-a ili VLC-a...

Da li neko od vas primeti neku veću razliku kada promeni player ili kada pusti isti video iz dva različita playera u isto vreme?

Ja sam najveću razliku primećivao kada menjam renderere, ne plejer programe.
Neki daju mekšu sliku, dok neki imaju bolji kontrast i crnu.

Nemoze da bude razlika u PQ zbog playera nema on veze sa tim. Mozda zbog njegovih internih rendera i codeca kao sto je dandy reko ali i ta razlika je mala.

Poslednja izmena:
Nemoze da bude razlika u PQ zbog playera nema on veze sa tim. Mozda zbog njegovih internih rendera i codeca kao sto je dandy reko ali i ta razlika je mala.

OT:
Ima li nacina da se predefinisu, ili na brzinu definisiu keyboard shortcuti za MPC HC ?
KM Player mi najvise odgovora zbog GUI-a, mogucnosti, ali MPC HC najbolje pusta.

Inace, imam Phenom X4, ima snage za render na FFD.
Sta daje bolju sliku, FFDShow, DXVA ili nesto trece.

Sta je ultimate, a da nije BD plejer 🙂

Poslednja izmena:
Takodje, koje shortcuts (hotkeys) koristite u Catalyst za prebacivanje modova: clone, extended itd.

OT:
Ima li nacina da se predefinisu, ili na brzinu definisiu keyboard shortcuti za MPC HC ?
KM Player mi najvise odgovora zbog GUI-a, mogucnosti, ali MPC HC najbolje pusta.

Inace, imam Phenom X4, ima snage za render na FFD.
Sta daje bolju sliku, FFDShow, DXVA ili nesto trece.

Sta je ultimate, a da nije BD plejer 🙂
mpc-hc_option_player_keys.jpg

Ok to je vise nego dovoljno 😉 onda : FFDSHOW i obavezno Haali ukljuci u mpcu u outputy

Poslednja izmena:
Overlay mixer se pojavio sa dx6 i pravljen je za DVD playback.Cisto je hardverski

VMR 7 9 EVR koriste direcet x kako bi komunicirali sa hardwerom i koristili shadere i tako manipulisali slikom.

VMR9 : koristi DirectX9 to display video

Haali : isto kao i VMR9 oba su DirectShow Renderer

Zasto onda hali a ne VMR9 ili EVR

hali koristi Pixel Shader 2.0 BiCubic resizing, umesto BiLinear resizing( ako vam graficka ne podrzava ps2.0 onda ne moze naravno)

Sad ce neko doci ko sto vec ranije jeste i reci : i VMR9 ima bicubic resizing

odakle im ?

Hali je za njih napisao bicubic resizing

ali Haali radi mnogo bolje jer je implementacija u VMR9 naisla na probleme kasnije

Uglavnom zasto bi se opterecivali ... jenostvano haali je najbolji izbor rendera.

Sad najbitnija stvar su color profili i koji koristi haali koji evr ...

e sad zavisi sta vama vise odgovara i koji kontrast/boje.
PRobajte oba i vidite sta vam je prirodnije.Nikad nisam hteo da se opterecujem sta koji koristi sta je bolje kako gde... jednostavno isprobam oba i vidim.
Meni je haali najbolji izbor... vama mozda nece biti

Aj potrudicu se da odradim neke slike ili da nadjem pa da vidite o cemu se radi.

Poslednja izmena:
OK, super hvala na info

Sa overlay-om sam imao problema oko black-levela (pogotovu razlika GTX 280 i 7300GS (ista masina, isti driveri), da li sa Haalijem izbegavam taj problem?

Da (recimo na 7300GS, dok je na GTX super) dok ponekad bude i obrnuto za dosta taman film (na drugoj karti bude super na prvoj previse tamno.

Efekat se vidi tako sto crna nije crna nego siva sto mi jako smeta na Plazmi
(razlikuje se crna okvira MPCa od crne koja je kod uloga, na pocetku i sl.)

Podesavanjem overlay kontrola mogu da nadjem nivo koji mi odgovara (koristim FFDShow)

Cini mi se da je sa haali kako treba

I jos jedno pitanje:
zasto pri koriscenju Haali prikazuje MPC Video size: 640 x 346 (Properties/Details)
Dok odmah ispod pise Video: MPEG4 Video (H264) 1280x692

kad koristim Overlay pise kako treba odnosno MPC Video size: 1280x720 i ispodVideo: MPEG4 Video (H264) 1280x692

Poslednja izmena od urednika:
halli koristi drugi colorspace

Duga prica , microosft je sjebao naredbom da konvertovanje mora da bude YCrCb to Studio video RGB koji je jednak YU12 iliti da mora luma range da bude 16-235
umesto da bude 0-255 YUY2 odnosno RGB
Uglavnom gluposti koje nisam ni zele da razumem...

Resenje bi bilo da u ffdshow u opcijama dole nesto pored sata ukljucis ides na output i stavis stiklirano samo :RGB32

javi ako ne uspe

za drugo pitanje :
Pa ovo je directshow odnosn render: MPC Video size: 640 x 346 (Properties/Details) to je velicina prozora u kome trenno pustas kad nije full screen.

a Overlay verovatno buguje pa prikazuje za oba full

ja nemam to u mpcu
meni ispise samo Video size : xxx xxx

Poslednja izmena od urednika:
Do slicnog resenja sam dosao koriscenjem Crystal Player-a, iskljucio sam sve output-e sem RGB32

a ranije pri koriscenju CoreAVC-a koristio sam izbor PC-TV, TV-PC baz za konvertovanje 16-235 u 0-255 i obrnuto kada zatreba

Hvala na info u svakom slucaju, da pocetna velicina prozora jeste manja 🙂 mada kada rasirim prozor ovo se ne menja.
Ali definitivno se prikazuje u 1280x692 rezoluciji bez interpolacije koriscenjem Haali-a?

Evo jos info sa doom9, mada manje-vise sve si spomenuo:
Info on the [Haali] renderer:

1. It was released for public in the "MatroskaSplitter" build on 2006-02-25. Version of splitter in that build is 1.6.87.20

2. Alpha-tests for it were available earlier, 2006-02-13 and before that, if I'm not mistaken.

3. Haali renderer is a DirectShow renderer, i.e. similar to VMR9.

4. Haali renderer by shaders, more accurately PS 2.0 compatible shaders. If your card doesnt' have those -- you can't use the renderer.

5. Haali renderer uses bicubic interpolation for resizing.

6. That resizing is done with shaders, implementation is different to casual mpc shader-based resizing in VMR9 mode.

7. Resizing in haali renderer is supposed to be faster than resizing with shaders in VMR9 mode due to limitations of implementation in the latter.

8. That's obvious that Haali wrote the new renderer, but not so many ppl khow that shaders for resizing in VMR9 mode were also written by him.

UPDATE:sa ukljucenim Haali renderom lako prebacim Luma range u MPC/desni klik/Filters/Haali renderer sa PC(0-255) na TV(16-235) i obrnuto

Poslednja izmena:
Da znas da je crna kako treba sa haali renderom 🙂 Nisam jos detaljno pogleda, ali na par stvari je sve kako treba 🙂

Da li preporucujes K-Lite (full) kao sve-u-jednom resenje za kodeke, splitere, MPC...?

Poslednja izmena:
Onda ostani na haaliju 🙂 videces a vec jesi da je najbolje resenje za render.

Nikako ....

Ustvari podrzavam za ljude koji se veoma slabo razumeju i to im je najlakse resenje...

Ti koliko vidim znas dosta i ne videm cemu onda potreba za packovima 🙂
Skines posebno i instaliras sta ti treba.

Poslednja izmena:
Hm... meni je onaj PC(0-255) mnogo svetao. Koja je njegova funkcija uopšte?

Color range , bright/contrast ...

na primer 16-235 16 za crnu 235 za belu
daje bolju crnu koja je crnja i beliju belu ali meni ostale boje izgledaju oprane

Sve zavisi i od monitora/tv-a ili projektora na cemu pustate, kako oni podeseni , dal decder mozda menja svetlost kontrast ....
jednostavno isprobajte pa sta vam deluje najprirodnije to koristite.... nema univerzalnog pravila

Poslednja izmena:
Nikako ....

Ustvari podrzavam za ljude koji se veoma slabo razumeju i to im je najlakse resenje...

Ti koliko vidim znas dosta i ne videm cemu onda potreba za packovima 🙂
Skines posebno i instaliras sta ti treba.

Slazem se ali vec me polako hvata muka kad treba komp da reinstaliram, aj da je samo desktop nego laptop, tablet, umpc a osecam da ce i devojka uskoro da me maltretira da joj reinstaliram komp

Sa druge strane av kodeci i playeri ne traze vise od 3-4min za instalaciju i podesavanje.

Sta predlazes za audio dekodere: ac3filter ili FFDshow, i koju verziju FFDshow-a preporucujes

jel ovo ok:

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    14.2 KB · Pregleda: 98
Pa ovo nije HD 🙂

Ja bi za audio decoder stavio ac3filter a za spliter/render haali .

Poslednja izmena:
Nije, ovo je shaun the sheep, deca gledaju 🙂 Isto je i za 1080p mkv.
Gde da promenim default decodere a da ništa ne de-instaliram? (ne znam).

Samo instaliraj ac3filter. Ako se ni tada ne pojavi onda AC3Filter-system i u filter merit stikliraj :" prefer ac3 filter" i stikliraj "Use ac3 filter for " ...
A render menjas u outputu u media player clasicu options

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno