Šta je novo?

HD tune mis pokvari hard jos gore!!!

cobraman

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Asus vivobook pro 15 oled
Mobilni telefon
Huawei p30 pro
Pametni uređaji
Huawei gt2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Izvadio sam neki stari hdd, wd 1600js, sata2 - i skeniram i nadje malo bad sektora. Odradim erase zerro fill i da ga reformatiram - nakon toga jos gore, SMART na paljenju kompa prijavljuje gresku i fazon Backup an remove hdd.

Opet skeniram sa tune - i health pokazuje ovo

IMA LI SANSE DA SE POPRAVI TU NESTO, NEKO DUBLJE FORMATIRANJE I SL? Nije mi stalo tolko do njaga al sto da nemam 160gb za bekap nekih podataka sa aktivnih hdd-ova,,,

evo izmene - totalno je sad poblentavio, drljjjjjjjaa, kopira uzasno sporo i kadtad zastane.... i kad zavrsim test kopiranje i dalje drlja kao da jos cita ili pise

Poslednja izmena:
Mož' da probaš popravku WD DataLife Diagnostic-om, ali da li bi zaista koristio neispravan HDD za backup!?!

Sta mu fali ako se "popravi", te podatke imam na drugom hardu (muzika i spotovi oko 120gb) ali bi da imam i na tom za ne daj boze brz povracaj...

skinuo sam WD datalife - kad probam da skeniram za 7 sekundi izbaci da postoji greska i nema dalje. Dal da probam ERASE, full zero?

I dal bi mu pomogao od hd tune neki dublji level erase,mada ce da traje 2 dana...

Ili spominje se MHDD kao najbolji...?

Sta mu fali ako se "popravi", te podatke imam na drugom hardu (muzika i spotovi oko 120gb) ali bi da imam i na tom za ne daj boze brz povracaj...

skinuo sam WD datalife - kad probam da skeniram za 7 sekundi izbaci da postoji greska i nema dalje. Dal da probam ERASE, full zero?

I dal bi mu pomogao od hd tune neki dublji level erase,mada ce da traje 2 dana...

Ili spominje se MHDD kao najbolji...?

Predpostavljam da si koristio DLG iz Windowsa. Ne secam se da li on ima opciju za repair.
Skini Hiren's Boot CD i sa njega pokreni WD Data LifeGuard.
DOS verzija ima mogucnost "popravke" loših sektora.

Low level format ne radi nista. Bad blok je i dalje bad blok. Potrebno je iste "reallocate-ovati" kako bi disk znao da ne piše ništa po njima. WD DLG radi upravo to.

Vrh Dno