Nisi trebao dve teme da pravis.
Mani se HDTach-a vishe za testiranje diskova! Uradi konkretne testove koje zelis, i vidi sta ti bolje radi. (HDTach, pominjem ko zna koji put

nije precizan za RAID nizove).
Hoces brzhe kopiranje? Veci stripe, definitivno.
Hoces manji access time? Manji stripe. (access time nece biti manji nego kod jednog diska, ali sto je veci broj diskova access time se povecava zbog overhead-a).
Veci stripe mozhe da da bolji copy speed, ali to NE zavisi od stripe-a, vec je samo do overhead-a kontrolera! Onboard kontroleri (nvRaid, Intel ICHxR) koriste CPU, i bilo sta da radis, bez obzira da li je vezano za disk ili ne ce primetno promeniti brzinu kopiranja.
32K je dovoljno veliki da je kopiranje neprimetno sporije, dok je access time manji (bolji), sto ce se pak odraziti na sve ostalo (game loading - mozda ili ne, zavisi od igre do igre). Posto si na PM nagovestio da zbog igara pitas, znaj da kad se predje odredjena brzina diskova, oni vishe nisu bottleneck i ne dobijas nesto dodavanjem diskova u RAID0, ili drugim RAID nizom. Koliko i kojih je to diskova? E to zavisi od igre.
Ima na netu plethora (izobilje) testova RAID0 za igrice, gde vecina prikazuje mala ili nikakva poboljsanja. Sta to znaci? Da igra ima drugi bottlenck (graficku, CPU etc.), tj. da je disk za nju dovoljno brz.
Zbog ovog gore, predlazem ti 64K stripe, posto njime dobijas bolje rezultate za kopiranje (ako bash cesto radis kopiranje, kao ja za testiranje kroz VMWare

. Ili... neki Dual Core CPU, a 16K stripe.
Sto se igara tiche, radio sam poredjenje Samsung 64GB SSD-a (ne mogu da postujem rezultate) vs. Raptori na mojoj mashini. Za dve tri igrice kojima sam imao pristup (War 3, Cezar 4 i Oblivion), i jedan Raptor i 4 Raptora su radili isto. SSD je radio jedva sporije (zbog manjeg bandwidth-a).
Sada jurim Mitron SSD u Koreji, koji zvanicno ima bolji STR i od Raptora, pa javljam, ne zbog SSD-a, vec da bi znali koliko uopste bandwidth igra ulogu.