Šta je novo?

HD Ready Vs. FULL HD

• Začetnik teme Začetnik teme Saylar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kojih crnih 10Mbita za SD kanal, u najboljem slučaju oko 2-2.5

mozda to sto ti pustaju kroz adsl, osakaceno...
pogledaj MP@ML: http://en.wikipedia.org/wiki/MPEG-2_Part_2
pricamo o SD-DVB, prosek je verovatno manji od 8 ali uvek treba rezervisati vise radi sigurnosti, pogotovo ako gledas npr. utakmicu ili tako nesto

mozda to sto ti pustaju kroz adsl, osakaceno...
pogledaj MP@ML: http://en.wikipedia.org/wiki/MPEG-2_Part_2
pricamo o SD-DVB, prosek je verovatno manji od 8 ali uvek treba rezervisati vise radi sigurnosti, pogotovo ako gledas npr. utakmicu ili tako nesto

U realnosti, retki su satelitski kanali koji imaju bar 8 MBit/s protok (obično su to neki premium kanali, kodirani). Jedno 95% ih ima 2-3 MBit/s, pa i manje.
Od FTA kanala nisam siguran da ih ima ijedan.

Kojih crnih 10Mbita za SD kanal, u najboljem slučaju oko 2-2.5

u hrvatskoj za SD koriste 10Mbit-a, a za HD su donedavno imali 16 a sad su povećavali brzine pa imaju 24Mbit-a. ali zato slika hebe kevu koliko je čista i bez interlacinga(ili linija koje se javljaju pri bržim pokretima). IPTV je u pitanju.

Poslednja izmena:
Kako onda koriste internet ako je 24Mbit rezervisano za HD signal?

imam drugaricu u SBB (u kralja petra, ona zgodna nad*kana, shto prima uplate) i ona mi je rekla da je to veoma uskoro, jer SBB ima neke odredjene koristi od toga, da shto pre uvede, detalje ne znam ..

Off: Mozda ima taj epitet, jer nema decka? Problem, lepih i zgodnih devojaka?
Ili se nesto promenilo, mnogo sam mator, znam kako je bilo u moje vreme.

Sta da radimo mi pacenici koji smo na cuvenom I-Komu?
Stvarno je sbb zakon. Bio sam kod koleginice na Slaviji. Ima D3, prezadovoljan sam sa njihovim Hd kanalima.

Poslednja izmena:
Kakvi HD kanali? Nema toga...

Poslednja izmena:
ja uzeo Full HD jer uglavnom gledam filmove na DVDu a treba biti spreman i za digitalnu TV, ako te interesuje samo da bi gledao analognu TV onda uzmi bilo koji HD ready

Znaci, kupio si Formulu 1 da bi se vozio izmedju gradova a za gradsku voznju dobra je i CareraGT. Heh, pa za DVD i dig tv dobri su HD ready ekrani sa manjom rezolucijom, cak i SD. Za analognu kablovsku najbolji su CRT tv, dok FullHD vredi kod FullHD programa, BR i PC.

Pa i nije, jer i uspscale-ovani DVD izgleda ok, a spreman je za DTV i HDTV. 🙂

Ima doplate i na telekomu preko rutercica 🙂

Ljudi treba sad da uzmem lcd i danas sam igrao gta na nekom cryptonu 37ici i slika je ok. inace hd ready ja mislim. Zanima me da li je razlika izmedju hd ready i full hd dosta velika na 2m gledanosti?? mislim svi kazu da razlika NEPOSTOJI s takve daljine ali kako je to moguce kad je ovde reza 1300 a na drugom cak 1920... hmmm...

Razlika je minimalna, ako se primeti uopšte 🙂 Nisam ni sam verovao, dok nisam kupio Full HD 🙂 Ali nema veze, lepši je desktop u 1920x1080 (koji mi ne treba) 🙂

Ljudi treba sad da uzmem lcd i danas sam igrao gta na nekom cryptonu 37ici i slika je ok. inace hd ready ja mislim. Zanima me da li je razlika izmedju hd ready i full hd dosta velika na 2m gledanosti?? mislim svi kazu da razlika NEPOSTOJI s takve daljine ali kako je to moguce kad je ovde reza 1300 a na drugom cak 1920... hmmm...

Zato sto je GTA u 720p ili manje kao i mnoge druge igre za PS3/X360. Za igre slobodno uzmi HD Ready.

Nazad
Vrh Dno