Šta je novo?

HD podrshka kao Hudini...

• Začetnik teme Začetnik teme CarnX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

CarnX

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
845
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x & Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asus ROG Strix b350-f gaming
RAM
2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
GPU
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
Storage
A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
PSU
Antec HCG 750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Kandalf LCS
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
Mobilni telefon
S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kada sam kupio pre godinu dana 7600gs na sajtu gainwarda i na mnooogooo mesta je stajalo da ima HD podrshku... E sad, izadjoshe 2600xt karte koje su kao prve sa HD podrshkom... O chemu se tu radi??? Za seriju 7 se prichalo da ima HD podrshku, sad se pricha da nema... Konfuzija, totalna...

Serija sedam ima HDCP chip,(Bar owa moja ima),ali nema HDMI prikljuchak... A i da ima,ja nemam blue ray/hddvd chitach... a i da imam nemam HDMI ulaz na monitoru.... Mislim da swe 3 stawke moraju da budu zadowoljene da bi se video zapis sa HD DVD-a i Blue Ray-a reprodukowao. Nek me isprawe ako greshim.
A osma serija to samo radi bolje,i smanjuje zauzecje CPU-a... Tako nekako...

Ako pod HDMI prikljuchkom podrazumevash izlaz na grafichkoj, onda to nemaju ni 2600 grafichke vec koliko sam razumeo imaju adapter koji DVI pretvara u HDMI shto je najjednostavnije reshenje...
A za 8 seriju o5 mislim da nema podrshku za HDMI kao shto je recimo ima 2600...

ti mešaš, malo ati, malo nvidia

pa dobro, ajde mi onda razjasni... Da li i koje grafichke imaju HD podrshku: Nvidia 7xxx, Nvidia 8xxx, Ati 2600...

Ljudi HD podrska ogleda se u obradi HD materijala i opet na H264 i VC-1, ne i na X264. GF7 donekle obradjuje HD ali dobar deo radi i cpu, da nije tog dodatka cpu bi isao na 100%. Kod GF8 serije upotreba cpu se dosta smanjuje a kod novih AMD HD2000 serije jos vise. Pri X264 ceo posao i dalje ide na cpu.

Ljudi HD podrska ogleda se u obradi HD materijala i opet na H264 i VC-1, ne i na X264. GF7 donekle obradjuje HD ali dobar deo radi i cpu, da nije tog dodatka cpu bi isao na 100%. Kod GF8 serije upotreba cpu se dosta smanjuje a kod novih AMD HD2000 serije jos vise. Pri X264 ceo posao i dalje ide na cpu.

I ja mislim da je tako ali nisam 100% siguran...

Nadam se da znaš da x.264 predstavlja open-source implementaciju H.264 standarda (i to jednu od najboljih).

Nije sporan kvalitet X264 nego odsustvo podrske a obradu preko gpu, pa sve ide na cpu.

Poslednja izmena:
Pa mozda ima HDMI prikljuchak, ali nije 100% HD ready... :trust:

Ne, zbunio si se malo. Evo, moj komp pusta 720p HD video, a graficka nema ni HDMI niti preuzima load sa CPU-a...
E sad, za reprodukciju orignalnih HDDVD i BR diskova, monitor treba da podrzava HDCP, graficka da ima HDCP chip sa kljucevima i naravno da imas HDDVD ili BR citac. Neka me neko ispravi ako gresim
Sve zavisi sta ti podrazumevas pod tim "HD Ready"...

Ma nemam pojma... Ochigledno niko nije u potpunosti siguran kakva je HD podrshka na 2600 a kakva na 7xxx i 8xxx...
720p ti nije full hd rezolucija... tako da...

Poslednja izmena:
Nije mi jasno to shto se prichalo kako 7xxx serija ima hd podrshku a kada su izashle 2600 najavljene su kao jedine grafichke sa hd-om... E sada, gore sam se slozio sa mishljenjem usera GVLADA... Ali mi nije jasno koja je onda razlika izmedju 7xxx, 8xxx i 2600 grafichkih kartica po pitanju hd-a i recimo izmedju 2800 i 2600...

Ja to kontam ovako:
Sve one imaju HD podrshku samo shto su 2600 prve koje gotovo u potpunosti to rade "hardware-ski" i minimalno opterecuju CPU dok ove druge opterecuju CPU mnogoooo vishe... I da, 2600 na HDMI izlazu imaju i zvuk dok to ni jedna prethodna nema...

Medjutim ti si se prijavio da u 720p rezpluciji uopshte ti nije opterecen CPU shto me je dodatno zbunilo, ali ajde da kazemo da to nije full HD rezolucija...

Bilo bi dobro kada bi neko probao 7xxx seriju i naravno 8xxx seriju u full hd rezoluciji (1080p)...

Sad sam merio kod mene.Opterećenost CPU pri reprodukciji 720p je 10-15%.a kod 1080p je 45-50%.Imam 2600xt.

Sve one imaju HD podrshku samo shto su 2600 prve koje gotovo u potpunosti to rade "hardware-ski" i minimalno opterecuju CPU dok ove druge opterecuju CPU mnogoooo vishe...

One koje najmanje opterecuju su HD2600/2400 i 8600/8500. Dok je 8800 serija u tome losija

I da, 2600 na HDMI izlazu imaju i zvuk dok to ni jedna prethodna nema...

Da, ali to ne prestavlja proble. Ti mozes standardno da povezes zvucnu sa zvucnicima, radice i ovako i onako

Medjutim ti si se prijavio da u 720p rezpluciji uopshte ti nije opterecen CPU shto me je dodatno zbunilo, ali ajde da kazemo da to nije full HD rezolucija...

Nisam gledao opeterecenje procesora, ali nema nikakvih izgubljenih frejmova, sve ide glatko 🙂

Poslednja izmena:
Pa mozda ima HDMI prikljuchak, ali nije 100% HD ready... :trust:

Kako nije? Pa i bez tog HDMI ulaza je HD Ready. Ima HDCP chip koji dozwoljawa reprodukowanje zapisa sa Blue Ray i HDDVD diskowa. Josh samo fali monitor koji podrzhawa HD rezolucije, 1280x720 @ 50 and 60Hz progressive scan ("720p")
1920x1080 @ 50 and 60Hz interlaced ("1080i")
i koji ima HDMI ulaz,DVI ili display port(i guess)
I narawzno (Dzej) 😀,shalim se,Blueray/HDDVD chitach🙂

Nazad
Vrh Dno