Šta je novo?

HD + NF7-s Problem

Sale_Nis

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2003
Poena
620
Pozdrav gospodo.. Koristim navedenu Abitovu plocu i za sada sam jako zadovoljan sa njome.. Medjutim imam ovaj zaista bezvezni problem.. Elem sta se desava.. U systemu imam 2 HD na sata kontroleru od po 120 Gb.. Na primarnoj pata grani imam na masteru jos jedan od 120Gb, a na slave-u nemam nista.. Na Sekundarnoj grani imam na masteru DVD+-RW a na sekundarnoj je HD RACK.. Kada u Rack stavim Maxtor Diamond 9 Plus od 80Gb (a verujem i bilo koji drugi disk) jednostavno krenem da kopiram na njega, dobijam gresku da se na disk ne moze nista kopirati.. Tj, kopiranje krene i onda dobijem Windows Write error.. :( Napise mi .. Windows Failed to write bla bla bla.. Hard je 100% ispravan! Nema sanse da nije.. Koristim najnoviji set nforce drivera skinut sa maticnog sajta.. Verzija je 3.13.. Neznam st da radim! nadam se da neko od Vas ima resenja za moj problem! Verujem da je problem cisto softwarske prirode! Inace koristim Win XP na racunaru..

Hvala unapred i pozdrav svima..

Sale

imao sam isti problem i razbijao glavu , jednostavno stavi jumper na tog maxtora koji je u racku zavisi sta ti je slave ili master probaj kombinacije .

ista ploca i to ****** pravi sa maxtorima
mislim da sam tako resio problem javi sta si uradio poz

Mnogi kazu da su drajveri 3.13 za izbegavanje pa probaj da instaliras starije verzije...

Probaj da reinstaliras 3.13 paket ali bez nvidia IDE drajvera (u toku instalacije imas tu opciju).

Definitivno ces resiti problem ako ne instaliras IDE SW iz paketa 3.13. Ostalo slobodno instaliraj.

Poslednja izmena:
Ja imam slican problem, ali pod DOS-om. Imam ABIT NF7-S rev 2.0, na primarnoj P-ATA gradi stoji Maxtor 80GB kao master u RACK-u, MSI pisac i msi DVD citac.

Disk je podeljen na 3 dela, prvi je fat32, a druga dva su NTFS. Posle formatiranja prve particije, kad zapocnem isntalaciju XP-a ( SP1 ili SP2 ) instaliranje se u raznim trenucima zaustavlja sa sledecom porukom :
disk write error.

Probao sam razne kombinacije master-slave, bez overclock-a, razne boot CD-e ( sa kojima pre nisam imao problema ), promenuo sam razne stavke u BIOS-u ( iz ocaja , mada iz prethodnog iskustva znam da to ne pomaze )

U jednom slucaju ( od tridesetak pokusaja instalacije !!! ) windows se digao, i od tad sve radi OK. medjutim ako dignem sistem u DOS promptu, i pokusam nesto da kopiram u DOS-u velika je verovatnoca da ce racunar da ispise DISK WRITE ERROR.

Disk sam proverio na drugim racunarima ( instalacija be problema ), WinXP intenzivno koristim ( video editing, igre , kopiranje velikih fajlova ... ) i nemam nikakve primedbe. BIOS je skinut pre neki dan.

Pomagajte !!!
Unapred zahvalan : Dark.

Ljudi jeste li probali te diskove bez rackova?
Ja sam imao slican problem (unable to write to disk.. bla, bla bla, na plavoj pozadini i sve sto uz to ide), kad sam sutnuo rack iz masine sve je proferceralo ko zmaj.

Probao sam i bez rack-ova, zamenio szve kablove, i nishta ....

Onda ne znam sta bih ti rekao.

Koje IDE kablove imas, obicne ili "guste", ako koristis obicni na ata66+ diskove znaju da se dogode gluposti. Ako nije to onda stvarno imas BIG problem.

Vrh Dno