Šta je novo?

HD filmovi - Tehnicka diskusija

Mislim da ne postoje jos uvek ripovi koji su vredni skidanja, barem po onome sto sam procitao ovde. Tipa nemogu da prenesu HDR a i ripovanje je neka banala metoda snimanja sa ulaza. Tacnije ne mogu jos da ripuju kako valja sto znaci da nisu razbiki valjano zastitu. Mozda gresim ali to je dojam koji ja imam pracenjem ove teme.

P.S. ukratko i ja sam mislio na razbijanje zastite

Poslednja izmena:
Da bi se uradio rip treba prvo da se isti film procita na racunaru. To do sada nije bilo moguce nego se vrsilo tako sto se kroz hdmi snimala slika u neki od poznatih formata. Pravi rip ce tek da krene kao i uhd remux izdanja.

Pa filmovi i serije su radjeni 16-235
Koliko sam ja uspio da testiram juce, jedino u rasponu 0-255 crna boja bude crna. Kad stavim 16-235 raspon, generalno slika bude nekako sivkasta, definitivno je ljepsi prikaz sa 0-255.

Koliko sam ja uspio da testiram juce, jedino u rasponu 0-255 crna boja bude crna. Kad stavim 16-235 raspon, generalno slika bude nekako sivkasta, definitivno je ljepsi prikaz sa 0-255.
Pre svega se vodi onime sto tebi lepse izgleda. A to sto dobijas sive po meni govori da ti je vec negde skracen color space, verovatno upaljeno na TV.

i ja vjerujem da mu je negdje vec upaljen 16-235. Svakako, onaj kvadrat sa 4 nijanse sto sam postavio je dobar indikator. Za 4K HDR, nije mi jasno zasto Netflix 4K ripovi nemaju HDR za serije za koje znam da su u HDR (recimo Grand Tour)...
Bw61l68.png

Ovdje imam dvije nijanse bijele i dvije nijanse crne, to je ok?

ja koristim vec neko vreme ovaj test za black clipping

[YOUTUBE]o4e9yO94Xr8[/YOUTUBE]

prosto neverovatno isto kada sam sa joriq-om pre pola god godine polemisoa o color space-u istripujem se da ima "banding" previse sivih i tada nadjem u properties kartice da je prebaceno na limited a i u madvr 16-235

Danas gledam This is us i deluje mi slika siva, reko ponovo se tripujem na konto bitrate-ovog komentara, udjem u properties kartice kad ponovo limited, prokleti geforce experience (kad updatuje driver verovatno) izgleda ima naviku da to sam prebaci i onda duplo secenje boja i sivilo

Poslednja izmena:
Meni youtube inace daje malo presvijetlu sliku (ili mi se cini), na ovom klipu ne blinka od 17, vec od 19 kad stavim na tv. Na monitoru blinka od 1 :) Nadam se da tako i treba?

Da taj sa YT nije meni merodavan posto ne koristi color space koji je zadat preko madvr, imam mp4 fajl ali nemogu da ga okacim.

tacno 2, ni vise ni manje :D
A koristiš li 32 ili 64bit verziju MPC HC?
Odjednom sad sa dva klika mi se samo maksimizuje prozor ali greska se ne mice.
Definitivno je greska vezana sa onim setovanjem rezolucija i hercaze u madvr, ali kad obrisem setovanje opet nije fluidna slika :( Upalim smooth motion ali nije to to.
Pocelo je ovo uzasno da me nervira :)

ja ti rekoh prije da smooth motion samo stvara probleme kad se podesi pravilno automatski refresh rate iz MadVR, al ti volis da ga drzis.

Meni je dosta stara konfa, pa recimo moram da ugasim firefox da bude sve fluidno (a kako i ne bih morao, imam evo sad 255 tabova otvorenih :p ). Sad sam podesio da slika ide na 2160p u odgovarajucem refresh rate-u, i opterecenje procesora bude oko 25%. Ne znam koliko je opterecenje graficke, niti kako to da pratim?

Pa bio je ugašen smooth motion dok je radilo da madvr sam šalta refresh rate. Video je bio skroz fluidan i nije bilo potrebe za bilo kakvim "pomagalima". Opterećenje GPU-a pratiš isto na TAB

Sent From My Galaxy S7

Poslednja izmena:
na TAB? o_O

Ne znam šta je nejasno? Tab tipka na tastaturi

32_3.gif

pa jeste nejasno, jer "imas na tab" ne znaci nista nekome ko ne zna na sta mislis. Ne znaci mi ni sad kad si donekle pojasnio. Pokrenem video fajl, pritisnem TAB, ne desava se nista. Jel podrazumijevas i da svi treba da znamo u kojem plejeru/aplikaciji TAB daje te info? Vecina nas ovdje koristi MPC HC, u kojem plejeru TAB daje tu info, ako je uopste plejer u pitanju?

Potplayer-u, u mpc hc bi to bilo ctrl + j

Sent From My Galaxy S7

znam za ctrl + J razne statistike dobijem, ali ne i opterecenje graficke kartice

Pojavio se Arrival 2016 1080p BluRay DTS x264 D-Z0N3

Je l neko probao Jinc kao upscaling algoritam u madVR?

Nikad nisam koristio ništa "jače" od Lanczos-a, i rekoh ajde da probam taj novi NGU algoritam što su uveli u skorašnjim verzijama. Međutim, nikad mi nije palo da probam Jinc koji je dostupan odavno, a po sugestijama madVR GUI-ja, nudi odličnu oštrinu uz minimalni aliasing i ringing, i bez ostalih artefakata (nasuprot Lanczos-u gde je ringing bolno vidljiv čak i bez mnogo udubljivanja u sliku).

Uporedio sam Game of Thrones Bluray 1080p rip sa GoT BluRay 720p, chroma i image upscale sa Jinc-om na 1080p, i rezultat je fantastičan. Već na pola metra od monitora jedva primećujem razliku, a imam solidno kvalitetan IPS gde svaki artefakt ili loše upscale-ovana granulacija smeta. Uzevši u obzir da su 1080p ripovi skoro duplo veći, ovo je idealan balans između veličine i kvaliteta slike. Topla preporuka!

stavih ga juce, da vidimo kako ce da se pokaze. A taman mogu i da provjerim da li vise opterecuje graficku. Ovo sto je Bitrate sugerisao ne radi, ili sam ja corav, pa ne vidim gdje je ovdje podatak o opterecenju GPU-a
SU8aW3j.jpg

ali moze da se prati prego GPU-Z programcica

oke, izgleda da sa svojom masinom i 950 gtx ne mogu da koristim nista jace od Lanczos-a, makar ne da radi upscale na 4K TV :d
Probao neki 720p60Hz video (Stephen Colbert), GPU load ide oko 70% sa Lanczos, sa ostalima lagano 90+% i javljaju se dropped frames.
1080p24Hz optereti GPU ~55%, a Jinc podnosljivih ~67% bez dropped frames...
Sta znam, znaci nije mi primjenjiv u svim situacijama, morao bih rucno da saltam... Testiracu jos, da vidim zasto u 720p60Hz koci, da li zbog visokog fps, ili niske rezolucije :)
EDIT: do frejmrejta je :D Samo preko 30Hz bih morao da saltam rucno na Lanczos, inace bih mogao i Jinc. @Voodoo, koju ti konfu imas?

PS Zna li ko sta mu je "composition rate"? Montitor bi trebalo da je na 4K 60Hz, video klip je 60fps, a composition rate mi pokazuje da je 30Hz

Sinoc skinuh Life of Pi u 4k hdr sa ultrahd i mogu reci da sam ostao zapanjen. Ono je bolesno koliko su dobro uradili. Prvi film koji ima hdr a da je ripovan. Svaka cast... nadam se da ce nastaviti ovim tempom

Kako je ime release-a ? I odakle si skinuo koji treker.

Prebacio si ekran na 4:2:0 pixel mapping ? Koji plejer si koristio ? Mozda si pustao direkt preko TVa ?

Skinuo sam sa privatnog trackera ultrahd.org. Pustao sam ga i preko tv i preko kompa. Hdr je extra uradjen. Uporedjivao sam obicnu verziju sa ovom i razlika je drasticna. Na kompu sam pustao preko clasik media playera i madvr kodeka da bi iscitao hdr. Rezultat je takodje fantastican al opet je bolji direktno sa tv.

Opet nisi napisao tacno ime izdanja da znam sta da trazim :)

Takodje nisi napisao da li si rucno prebacivao PC na 4:2:0 @ 10bit pre gledanja ?

Mozes da odradis copy/paste media infoa za fajl, hvala.

Ima ga i na javnim trakerima..
Life of Pi 2012 2160p 4K BluRay HDR10 HEVC BT2020 DTSHD 7.1

Znaci pocelo je, javite ako bude jos lasti jer ako je prolece stiglo morace zesce da se stekaju parice.

Nazad
Vrh Dno