Šta je novo?

HD filmovi - Tehnicka diskusija

Angels & Demons Extended Cut 2009 1080p BluRay DTS x264-HDC

Angels & Demons Extended Cut 2009 1080p BluRay DTS x264-HDC

edit : blah ne videh sledecu stranu da ima

Poslednja izmena:
^
Dobih ja 2 odgovora! :) I pretpostavio sam da je ovaj HDC u pitanju.
Thanks guys!

Jedno pitanje:

Ako uzmem da skidam (za primjer) ovaj naslov Angels & Demons Extended Cut 2009 1080p BluRay DTS x264-HDC, da li ce njemu odgovarati prevod sa istim nazivom samo za 720p? Jel samo rezolucija u pitanju ili je kod 720p/1080p razlicita i sinhronizacija ?

The Expendables 2, vidim izaslo par hd ripova, ima li koji da valja? Skinuh CHD realise, ne valja boba.

Jel stize uskoro nesto od jacih grupa ? Na Expendables 2 mislim ...

Hajde budite drugari pa me uputite gde da skinem Prometheus ili neki drugi blu ray film a da ima engleski audio.Dosta mi je ovih filmova koje skidam a onda saznam da je audio ruski:mad:Filmove gledam preko LG BD 390 playera na kome ne mogu da biram audio koji hocu od ponudjenih vec samo po defaultu.Da naglasim player je ispravan,na originalima mogu da biram audio,na ovim dostupnijim nazalost ne mogu.Sve ovo mi se pretvorilo u nocnu moru,skidam film ceo dan ili dva i onda slusam ruse.Da popi...s od muke.HELP

Ako ti je muka skidanje, iscupaj taj ruski stream koji ti ne treba a ostavi engleski sa mkvtoolnix-m i gledaj i slusaj ko covek..

Da ima net > ili = 50Mb onda bi mu sigurno lakse bilo da skine jos neki rip pa da ga proba :p

Ma necu rip,hocu blu ray.Sa MkvMergeom ja cupam audio i prevode koji mi ne odgovaraju,sa Popcorn menjam DTS u AC3 ali nemogu da obradjujem blu ray kada ga MkvMerge ne prepoznaje.Lako je sa 720p i 1080p ako na to mislite,mene interesuje ovo drugo:mad:

Za ovo mora Bdedit ili multiAVCHD i slicni progrmai.

MKVtoolnix je iskljucivo za mkv a ne za blurayove ko sto ti pricaju.

Zahvaljujem kolega weasel,upravo to me je interesovalo,da li ima alat za blu ray.Mogu li se ovim alatima brisati nepozeljni audio,gde da malo vise saznam o tome?Oprosti na dosadi,sve ovo mi predstavlja ozbiljan problem.Pozdrav

Najlakse ces to uraditi TsMuexerom, ali na taj nacin ne mozes zadrzati strukturu BD-a vec ces dobiti movie only disc. Takodje taj BD mozes da konvertujes u movie only MKV sustina je ista samo potencijalno manje problema. Ili da se pozabavis BD reauthoringom za sta ce ti trebati spektar alata i muka, prosta varijanta je multiAVCHD kao sto weasel rece ali opet stvari mogu da se zakomplikuju.

Je l' neko mozda zna da li postoji remux The Lord of the Rings kolekcije bez crne pauze u sredini?
I da li je moguce izbaciti tu pauzu (remux je po jedan fajl za svaki film u mkv-u) na neki nacin,a da se ne poremeti sve?

Aj malkice bolje objasni.
U cemu su filmovi ( kom formatu/kontejneru) i sta zelis sa njima

Aj malkice bolje objasni.
U cemu su filmovi ( kom formatu/kontejneru) i sta zelis sa njima

Svaki film je jedan poseban fajl sa mkv ekstenzijom. U sredini filma ima crna pauza od par sekundi,pretpostavljam da znas o cemu je rec,pa mene zanima da li je moguce nekako izbaciti tu pauzu,a da se ne poremeti video,sinhronizacija itd.
Vidim da postoje rip-ovi gde je izbacena ta pauza,ali nisam nasao remux gde je neko to isto odradio,kontam da je komplikovano,ali reko' da pitam :)

Evo neki info o fajlu:
Video track:
Purehatred - LOTR 1 Extended Edition Real Bluray 1080p
1920 x 1080, MPEG4 ISO advanced (H.264) ([email protected]), 23,976 fps (3:48:19)
Audio tracks:
Track 1: Purehatred - English DTS-HD MA 6.1
Digital Theatre System (DTS), 48000 Hz, 6 Chn
Track 2: English Commentary 1
Dolby AC3, 48000 Hz, stereo
Track 3: English Commentary 2
Track 4: English Commentary 3
Track 5: English Commentary 4

Jel moze neka informacija o kvalitetu ripova VNB grupe? Mogu li se uporediti sa dobro poznatim imenima? :)

Laki_apa
Stvarno ne znam o toj crnoj liniji nista jer nikad taj film ni u jednom obliku nisam gledao.
Ali ako je u mkvu sa mkvmerge-om mozes da iseces deo pre i posle crne pauze i onda ih spojis. NAravno nece biti u milisekudnu precizno zbog rasporeda i-frame-a, ali ako je ta pauza
2-3 sec bice primetno bolje.

Laki_apa
Stvarno ne znam o toj crnoj liniji nista jer nikad taj film ni u jednom obliku nisam gledao.
Ali ako je u mkvu sa mkvmerge-om mozes da iseces deo pre i posle crne pauze i onda ih spojis. NAravno nece biti u milisekudnu precizno zbog rasporeda i-frame-a, ali ako je ta pauza
2-3 sec bice primetno bolje.

Posto je trilogija izasla na 6 blu-ray diskova,svaki film je podeljen da dva dela,tj. dva diska. Na kraju prve polovine svakog filma se nalazi pauza od 7 sekundi u sklopu filma,tu je kraj prvog diska i ubacije se drugi sa nastavkom filma. Napravljen je remux prvog i drugog dela filma/diska i spojeno je tako da se ta pauza od 7 sekundi nalazi na sredini filma,pa sam mislio na taj deo da li moze da se isece. Svaki film nosi po 60-ak gb,a ranije kad god sam pokusao da isecem tako nesto iz nekog manjeg video fajla poremetila se sinhronizacija i samo su nastajali problemi...probacu sa mkvmerge-om,pa cu da vidim sta ce da bude. Hvala :wave:

Tolika muka zbog 2-3 sekunde mraka na ekranu ...

Par stvari me zanima sa hdb, ako moze neko da mi potvrdi samo...
Da li je ovaj "Skazhutin" hdb internal?
Je l' se pojavio 1080p za Ice Age 4?
I treba mi 1080p za Madagascar 3?

Toliko. Unapred zahvalan! :D

Poslednja izmena:
Zamolio bih za predlog player+codec pack+renderer ako nije problem koji su vam favoriti

Ja koristim Kmplayer sa Klite na Madshi+ ffdshow, nervira me sto mi madshi svaki put izbaci neku gresku pa cesto koristim i EVR

Hteo sam da probam da ustimujem novi Kmplayer sa Madhi-em, uz Core AVC i ffdshow

p.s. izvinjavam se na off-u ali vece su sanse da ovde dobijem pravi odgovor

Poslednja izmena:
Hvala Pejo nisam znao za BE, deluje super.

Zašto koristiš LAV filters? Pitam čisto da bih znao šta smatraš da su mu prednosti?

P.S. sad sam malo čitao, možda zbog HD zvuka?

Poslednja izmena:
U principu i nemam potrebe, stavio sam ih da bih mogao da koristim madvr uz dxva, ali sam na kraju namestio da mi dekodiranje ide preko cpua ... Jedino je neophodan za one koji gledaju hi10p filmove (anime). I interni kodeci/filteri su sasvim dovoljni.

Mozete mi reci neki dobar sajt za skidanje 3d filmova, posto imam rapidshare premium. Hvala unapred

Kakva su iskustva sa 3D-om u kućnoj režiji?

Da li se nešto promenili, moje mišljenje je bilo da je to bezveze i bacanje para ali možda se nešto promenilo.....

Nazad
Vrh Dno