Šta je novo?

HD filmovi i Kmplayer - veliki "CPU usage"

m4rk0

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2006
Poena
330
Posto mi CPU i nije nesto (AMD X2 4000+) hocu da posao prebacim na graficku (powercolor 6770). Koristim Kmplayer ali kako god da podesim, kada pustim fullhd, CPU usage je obavezno preko 60%. Instaliran CoreAVC i cekiran DXVA.
OS je windows 7 64bit.

Evo i loga iz KMPLayera:

Prilozi

• log.txt
    5.8 KB · Pregleda: 105
Zbog čega ti je bitno da ti CPU usage ima relativno malu vrednost?

Zbog fluidnosti prikaza filma koji gledam. Nakon odredjenog vremena predje 80% i pocinje da "secka".

Pokušaj sa Splash Pro playerom, on automatski koristi GPU.

Probaj da menjas video renderere, kod mene je VMR9 Renderless (ali koristim nVidia+CUDA).

Pot player takodje automatski koristi GPU

Svaki player moze da koristi GPU ....
TO nikad nije zavisilo od playera koji je vec koji je decoder ( i naravno da je render odgovarajuci)

Promena playera ne menja stvar. Zauzece je isto kojigod player da probam. Pokusao sam i sa promenom rendera u kmplayer-u i sa vmr9 je jos gora situacija. Negde sam pronasao preporuku za MPC dekoderom i sve sam odradio kao sto je opisano - skinuo mpc filtere, raspakovao, u kmplayeru isao na external codec search, oznacio potreban fajl, ali i pored toga nemam opciju u padajucoj listi da izaberem MPC. Inace, sa trenutnim podesavanjima (coreavc sa ukljucenim dxva), u sys tray se uredno pojavljuje core avc ikonica, a i u informacijama (koje se takodje vide u gore okacenom logo-u) stoji lepo da je coreavc u upotrebi.

@m4rk0 Koliko ti je zauzeće procesora kada koristiš softverski dekoder a ne DXVA?

Moguce je da je isti (pitanje je dal i radi dxva), pogotovo ako mu cpu radi 2.1ghz...

Nazad
Vrh Dno