Šta je novo?

HD 720p

• Začetnik teme Začetnik teme risa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
Skinuo sam film u HD720p rezoluciji (*.mkv)
Imam titl u srt formatu.
Moja pitanja su:
Koji je najbolji player za gledanje ovih filmova na kompu?

Zelim da ga narezem na DL DVD. Da li treba nesto posebno da namestim u Nero-u za rezanje ili ne?

Pretpostavljam da titl korisitim isto kao i za gledanje Dvix filmova...

Titl se učitava na isti način kao i kod DivX-a, ako je eksterni, tj. u srt fajlu na primer.
Postoji mogućnost i da u okviru samog mkv fajla postoji jedan ili više titlova ili čak i više audio stream-ova. Onda možeš da biraš u plejeru koji želiš da bude aktivan tokom reprodukcije.
Ja za gledanje koristim Media Player Classic, koji mi ispunjava sve potrebe.
Kod rezanja je samo bitno da bude UDF mod, ne ISO, jer je on ograničen na fajlove do 2GB veličine.

Poslednja izmena:
Meni se MPC ne snalazi najbolje sa mkv fajlovima, dok nikakvih problema nema KM Player, koji preporucujem.

KM Player je ok, ali ja sam prosto navikao na MPC, a i lepši su mi titlovi u njemu 😀
Btw, šta ti to ne radi u MPC-u? Ja nisam naišao ni na kakve probleme?

KM Player je ok, ali ja sam prosto navikao na MPC, a i lepši su mi titlovi u njemu 😀

Meni je do pre neki dan radila fora sa hardverskim dekodiranjem, ubacim u filtere cyberlinkov h264 i radi mi purevideo, medjutim iz ne znam kog razloga to je prestalo da radi, cpu zauzece 100% i naravno secka, posle sam skinuo powerdvd instalirao ga opet kad ono nema nigde .exe fajla :trust:, film ne moze da se pusti itd. Naravno ovo se odnosi na mkv fajlove i mpc

za .mkv fajlove vlc player mama i tata 😉

KM ima gomilu opcija za renderovanje i pozicioniranje, moze da se namesti da izgledaju isto kao u MPC. Uopste KM ima gomile opcija za sve, daleko vise nego MPC, tako da se sve moze doterati do savrsenstva.

A sto se problema tice, neki mkv fajlovi seckaju u MPC-u, dok nema nikakvih problema kad se pustaju u drugim playerima. Ne znam sta je tacno razlog, i mrzelo me da istrazujem obzirom da KM sasvim vrsi posao.

Inace, xvid i dalje gledam u MPC-u.

Hvala ljudi...
Mnogo toga ste mi pojasnili 🙂

Nazad
Vrh Dno