Šta je novo?

HD 5850 Toxic "problem"

• Začetnik teme Začetnik teme filipp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

filipp

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2003
Poena
619
Nije neki problem ali me interesuje zasto ova karta ne spusta klokove za memoriju u 2d vec samo klok za cip. Negde nadjoh da memorija ide na 300 u 2d modu.

Hvala!

vjerovatno je drajver u pitanju ..ati-jevi drajveri su cuveni po raznim bagovima ..ako ti ne bude karta radila sa oficijelnim drajverima imas prilicno stabilne modifikovane na guru3d

Nije to bag.Tako su pisani zadnjih 4 ili 5 drajvera.To je zbog onih cuvenih ekrana raznih boja😀,i ispravlja gresku onima koji koriste vise monitora.Nas sa jednim koji hocemo manji klok na def-u ko ....Glupa opcija posto je mogao biti ostavljen izbor za svakog.

Poslednja izmena:
^^Havala na odgovorima

Trenutno koristim catalyst-e 10.7
Mislim da se problem moze resiti npr. MSI Afterburnerom gde se moze postaviti memorija na 300 MHz za 2d mod.

Nije to bag.Tako su pisani zadnjih 4 ili 5 drajvera.To je zbog onih cuvenih ekrana raznih boja😀,i ispravlja gresku onima koji koriste vise monitora.Nas sa jednim koji hocemo manji klok na def-u ko ....Glupa opcija posto je mogao biti ostavljen izbor za svakog.

jesu ako covjek ima vise monitora, al ako ima jedan onda je bag, posto s jednim monitorom treba da mu vrace na 157/300 svaki drajver ..i drajver ne podize samo memoriju vec i core na 400/1000

Poslednja izmena:
Kod mene je ovako, kad je karta klokovana, onda konstantno radi na 950/1250, a kada izadjem iz igre, onda manuelno odaberem profil 1 u afterburneru, pod kojim mi je sve na defaultu i tada se klokovi spuste na 157/300. Znaci kad je karta na defaultu, onda se regularno podize na 725/1000 u 3D i regularno vraca na 157/300 kad je u 2D.

Da li ti se to desava kad je karta overklokovana ili i kad je na defaultu? Posto i meni se to desavalo u pocetku, kad sam isao samo do onih famoznih 775/1125, koje je afterburner dozvoljavao bez onog tweaka u cfg-u (enable unoff. overclocking 1). Tada mi se isto desavalo kao i tebi, tj. meni je vracalo na 400/1000. Jedino kad je na defaultu, onda regularno vraca kokove na 157/300.

ne treba ti profil za vracanje na default ..imas ono reset dugmence, meni ono vraca stvari u normalu

Tacno da, ima reset, sad sam probao i moze i tako 🙂. Ja sam nesto utripovao da ce mi tad ponistavati profile koje sam nastelovao, imam ih par za odredjene igre. Nema potrebe da igram neku nezahtjevnu igru na 950/1250, pa imam par profila sa manjim klokovima. Kad su profili snimljeni on ih pamti, bez obzira sto se klikne reset.
Znaci probaj da napravis profil sa svojim klokovima na kojim drzis kartu, a kada izadjes iz igre, otvori afterburner i klikni reset i vidi hoce li tada vratiti na 157/300. Samo sto ces onda morati svaki put kad hoces da igras palis taj profil i resetujes kad zavrsis.

Poslednja izmena:
^^ hmmm, kada uradim tako kako kazes, vrati mi klokove na 400/1125

Prilozi

• Unbenannt.webp
    Unbenannt.webp
    23.1 KB · Pregleda: 70
kod tebe je drugi problem jer ti bas brka klokove ..probaj sa kompletnom reinstalacijom drajvera (znaci uninstall te tvoje pa prije reboot-a driver sweeper i onda posle reboot-a instaliras novi drajver, - preporucujem twl-ove modifikovane sa guru3d, stabilniji su nego oficijelni)

havala na predlozima. Pre instalacije karte ocistio sistem bas sa tim driver sweeper-om i instalirao catalyste 10.7. Nista vise nije dirano.

^^ U tome je i problem, karta radi od kada sam je stavio u masinu na 400/1125 u 2d modu po default-u. Pre ikakvog overclock-a.

Aha, ok. Zato sam te pitao jos gore jel ti se desava stalno ili samo kad je kloknuta. Meni regularno varaca klokove na 157/300 kad je na defaultu i tako mi je bilo od kad sam je kupio. Samo mi nejasno kako ti se bas desava sa svim drajverima... znam da postoji taj bug, ali bas da ti se desava sa svakim drajverom...
Probaj ovo sto je mmsandi predlozio ili mozes poslati mail Sapphire supportu i vidi sta ce ti odgovoriti... mozda imaju neko rjesenje.

Ma pogledaj ti sa RBE-om kako su ti namešteni profili... morao bi da vraća na 157/300... Ako nije namešteno korektno, popravi sam i fleshuj...

onda imas dva monitora 🙂 ..al opet ti nisu dobri klokovi, jer onda treba da ti budu 400/1000 ..ili je spaad u onom pirje postu bio u pravu pa su to u zadnjih nekoliko drajvera rijesili samo podizanjem kloka memorije

Poslednja izmena:
Standardni klokovi za graficku su Chip: 765MHz, Mem: 1125MHz
Mozda zato ostaje memorija na 1125MHz?

nije zbog toga jer je i meni isti default klok pa mi spusta na 157/300 ..najvjerovatnije drajveri, I'd say 99% su krivac

Do drajvera, od karte do karte, meni vraca klokove najnormalnije, ortaku sa istom kartom i drajverima ne.... Obratite paznju kad gledate youtube, klokovi skacu na 400/900, priceless 😀

:wave:

meni isto ne spusta na 157/300,vec ostaje na 400/1000...

meni je sve vreme prikacen preko HDMI-a,tako da...

pitao sam se sto li mi je temp 50c u idle... 🙂

samo se pitam kada ce drajvere da urade kako valja,da nema nikakvih problema...

Idle od 50c nije nista neobicno, 45-50c je neki prosek, bez brige. A za drajvere.... bice valjda jednog dana kako treba 🙂

ma,na 10.5(6) mi je idle bio oko 40c,ne vise...

meni ne smeta,ionako se mnogo igram ovih dana...

Posle kontaktiranja AMD-og support-a dobio sam sledeci odgovor:

Dear Customer,

Your service request : SR #{ticketno:[8100346289]} has been reviewed and updated.

Response and Service Request History:

With 10.5 drivers and higher the core and clock speeds have been increased on the Radeon
series cards to address issues with 2D performance, you should not be able to set to the
lower core/clock speeds with any driver higher than 10.4. 10.4 and earlier drivers should
allow the core/clock speed to drop back to what you are expecting them to.

In order to update this service request, please respond, leaving the service request
reference intact.

Best regards,

AMD Global Customer Care

Kod mene se desavalo sledece da je klock bio 157-300 sa driverom koji sam dobio uz kartu onda sam instalirao novi 10.9. i kada sam usao u overdrive klokovi su stajali na 400-1200 ili 400-900 ne znam koliko je bilo. Naravno i temp vise nije bila 40-45 c nego je bila 50-55c. Tek kada sam ukljucio fan speed i vratio ga ne default palo je na 157-300 ponovo i temp su pale ponovo na 40-45c.

Nazad
Vrh Dno