Šta je novo?

HD 4650 - nemoguc oc

ivan91

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2007
Poena
350
naime kupih skoro ovu kartu ,a l posto znam da moze lep o da se clocka reko da probam, krenuh sa CCC , medjutim instaliram ga, pokrenem ga, krene loading na sekund i to je to..ne otvara se, al ima proces u task manageru..reinstal ne pomaze
probao riva tuner, nece, sad ati tools dzaram, slajdovi su mi zakljucani ???
skinem drugi 0.27 kada stisnem set clock i krene mna gore on samo vrati na deafult podesavanja..
ako oznacim opciju da automatski namesti klok kako pomerim slajder , slajder nece da se pomera..
u cemu je fora???
pls neko hhelp :D
karta je sa 1 gig ddr 3

evo sad i preko amd gpu clock tool-a pomerim gpu clock za jedan, kazem set clock i on mi izbaci prozorcic : please check device configuration ??

Ma, takva karta nije za volt mod...
Probaj preko RivaTunera da uradis koliko mozes.

a probblem je sto je kartica kao zakljucana..nece ni pod jednim programom da mrde sa deafulta..
juce sam uspeo nekako da pokrenem ccc, otkljuao oc, i u jednom trenutku je karta primila klok ( u everestu je pokazao) onda sam mrdno slajd i tu je kraj..sta god radio, podesim, kazem ok, medjutim setovanja ostaju ista..600 mhz gpu i 667 mem..

dali si probao da promenis drajvere, mozda imas noviju verziju od programa koje koristis za oc???

skinuo sam posebno najnoviji ccc i psoebno najnoviji drajver sa atijevog sajta..ako jedno sa drugim ne radi kako treba onda onda ***s ATI..
ajde ljudi, bilo kakava pomoc, ideja je dobrodosla..
zasto se kartica ponasa kao da je zakljucana or something ?

power color ^^^^

sredjeno..driwer sweeaper, i kombinacija drajeva i ccc-a odradila posao..

E pa ovako..izvukoh :
sa 600 na 710 mhz gpu
i sa 667 na 767 hmz memoriju..
posto pojam neam kolko to treba da ide, jel ovo ok ?

10% boost, nista specijalno, ali bolje ista nego nista/...;)

eo radi klokovana tako stabilno vec par dana..prva igra koju nece da gura na max ( na 17` crt-u ) je gta 4..na med ide kako treba..:(
al doro za 50 e sam zadovoljan..

cuj ne vredi tu karticu klokovati ... drz ti na def 10% snjom ti nista ne znaci ..

kako mi ne znaci ? :) u tdu sam dobio u proseku 10 fps vise..
valjda je logicnije klokovati slabu kartu, jer ces svaki pomak osetiti, neg neku ltra mega giga koja na difoltu radi sve sto treba..:)

hm ako je tih 10% dalo 10 frema da li to znaci da imas 100fps sada kada si klokovo :) ? , u zadnje vreme se ne igram malo sam izasao iz forme pa mislim da mi se moze oprostiti koliko frejma si imao pre kloka , a koliko sada .

ako je nemoguce onda nek bude 7-8, odokativno je mereno...

Ma nema sanse.Ovrclock grafe nv gf 7900gto sa 650 core na 750core i memorije sa 1320mhz na 2000mhz dobio sam 4fps u prosjeku vise.A ti sam izracunaj koliki je to pomak u % .
Tako da nema sanse da si dobijo 10fps sa oc/om od 10%

za 10% i to je mnogo,
zavisi u kojoj igri, umozda u nekom CoD-u, ali u gta tesko..(mozda u san andreas :))

nisam rekao gta, nego tdu..:)
u gta4 imam jedva 40 fps na max rezoluciji za crt i med podesavanjima...

Vrh Dno