Šta je novo?

HD 2 (android) vs HTC Desire?

Učlanjen(a)
19.09.2000
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600 + Scythe SCMG-5100
Matična ploča
Asus B550 TUF Gaming Plus
RAM
Kingston 2x16 GB DDR4 3200 CL 16
GPU
ASUS GTX 1080 ROG Strix 8 GB
Storage
Kingston SA2000 1 TB + 2x4 TB WD Red
Zvuk
Integralac
PSU
Cooler Master V750 gold
Kućište
Thermaltake Urban T31
Monitor
HP Envy 27'' 4K
Miš & tastatura
Mad Catz RAT 5 + Genius tastatura
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra SD 256/12
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zeleo bih da uzmem neki model HTC-a sa hardverskm tasterima (ne tastaturom) i hteo bih da ima android, samim tim dolaze u obzir ova dva modela. Koliko vidim, hardverski su skoro pa isti, eventualno postoje male razlike u ekranu.
Da li android na HD2 moze -apsolutno stabilno, funkcionalno i bez greske- da radi kao recimo na Desire-u koji je android po defaultu? Uvek sam nesto bio skeptican sto se tice budzenja OS-a na telefonu koji fabricki ne dolazi sa tim, sto ne znaci da sam u pravu.

- Iskljucivo me zanima android (koga nikad nisam koristio, sve vreme sam bio na symbianu koji mi je radio odlicno i kojim sam bio izuzetno zadovoljan, i 2-3 meseca na WM, koji je odvratan).
- Koliko vidim, polovni HD2 se prodaju za oko 250 evra, a sa druge strane, video sam Desire, nov sa garancijom za 300 evra? 50 evra mi ne znaci mnogo da bih se cimao sa romovima, portovima, loaderima... hocu samo da to sve lepo i stabilno radi i da ne razmisljam.
- Mogu preko ugovora na Telenoru da uzmem neki mob, paket mi je prenesi plus 1 GB, ali koliko vidim, tamo ima samo Desire HD, koji nema hardverske tastere... Opet, neke kolege sa foruma kazu da ce uskoro operateri da dobiju nove modele...

Sta biste vi uradili na mom mestu?

Poslednja izmena:

+1 za Desire

Pre svega, neces imati problema sa sistemom sigurno. Stabilan je i nema nekih bugova. Uz to, imaces odlican Sense UI. Kao i zvanican update na Gingerbread, za koji sam cuo da ce biti uskoro.

HD2 ima veci ekran, a Desire moze da ti se padne Super AMOLED ili S-LCD od kojih su oba boljeg kvaliteta od ekrana na HD2.

Koristim oba svakodnevno, pa mogu da kažem da je bolje uzeti desire. Bolji ekran, bolje leži u ruci, bolji izbor romova, napred aluminijum, pozadi gumirana plastika.
Ako možeš da čekaš malo, možeš da uzmeš i desire s kod telenora.

Ttalk.

Desire bez oklevanja, ili jos bolje Desire S(samo sto nema hardverske tastere, ali zato ima vise Ram-a i interne memorije ). Zbog cega tacno hoces hardverske tastere?

Sa telefona poslato

Pazi druze.
Ako zelis dobar telefon koji ima Android,kupis Android telefon i to je tacka.Jer sama arhitektura HD2-jke je pravljena da tera WM softer,a ne android,to sto su hackeri uspeli da poteraju Android je zaista ql i super,ali Hd2 koji tera android (recimo 2.2 ili 2.3) nece biti dobar kao Desire koji je namenjem da ima Android.

+1 Desire :)

Ali iskreno (uzmi Desire Hd,ako mozes da sacekas i skupis jos 50-70tak jura) :)

Momci, hvala svima na pomoci! Uzecu Desire, kao sto ste mi preporucili.
Sto se Desire HD-a tice, njega bih mogao da uzmem na ugovor, ali mi se cini da su ga ipak malo zacepili (400 evra na ugovor od 2 godine, ili 130e odmah i 45e mesecno 6 meseci), tako da mi se on ne isplati (eventualno ako neko hoce odmah da ga kupi za 500e :)) ), a i jos + nema hard tastere... njih hocu, posto sam imao Touch HD, i malo malo, pa slucajno pritisnem neki, sto me dosta nervira. Isto se odnosi i na Desire S. Sto se rama i interne memorije tice, to mi nije bas toliko bitno, od programa bih koristio neke za chat, navigaciju, operu... i to je to... nisam neki zahtevan korisnik koji mora da ima 5-6 programa u backgroundu koji zderu ram :)

Ma uzmi Desire. HD ima veci ekran i vise rama ali i sam kazes da to tebi nece znaciti.
A u sustini je ostalo sve isto, kamera, audio kvalitet..

Mnogo je skup desire hd za ono sto nudi.

sto se tice stabilnosti androida na hd2...to nemoj da te brine. radi stabilno kao i na desire
ekran je bolji na desire ali na hd2 je veci. layout hardverskih tastera na hd2 je nenad*ebiv. kvalitet izrade je slican

u ovom trenutku, ako ti je bitan gps, kamera (jos ovo dvoje nije ispeglano) i true color ekran, kupi desire. ako preferiras veci ekran i narocito ako volis hardverske tastere...hd2 ti je bolji izbor

sto se tice stabilnosti androida na hd2...to nemoj da te brine. radi stabilno kao i na desire
ekran je bolji na desire ali na hd2 je veci. layout hardverskih tastera na hd2 je nenad*ebiv. kvalitet izrade je slican

u ovom trenutku, ako ti je bitan gps, kamera (jos ovo dvoje nije ispeglano) i true color ekran, kupi desire. ako preferiras veci ekran i narocito ako volis hardverske tastere...hd2 ti je bolji izbor

Kamera mi apsolutno nije bitna, sto se mene tice, mogu da je iscupaju :) ali mi je gps dosta bitan... Velicina ekrana mi ne igra toliko veliku ulogu kao rezolucija, koja je ista na oba modela. E sad, video sam ovde par ljudi da se zali na tastere na Desireu, ne znam kakva je situacija sa HD2?

Desire је бољи ако нећеш превише да размишљаш и да се цимаш око телефона, али ако си хакер у души и волиш да се играш и истражујеш око телефона онда ће HD2 више да ти да.

Ako budes kupovao Desire sa SLCD ekranom pogledaj da li ekran ima probijanje pozadinskog osvetljenja http://www.youtube.com/watch?v=Q1rxkVaPjuk ... i moj Desire je bio isti kao ovaj sa linka...ako ti ne smeta ok ...imao sam i HD2 kad i Desire, i Android na HD2 nije ni blizu bio brz kao na Desire...

Mislim da svaki desire sa slcd ima probijanje. Bar ovih nekoliko koje sam ja video.

Ttalk.

Gospodo,
Poslusao sam vas i juce uzeo Desire :) Do sada nisam imao dodira sa androidom, i onako na prvu loptu mogu da kazem da je ovo fascinantno :)
Hvala svima na pomoci, a posto ce mi pomoc sigurno biti potrebna, videcemo se u temi o Desire-u.

Hvala svima jos jednom!

Sa srecom !
Nisi pogresio , po onome sto sam video HD2 je kriminalno los sa androidom ( slow i choppy )

Nazad
Vrh Dno