Šta je novo?

Hauppage pvr150 mce - problem

carloss

Slavan
Učlanjen(a)
20.01.2006
Poena
309
Kupio sam ovu tv karticu juce i imam nevidjene probleme. Sa njom se dobije softver wintv2000 sa kojim mi uopste ne radi, slike nema i obavezno zablokira. Koristim windows xp professional i ne znam da li ova kartica uopste moze da radi pod ovim windowsom, posto ima taj sufiks mce. Prodavac mi je rekao da moze. Skinuo sam pa jedno 15 programa razlicitih za tv tjunere, nijedan mi nije radio kako treba, najbolji je bio dscaler, ali cim nesto cackam u njemu izgubi se ton ili slika i onda moram da restartujem ceo racunar da bi opet proradio. Daljinski mi uopste ne radi, ni sa jednim programom nije proradio. Da li neko ima ovu karticu i ovakva iskustva, jer cu da izludim.
Neki od programa koje sam probao su: windvr3, sagetv, media portal, chris tv, beyond tv, tv tool, ct pvr, gb-pvr (koji uopste nisam uspeo da podesim), atv2000, wintv2000, K!tv, dscaler itd.
Bilo kakva informacija bi mi dobro dosla

to sa zablokiranjem zvuci kao da je neispravna...
probaj da odes kod prodavca i da trazis da je on proba...
na toj kartici ne bih vozao dscaler, jer nije predvidjena za to...

ako imas zivaca, vremena i mogucnosti digni i mce windows da budes 100% siguran... ako se u njemu ubije, imas dobar razlog da ugnjavis prodavca...

inace bi to trebala da je super kartica...

Taj WinTV je prilično nedorađen softver ali kartica pod njim radi. Probaj da skineš najnovije drajvere i WinTV sa njihovog sajta. Tu karticu ne vredi po meni koristiti u WinXP. Znači ili MCE 2005 ili Vista jer oni imaju eHome softver kroz koji ova kartica radi fino a za to je i namenjena tj. niko se izgleda i ne trudi da napravi neki ekstra softver za WinXP.

...

Toga se i ja bojim - da kartica nije optimizovana za win xp, mada mi je prodavac tvrdio da radi sigurno. Windows mce 2005 nemam, ne znam gde i da ga nabavim. Wintv2000 je prilicno los program, to sam video, a jos i ne radi. Uspeo sam nesto da uradim sa najnovijim christv pro 4.99 (nemam crack, radi 21 dan), ali sa njim ne radi daljinski, cim nesto hocu da snimim, blokira se program, znaci daleko od lepog funkcionisanja. Slika je na pojedinim kanalima savrsena, a na nekim vrlo losa (imam sbb kablovsku). I ne mogu da razvucem sliku preko celog ekrana, ima sa svake strane crna pozadina (oko 1 cm). Imam tft monitor 19" (1280x1024), ne znam da li to ima neke veze.
Skinuo sam najnovije drajvere sa njihovog sajta, kao i najnoviji wintv2000, ali ne funkcionise. Cudno mi je to da sofver koji dolazi uz karticu uopste ne radi (wintv2000), jednostavno nema slike, samo crn ekran i svaki treci put se blokira.
Kartica je sigurno ispravna, cim radi sa dscaler i christv, inace christv mi se svidja, odlican je program, samo da ima podrsku za daljinac, i da nemam to blokiranje.
Najgore je to sto nisam iz Beograda, a kartica mi je stigla city express-om.

Ako ti ista znaci informacija za Hauppage sam cuo da moras ceo racunar da reinstaliras zajedno sa njim kako bi radio kako treba. Zvuci smesno ali ako imas mogucnosti probaj da reinstaliras drugi racunar neki pa vidi.

Ne, ne, nismo se razumeli. Ta kartica radi pod XP-om kroz gorepomenuti WinTV2000 samo je to daleko od iskorišćenja mogućnosti kartice i njenog daljinca. Kartica se prodaje pod MCE brendom u kome iskazuje svoju punu snagu i stoprocentno je podržana a proizvođač se jednostavno i nije potrudio da je adekvatno podrži u XP-u, na kraju krajeva na kutiji i ne stoji da je predviđena za XP. Naravno, da nisu potrebne reinstalacije sistema, to je jednostavno čista izmišljotina da ne kažem glupost.

Poslednja izmena:
...

S obzirom da imam dva harda, imam instalirana 2 windowsa, i svi problemi se javljaju na oba, tako da mislim da ne bih dobio nesto reinstalacijoim windowsa. U medjuvremenu sam skinuo trial verziju cyberlink powercinema 4.0 i sa njim mi je proradio i daljinac. Cini mi se da sve radi, samo sto je na nekim kanalima losa slika (i to naravno na onim koji su mi najbitniji), i nema uopste opcija da se podesi slika. Za snimanje nema skoro nikakvih opcija, samo da biram 3 nivoa kvaliteta, to isto radi, samo sto bih ja da podesavam na druge vrednosti. Skeniranje kanala radi nevidjeno dugo i memorise mi preko 300 kanala, duplira svaki, pa je sredjivanje toga prilicno dugo i zamorno.
Slika mi opet nije preko celog ekrana, vec ima crna pozadina sa leve strane oko 1 cm, jel to moze nekako da se napravi da bude u potpunosti popunjen ekran.
Program mi nije nesto, ali sa njim mi napokon radi kako tako. Inace, na daljincu ne rade svi tasteri, npr. snimanje preko daljinca ne radi.

Pre sam koristio pinnacle pctv karticu i njihov softver je fenomenalan i nikakvih problema nisam imao. A sa ovom karticom milion problema. Zar je moguce da ne mogu da naprave solidan softver koji ce da iskoristi hardver maksimalno.
ChrisTV je jos i najbolji, samo da se ne blokira i da radi daljinac.
Ja ne znam da li su ovi problemi uobicajeni i za druge proizvodjace, ili sam pazario pogresnu tv karticu.

Pazi ta kartica je odlična i ja sam popizdeo kad sam video kako je jadan taj WinTV koji dolazi uz nju ali je poenta da toj kartici u MCE ne treba nikakav dodatan softver i da pošto je napravljena za MCE u njemu odlično i radi. Ja sam sebi skratio muke instaliravši MCE i sad uživam u slici na 20" wide tft-u.
Što je još bitnije, pošto Vista takođe ima taj MediaCentar, kartica je kompatibilna i sa Vistom i odlično radi i u Vista RC1. Da ne pominjem kako je time-shifting moćna i elegantna stvarčica.

Poslednja izmena:
O reinstalaciji Windowsa nema ni reci, ja moj XP professional nisam pipao dve godine. Ubacio sam Hauppauge 150, osnovni drajver i njegov update sam skinuo sa sajta i instalirao, nisam koristio one nove beta drajvere. WinTV sam skinuo beta verziju i instalirao i sve je proradilo iz prve i bez ikakvih problema. Kartica je prikacena na kablovski i takodje neki kanali su odlicni, a neki jako losi, ali to pripisujem mom produznom koaksijalnom kablu od 10m kineske proizvodnje. :d Kad budem zamenio kabal verujem da ce i ovi losi kanali biti ok. I ne nisi sigurno pazario losu karticu, zaista je dobra, cini mi se da si ti jedini za sada koji ima problema sa njom i nije zadovoljan.

ok

A da li mozda postoji media center dodatak za xp?
I da li u njemu mogu da se podesavaju parametri za snimanje, to mi je jako bitno.

ja i verujem da je to dobra kartica, ali dzaba dobar hardver ako je los softver. Pinnacle pctv kartica koju sam imao ranije je imala odlican softver i sve je radilo kao podmazano. Iskreno, kad bi mi i proradio wintv2000, ne bih bio zadovoljan, jer je softver ocajan. Ja sam isto skinuo najnovije drajvere sa sajta, pomocu njih je kartica proradila u powercinema 4.0 programu, ali na daljincu ne rade svi tasteri.

Ja tebe ne razumem. Kukaš jer si kupio karticu koja je zamišljena tako da je bocneš na XP MCE mašinu i odmah gledaš TV i sve funkcije kartice rade bez ikakvih dodatnih egzibicija jer MCE ima sve potrebno a kartica je MCE/Vista kompatibilna i malo je takvih na tržištu. Jednostavno proizvođač je napravio karticu sa kojom neće da se zeza van MCE sfere i da razvija softver za nju. Na kutiji jasno piše zašta je kartica namenjena a sama činjenica da postoji bilo kava podrška za običan XP je po meni samo bonus a ne mana.

E to si sad lepo rekao, da mi je to neko rekao pre kupovine, onda bih trazio drugu karticu.
Sad sta je tu je. Moram da nabavljam windows xp media center edition 2005, pa cu da vidim da li ce onda da radi kako treba.
Jedino me interesuje, da li taj windows moze da radi sve sto i xp, odnosno da li je media center samo dodatak i jedina razlika u odnosu na xp professional, jer mi komp sluzi i za mnogo ozbiljnije stvari od televizije.

Apsolutno možeš da radiš sve kao u XP-u. Upravo tako, media centar je samo dodatak. Jedino što XP MCE zbog toga jede malo više memorije jer diže u startu još neke servise. Veruj mi kad pokreneš tu karticu u MCE ima da zaboraviš sve ove muke, kartica je odlična.

ok

nisam jos uspeo da nabavim windows mce, ali sam nabavio vistu, medjutim nisam je instalirao jer sam cuo da pola aplikacija ne radi u visti (nero, recimo ne radi uopste), plus treba mi 16 GB slobodnog mesta na hardu, trenutno nemam toliko, itd.
Zanima me samo kakav je slucaj kod Windows MCE, da li rade sve aplikacije u njemu, da li mi trebaju skroz novi drajveri za graficku, ..., za stampac, skener, ..., jer to je onda dosta posla dok ne sredim sve

mce

Nabavio sam Windows media center edition 2005. Kartica je napokon proradila, kao i daljinac. Prvo je bio problem, nije radio tv, javi da nema video decoder, onda sam instalirao najnoviji nvidia video decoder, pa je proradilo. Ali, taj media center je BRUKA totalna, sto je i tipicno za Microsoft, ne znam zasto sam i pomislio da ce sve biti sjajno i bajno. Estetski lepo izgleda, ali funkcionalan je ko mrtva baba. Prvo mi je nasao preko 140 kanala, iako mi kablovska nudi samo 68, nema nigde opcija da se kanali preimenuju, interfejs je takav da mi treba 2-3 sata da poredjam kanale kako meni odgovara i da izbrisem suvisne. Slika ne moze da ide preko celog ekrana, vec ima gore i dole crne trake, kao da gledam divx film, a ne tv. Podesavanja za snimanje su ocajna, nemam nikakvu autonomiju vec samo ponudjeno lose, dobro, bolje i najbolje snimanje. Ne mogu da biram direktorijum u koji cu da snimam, jos sam se namucio da pronadjem gde smesta snimljeni video. A tek sto snima u formatu dvr-ms, koji ne pusta nijedan zivi player, osim nero show, slika je dobra (8.5 mb/s), ali ton mi uopste ne snima?? Kad hocu da snimim nesto, postavi mi tonu podpitanja pre toga, da izgubim volju za snimanjem, a pitanja su debilna, tipicna za microsoft. Znaci, pritisnem dugme za snimanje, a on me pita da li sigurno zelim da snimam (jok, zelim da igram becki valcer)
Ja ne znam kome je taj media center dobar, ako nekom treba ova kartica, dacu mu je upola cene, samo da je ne gledam vise

U cemu je razlika u odnosu na ne-mce verziju? Samo u daljincu?
@carloss
Bacio si me u bedak sad sa ovim komentarom. Treba uskoro da mi stigne PVR-150 bulk, i sudeci po specifikacijama je best-buy. Zar je moguce da ne moze da se natera da radi normalno pod obicnim xp-om?

...

Koliko ja znam, razlika je samo u daljincu. Hardver je isti. Konkretno mce verzija ne radi pod obicnim xp-om kako treba, u windowsu MCE radi sve, jer je optimizovana bas za media center, uspeo sam da snimim sa tonom, tako da sve radi, ali mi se ne svidja media center, jer je vise za pocetnike, nema nikakve opcije, a i te sto ima, treba ti vremena dok dodjes do njih. Cuo sam da ove kartice bez sufiksa mce rade bez problema pod obicnim xp-om.
Ja sam nazalost imao lose iskustvo, ali te kartice su jako dobre, imaju odlican hardver, samo je softver ocajan (slicno kao i sa ati theater 550 pro).
Uglavnom, ja sam vratio ovu karticu, dobio pare nazad, kupicu najverovatnije leadtek pvr2000, tu je bar softver valjan.

:crash: Ajd da ne otvaram novu temu ... meni kartica nece da pusta TV ?!?! danas (juce) sam pazario, dakle PVR 150 sa media center daljincem i kao lepo se instalira namestim u media centru tip signala (poenta je da se stavi "German" region) i onda pronadje kanala taman kako i koliko treba, ali nece da pusti sliku ?!?! ?!?!!?

Kao da krene, crn ekran krene zvuka cele 2 sekunde i onda stane, izbaci se ono "end task" (posto sam kasnije instalirao Visual Studio 2005 izbaci "new instance of debugger" - ko je video zna o cemu pricam..) i to je to ... nema dalje TV-a? ne kapiram u cemu je fora.. skinuti su svi moguci updateovi, najnoviji drajveri, sve ostalo radi MP3, slike, DivX, DVD ... cak radi i FM tuner sa kartice bez ikakvih problema (istina nisam zabo FM antenu pa malo losije 'vata ali ipak vata i ne baguje se ..) ne znam u cemu je fora ?

Media center je ok, pomalo nervira nas "iskusnije" jer je uradjen za krajnje pocetnike, ali to bas meni treba jer je cela stvar namenjena caletu da sa daljincem moze da se igra do mile volje .. al dzaba kad nema TV-a...

drajveri za TV karticu su sa dobijenog CD-a, kada to nije htelo, skinuo sam najnovije, pa njihov update pa sve redom i opet nece ... ! pomagajte ljudi ! ne terajte me u jos jedan reinstall.. poludecu :wall: :crash:

P.S. masina je Athlon XP 2500+, NForce2 ASUS A7N8X, 512 mb ram, ATI 9600Pro i naravno Hauppauge PVR-150 MCE (pa jos i "kit" jerbo je sa daljincem)

vec moram da se updateujem :

samo sto sam napisao reply, pokrenem onako bezveze dscaler i ono radi ko sat !!! neverovatno! slika fenomenalna cista bistra jasna (imao sam ranije neki kworld i sada kapiram da je slika na njemu zapravo bila zivi shit!)
dakle radi extra ...

zatvorim dscaler, pokrenem media centar kontam mozda ce sada, kad ono nista opet isto ...

najbolji deo : pokrenem dscaler ponovo i nece !!! kaze ERROR: Failed to start filter graph", "A device attached to system is not functioning" ??? WTF !!! kartica radi sve ok u "device manager"-u

meni ovde nista nije jasno ... izgleda da cu ipak morati format ... :(

promasaj je da teras dscalera sa pvr karticom, jer onda stvar zbog koje ta kartica i kosta vise od 50eu == mpeg2 kompresija, ne radi...
inace sam ja uvek za dscaler |)), ali i za kupovinu wintv2go u tom slucaju |), koji opet daje strava sliku

...

meni je u media centru sve proradilo odmah, cudno mi je da stavis region german, kod njih nije isti pal signal, koliko ja znam, kod nas je pal bg, kod njih je pal dk, tako nesto. Imas nas region u opciji, on pronadje vise istih kanala sa jednom dobrom slikom, a ostale su lose za taj isti tv kanal. Kasnije treba obrisati taj visak, oduzme malo vise vremena, ali to je to. Kad sam vratio karticu, prodavac mi je rekao da je vrlo osetljiva sa drajverima i da je najbolje prvo njene drajvere instalirati na nov windows, pa onda sve ostalo, mada ja licno mislim da to nema veze. Inace, isprobao sam je sa jedno 20 razlicitih programa, u media centru je bila najbolja slika, ali zaista primetno bolja nego u nekom drugom programu, mada je meni radila samo sa par programa. Verovatno media center bolje koristi deinterlace filtere ili sta vec. Probaj da skines sve drajvere i da ponovo instaliras one sa cd-a koji si dobio sa njom.

skapirao sam mu foru...

Daklem, nije do drajvera vec do Video Decodera ! to cudo bi kao neko trebalo da ide uz mce, medjutim.. instalirao sam sve ponovo dakle "prazan" win mce ... drajveri za karticu sa CDa i da pustim tv ili dvd prijavi gresku da nema nikakav video decoder.. nadjem malo cudo koje se zove Microsoft Windows XP Video Decoder Checkup Utility koji prijavi postojanje samo jednog SONIC Mpreg Video Decoder (ovako nesto se pojavi kada se reze disk u mce ..) da ne budem lenj, proguglam malo i nadjem jedan ELECARD MPEG2 Video Decoder skinem ga instaliram, postavim ga kao prefered i TV proradi fenomenalno !!! dakle odusevljen sam ...

medjutim dodje jedan problem, a to je da kada se pusti DVD nema tona ... opet proguglam i nadjem Cole2K Media Codec Pack (btw ovo opako preporucujem svima koji su frisko instalirali komp posto ima mnooogo codeca za divx xvid ac3 i gomilu svega i svacega...) e sa ovime je (kada se postavi na prefered u onom checkup utility) je proradilo ama bas sve ! dakle i TV i DVD i sve ... znaci nemaju drajveri veze vec daj Video Decoder ... (Cole namesti InterVideo)

E sad, mene interesuje nesto dalje.. kako da ja u mce snimim DVD (sa snimljenim tv-om na primer) ali da se pusta u onim dvd plejerima dakle pravi dvd format... kako god to hteo da uradim on mi snimi samo one njegove mce fajlove .. ? u helpu pise da se odabere format dvd-a i da se to tu namesta ali to ja ne znam gde da nadjem, nigde mi to ne nudi ... ?

Prilozi

• MCE.JPG
    MCE.JPG
    43.5 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
U cemu je razlika u odnosu na ne-mce verziju? Samo u daljincu?
@carloss
Bacio si me u bedak sad sa ovim komentarom. Treba uskoro da mi stigne PVR-150 bulk, i sudeci po specifikacijama je best-buy. Zar je moguce da ne moze da se natera da radi normalno pod obicnim xp-om?

Obe karte su identicne. Non-MCE verzija dolazi sa softverom za obican Windows (famozni WinTV). Postoji i MCE pack koji dolazi sa daljincem koji je kompatibilan sa MCE 2005.

...

Problem sa video dekoderom sam i ja imao, to sam i napisao u jednom od gornjih postova. Ja sam skinuo Nvidia mpeg2 video decoder, tezak je 22 MB i tv je proradio. Meni se cini da u MCE ne mozes da snimas direktno u pravi dvd format, to mozes posle da konvertujes pomocu drugog programa, npr. nero vision. To je mana, ali koliko sam upoznat nijedan od tih softvera za tv kartice ne snima u pravi dvd format.

Nazad
Vrh Dno