Šta je novo?

Hate to say it, but...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
http://goty.gamespy.com/2005/fanvote/index11.html

Ovo je samo početak... za ekipu koja je i ove godine mislila da zna šta su dobre igre. Kao i ranije, i ovoga puta sam u pravu... ***a, mogu da budem i dobar game review-er, jednostavno gledam realno na stvari!

p.s. biće još linkova, ne brinite... ;)

A da li "ekipa" ima linkove za odgovor?

p.s. MaX ovo je bilo mucki sa ledja, a ja mislio ti dobar momak :d 26:5

Poslednja izmena:
http://goty.gamespy.com/2005/pc/index13.html

verovatno imaju, ali ja imam i staž od nekoliko godina unazad, da sam odmah rekao koja će igra biti najbolji fps...

The 5th Annual Lens Flare™ Award: Real-Time Dynamic Lighting

Every year, we give this award out to the hot new technical gimmick that everyone's putting into their games. Previous winners have included the obligatory lens flare, ground clutter, ragdoll physics, and last year's "honoree," bloom. This year's winner continues that trend with a focus on real-time dynamic lighting effects, which are rapidly making their way into all sorts of games.

The most obvious examples this year: F.E.A.R. and Quake 4. Both games let you spot enemies in both single-player and multiplayer via shadows cast by opposing players (or enemy A.I.) unaware they'd given themselves away. And, of course, where ragdoll physics had the human pachinko machine as its poster child, real-time dynamic lighting now has the swinging ceiling light as its demo of choice. But this feature started making its way into other games -- even Age of Empires III had advanced lighting effects that went as far as birds flying overhead, and casting shadows on the ground. We imagine it won't be long before Chessmaster 2006 hops on the bandwagon.

Best Story -- F.E.A.R.

In many games, especially first-person shooters, the story is often an afterthought. At best, you might get a few twists and turns and some interesting characters. With F.E.A.R., however, developer Monolith aimed a lot higher, and succeeded. From the very first scenes, your character is thrust into the middle of an original horror-mystery that would be hard to pull off in any other medium.

As the latest addition to an elite military squad trained in dealing with the paranormal, you're sent into action to neutralize an experiment gone awry -- a psychic commander in charge of a clone army who's gone completely AWOL. Things quickly go from strange to bizarre as you begin having strange visions and cross paths with a creepy little girl as you continue on your mission. On the first pass, a lot of it doesn't make sense, and you'll often question whether the story's headed anywhere. But not only are the major questions all answered by the end, but it turns out you've been fed clues from the very beginning; visions and whispers that originally appear to be random bits of filler take on deeper, purposeful meaning upon further playthroughs.

It's often said that we're still waiting for a video-game's equivalent of Citizen Kane or Casablanca to come along. That may be true, but with F.E.A.R., we have our The Sixth Sense - a story that plays out completely different once you know all its secrets. It's rare enough that a game developer even attempts a story this ambitious, let alone succeeds to this degree - if you've only played through F.E.A.R. once, you owe it to yourself to experience the story again in an entirely new light.

http://goty.gamespy.com/2005/pc/index29.html

da ne bude da je samo gamespy...

http://bestof.ign.com/2005/pc/4.html - opet best fps.
http://bestof.ign.com/2005/pc/11.html - best graphics technology

Why It Rocked: Sure, F.E.A.R.'s environments didn't have a lot of variety. But then we're talking about technology, not art design. And boy does F.E.A.R. push the envelope, causing even the beefiest videocards to cough and wheeze at its assault. A lot of the bells and whistles just extend the current high-end bar, but then Monolith goes and adds things like volumetric soft shadows, displacement mapped environmental destructibility, and slow-mo bullet trails that have to be seen to be believed. In our opinion, there is no other game on the market that tests your rig like F.E.A.R. does. From the blur-edged zoom of a sniper rifle to the intense effects in Slo-Mo Mode, there doesn't seem to be much that Monolith could do better with this engine. You know when there's been a fight in a given room or hallway because it always looks like someone just plowed though with a Mad Max bulldozer. And when you get your hands on the brutal F.E.A.R. arsenal, you'll understand why.

drugoplasirani je bio Spliter Cell 3 ;) Gde ono beše Q4 i Doom3, ni ne pominje ih niko u tom kontekstu :D

http://bestof.ign.com/2005/pc/15.html - best use of sound - CoD2 i FEAR na drugom mestu.

Poslednja izmena:
ma nije bilo uopste sumnje da ce fear biti najbolji fps, ove godine nije imao takmaca, steta sto nije izasao godinu ranije pa da i njega oduva farcry kao sto je oduvao ostale

Cisto da ne bude da Maxa od prvog dana tvrdi kako je FEAR revolucionaran, posebno graficki. A tu pricu potencira u poslednje vreme, cini mi se.

Poslednja izmena:
'*** vas ubogi gamespy, ako vam je on merilo kvaliteta igara.... strani placenici bre :p

Ma koje uopste glasao tamo?
Bogatasi sa zapada koji imaju pare na bacanje pa imaju i jake mahine,
ali kod nas sirotinje F.E.A.R. sigurno ne bi pobedio !

Floyd je napisao(la):
ma nije bilo uopste sumnje da ce fear biti najbolji fps, ove godine nije imao takmaca, steta sto nije izasao godinu ranije pa da i njega oduva farcry kao sto je oduvao ostale
:Klanjanje :Klanjanje :Klanjanje :d

Agilni, priča ti je loša, jer, lepo sam u tom istom postu napisao da sam "video video" iz igrice (sa E3 iz 2003), kada je igra izgledala prosečno. I ne samo to, nije bilo priče ni o kakvoj radnji, devojčici, hororu i sl. Naravno da sam se prijatno iznenadio kad je igra konačno stigla i kad sam je obrnuo...

he he...

ne mogu ni kudim ni da kazem da su u pravu, jer igru nisam odigrao, ali lepo Max-a rece, gde je taj Q4?
Mada sigurno ce da kupe neku titulu... it's all about money, after all...

Dovoljno je reci - "byMax":)
Mislim kakva je to rang-lista kad je SC:CT iza StarWars?!

Mozda Q4 bude prva na listi kao najvece razocarenje godine. Ali ne verujem. Nije to tako losa igra. Mada podseca na nesto sto je veoma zasmrdelo prosle godine. Posle Dooma-duboka Ko(o)ma. :S:

Poslednja izmena:
Ma Maxo, slazem se skroz sa tobom. FEAR je neprikosnoven ove godine. Takodje sam odusevljen igrom u svim aspektima.
Samo ako moze bez tvog stava da drugi ne znaju sta su dbre igre, ti iz godine u godinu pogadjas. Nikada nije tesko zakljuciti sta ce biti igra godine, cak iako ti se ista ne dopadne previse.
Da, mozda sam malo smorio sa prethodnom pricom, ali sam bio isprovociran. :)

Pogledajte koja je top1 na gamespotu, gde uchestvuje fear i par PC igara :D

ma dovoljno da vidite i da je Lego star wars na listi pa da vam se okrene stomak.

BF2! :D

A izbor je inache beskonachan :D:D

Agilni je napisao(la):
Ma Maxo, slazem se skroz sa tobom. FEAR je neprikosnoven ove godine. Takodje sam odusevljen igrom u svim aspektima.
Samo ako moze bez tvog stava da drugi ne znaju sta su dbre igre, ti iz godine u godinu pogadjas. Nikada nije tesko zakljuciti sta ce biti igra godine, cak iako ti se ista ne dopadne previse.
Da, mozda sam malo smorio sa prethodnom pricom, ali sam bio isprovociran. :)

Taj stav je upravo za ljude koji su pričali razne priče, ne za sve dobronamerne korisnike foruma koji umeju da stave svoje afinitete po strani i gledaju realno. Ima njih nekoliko, znaju tačno koji su... a što se tebe tiče, ti si cool ;)

Igra godine je Oblivion trejler! :d

Ajmo sad malo ozbiljnosti. Igra godine - Guild Wars :smoke:
P.S. i meni je sve jasnije ono što je zapadu postalo odavno jasno - izem ti igru bez interneta i multiplay-a! To je nešto što je umnogome promenilo moja iskustva, razmišljanja i vrednosne kriterijume tokom ove godine.

filipenko je napisao(la):
P.S. i meni je sve jasnije ono što je zapadu postalo odavno jasno - izem ti igru bez interneta i multiplay-a! To je nešto što je umnogome promenilo moja iskustva, razmišljanja i vrednosne kriterijume tokom ove godine.
filipe dobro dosao u svet igrara ;)

A gde je tu PES5 u izboru za naj sportsku igru godine? :D
Nema ni rFactora i GT Legends medju voznjama,a pobednik je NFSMW :smash: :smash: :smash:

Poslednja izmena:
Da, to su te ankete i dodele nagrada :d Smejurija :rupa:

aman ljudi, NFSMW, koliko god ga ja mrzeo, jeste igra, a ti vaši simulatori su za isfrustrirane :) Nisu to igre, bre, to je mucenje...

Mucenje je za onog ko ne zna da vozi. Sad ce jos i Mihaela Sumahera proglasiti za sveca velikomucenika.

Poslednja izmena:
byMaX je napisao(la):
Agilni, priča ti je loša, jer, lepo sam u tom istom postu napisao da sam "video video" iz igrice (sa E3 iz 2003), kada je igra izgledala prosečno. I ne samo to, nije bilo priče ni o kakvoj radnji, devojčici, hororu i sl. Naravno da sam se prijatno iznenadio kad je igra konačno stigla i kad sam je obrnuo...

brate, ta igra je dobra samo ako imas masinu kao tvoju, a takvu masinu ima 0.5% ljudi u srbiji i verovatno malo vise u inostranstvu. GameReview-eri imaju masinu kao ti, a verovatno i bolju. I sta to nama vecini znaci ? NISTA ! Eno, LEGO StarWars je usao u prvih 10 na GSpy-u, pa to su bre retardi :d Kako neko moze da ih shvati ozbiljno sa onakvim spiskom ?

elem, nije to poenta, poenta je da je fear polu-krsh, da je prca plagijat, da je "art" uzasan, da je uzasno lose kodiran i da nudi mnogo manje nego sto zahteva. Jedino je AI i povremeni horor trip ono sto valja, a to sto klinci i review-eri nisu gledali "The Ring" to nije moj problem.

Po meni jedino prvo mesto koje fear moze da zauzme je mesto na listi proizvoda koji krse copyrights i treba da budu utuzeni...na drugom mestu je jelena karleusa :d

@gx-x:
Jeca ne moze nikada da bude na drugom mestu :d

inace, bilo bi cool ,recimo ovde da se dogovorimo, pa da moderatori naprave pool, pa da vidimo koju ce igru zanrovski izabrati najsiri auditorijum, i da posle to ode u sticky, i onda molim lepo, ako ceo bench kaze da je igra uzas, onda se mirim sa tim, i ako kaze da je q4 igra godine, odlazim sa istog :d
salim se naravno...

ali ovo bi stvarno bilo dobro...

Poslednja izmena:
slazem se sa tobom (da jeca ne moze biti druga :) joksimovica sam skroz zaboravio) salu na stranu, DA ! Treba poll...O5, kao i prosle godine

Air Jordan je napisao(la):
Mucenje je za onog ko ne zna da vozi. Sad ce jos i Mihaela Sumahera proglasiti za sveca velikomucenika.

Sumaher trenira i ide kod doktora svaki dan, ima posebne rezime ishrane i vrlo je predan svom poslu, tj. sportu. A kad neko zeli da se poigra, obicno ne zeli da se sprema kao Sumaher za trku...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno