Šta je novo?

haski killer :D

^ Tnx. Evo izvrteo sam i ja na 4.6ghz ht off cisto da uporedimo klok za klok:

4.6single.jpg

4.4ghz ht on + 4.5ghz ht off

4.4htoncn.jpg

CPU Queen

4.4htonaida.PNG

Poslednja izmena:
Meni ovaj CB izbaca ove poene upravo u cb. Htjedoh uporediti ovaj moj 2500K, kad ono trt.

nego, neshto mi chudno, prolazi avx linx npr na 5ghz, prime puca kad dodje na 512 ffts, posle tipa 10-ak min, a CB pukne prvi.
ispade da je on najzahtevniji :D
na 5ghz izvukoh 10.02, mora vcore u nebesa....verovatno cu vratiti na onih 1.356 i 4800mhz, ovo je bash natezanje.
ne da mi se petarda nikako :D

O da, i meni LinX može da gura bez greške, ali Prime AVX puca, tj. ne baš on sam ali recimo kada uđem dok radi u veliki folder sa slikama gde treba da osveži thumbnails imam DCOM grešku ili još češće WHEA grešku (napravio sam da mi iskače u prozoru). I da CB ume pući i te kako, ne trpi greške i kao što je neko napisao rendering ima stalno opterećenje bez momenata "pauze".
I recimo ono što mi pobija logiku je da kad je tolije u sobi te stoga i temp jezgra pri testu treba mi više V, a kada je hladnije prolazi sa manje V?! To nikako nisam uspeo shvatiti, i to razlika tipa 1.42-1.45?? :trust:
Meni za 5GHz Vcore treba preko 1.5V! :d Tako da ako si ispod (i ispod 95C) probaj! :D

Kada sam kupio Ivy E prvo sam Linx izvrteo. Prosao je 3-4 sata bez problema na recimo 1.25v, ni ne secam se vise. Startovao sam Prime95 i instant BSOD. Tako da sto se mene tice Linx ne koristim vise kao bilo kakav validan test stabilnosti. Takodje desavalo mi se da pukne Prime posle 5-6 sati, mada retko. Uglavnom ako prodje prvih 2-3 sata proci ce i 12 sati bez problema. I da, uvek pukne 256k-768k ffts uglavnom je tako kod mene bilo. Mogu npr da vrtim small ffts celu noc sa korak - dva nizim naponom bez ikakvog problema.

1.5v trazi za prodje CB :D
koji show, za ne poverovati...

evo, skor kao haski na 4.6ghz

spustio sam ga na 4800 i 1.35v...videcu samo da li moze josh dole napon i da li ce tako sve lepo prolaziti.

za sad vrti small ffts prime i na 1.325v, tkdjer 4800mhz

ono, shto me mozda josh vishe fascinira od ovog primerka procesora je feeeenomenalna giga plocha up4 th...znachi, nisam viddeo u zivotu bolju kontrolu napona.
kad se setuje u biosu neka vrednost i ukljuchi LLC na extreme, napon je taj koji je setovan i ne mrda ni na leru ni on load...neverovatno zaista...a naponska ledena, chak i pri ovih 1.5v

Prilozi

• cb.jpg
    cb.jpg
    515.6 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
Jos jedan od razloga zasto ce moja buduca ploca najverovatnije biti Gigabyte :)

u biosu 1.325v, on load 1.332v i ne mrda.

3h custom prajma, 5500mb, na 5 min menja fft, 8-4096 velichina i samo roka :)

temeprature smejurija, ventovi na silent, samo onaj nakachen na cpu se vrti na 1350 on load, ostali svi na 800-900.

ja prezadovoljan.

Prilozi

• 4ghzprime3h.jpg
    4ghzprime3h.jpg
    870.3 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
Ne racunamo nista ispod petarde, kad su tako dobre temperature. :-devil-:

Meni LinX služi samo da istestiram max temperature tj. kako mi radi hlađenje pri nerealnim grejanjem (mada je Prime sa AVX-om samo 2-3C niži pri small FFTs). Eventualno kao grub test dok klokujem da vidim pije li vodu.

u biosu 1.325v, on load 1.332v i ne mrda.
OK jeste ti stabilan (da ne mrda pri testu), i meni je, ali kod mene je ono što je zadato u biosu identično onome u Winu! ;) Ima i drugih ploča sa stabilnim naponima, tj. danas ih je sve manje sa onim koji nije... Ali od svih Gigabyte je jedini koji nikako ne bi mogao preporučiti ikome, bar moje i svih koje poznajem lično iskustvo. :)

Imaš celih 10C manje od mene (i celih 0.1V!), i ja bi bio prezadovoljan!!

Možeš ti to opušteno i na 4.9 za svaki dan, imaš ti mnogo lufta u C (sve do 95C u Prime-u samll FFTs). Uostalom ovo sam već negde kačio ali i sa dobrim vazdušnim hlađenjem (kao naše) slobodno se može ići i na ovo "max on air", uostalom čak Intel kaže može napon do 1.52V! :
volts.png

da, tako je, avx prime par C manje greje od linxa

pa i ja sam mislio da je giga mozda najloshiji izbor, ali uzeh jer 31.12, nisam mogao naci nista drugo, plus sam je povoljno platio na KP.
Nije bilo ni asusa, ni asroka, a msi mpower mi se nije placao 17k, pa sam ipak uzeo ovu i nisam se pokajao.

najbitnije mi je da je stabilan on load, a sad shto ima razlika od +/- 0.006v me totalno ne zanima :D, ja lichno nisam video bolje od ovoga.

igracu se ovih dana, mozda i probam 4900, ali onda ce me opet vuci ka petardi pa ispochetka :D

Poslednja izmena:
Lufta imaš i u temp i u V, što ja nemam te ni ne mogu imati petardu.
Ako si i dokle god budeš ispod 1.55V i 95C, zašto nemati 5? :d I to bi bilo samo u full load-u što nije realno za svaki dan...

videcu, malo su ti extremni mesarski dani iza mene, ostarilo se, omakekshalo :D
sad vrtim avx prajm na 1.32v on load.

elem, shto se tiche avx linxa, ne bih ja njega izbacivao josh uvek iz baterije testova,
jerbo ono najbinitje on prikazuje, a to su gigaflopsi, odnosno da li je dobitak zaista primenljiv i da nema trotlovanja

Ah, sad ste me zagolicali da probam i ja tu petardu :d

Lm, ovaj moj mnogo napona traži, CB prolazi tek sa 1.55, Prime sad na ~1.58V iako temperature nisu neke... :D Trebalo bi još malo da istestiram da li može niže, ali ne verujem da će ići ispod 1.56-1.57 za Prime.

LinX će verovatno napraviti +10C samo i ništa više, u praksi ostaje jedino to što si i napisao - da se vidi koliko maksimalno može da se zagreje CPU i kako se hlađenje ponaša u tim uslovima.

Edit. Zaboravio slike :) i Prime je tek na 10 min...

Prilozi

• Cinebench115.3770K.4C8T.5000.1560.jpg
    Cinebench115.3770K.4C8T.5000.1560.jpg
    302.2 KB · Pregleda: 70
  • PrimeAVX.3770K.4C8T.5000.1584.png
    PrimeAVX.3770K.4C8T.5000.1584.png
    243.5 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
Taj tvoj CPU me već podseća na koliko napona zahteva i moj primerak. :whip:
Obzirom da si sa vodom na jezgru temperatura ti nije limitirajuć faktor već potreban napon. Sve preko 1.55 nije za svaki dan, ma kakve da su temp...

Poslednja izmena:
Puče Prime posle pola sata, tj. resetovao se comp, dakle, treba mu još napona za stabilnih 5000, nema potrebe da idem dalje... pošto i tako bleji na defaultu 99% vremena. :d

elem, shto se tiche avx linxa, ne bih ja njega izbacivao josh uvek iz baterije testova,
jerbo ono najbinitje on prikazuje, a to su gigaflopsi, odnosno da li je dobitak zaista primenljiv i da nema trotlovanja

To da, jedino zato. Btw i kod Asusa x79 Deluxe napon podesen na manual i llc na ultra high ne pomera se bukvalno 12h moze da se vrti prime ili sta vec. Isti je u loadu i na idleu. Tako nesto nisam video jos od Gigabyte ud3p x58 :p Bukvalno 24h stoji tu gde je podesen.

Puče Prime posle pola sata, tj. resetovao se comp, dakle, treba mu još napona za stabilnih 5000, nema potrebe da idem dalje... pošto i tako bleji na defaultu 99% vremena. :d

Ne vredi ti, isto njesra kao i moj, a preko 1.6V nema svrhe ni probati.:smash:

sva setovanja ispod extreme imaju manji ili veci drop on load, dok kod asusa na extreme roka napon preko zadatog, a ultra high manje vishe bude ono shto se setuje.

Znam za Asus, ali sam ovo pročitao baš za Gigabyte!

Evo šta sam našao za Z77X-UD5H (beše starija od tvoje?):
"Load Line Calibration: This setting can be increased in intensity which will decrease the standard Vdroop setting for the voltages, the CPU VCore LLC is the most important, and if you are OCing on air you should set Turbo and if on LN2 you should set Extreme."
97190065.jpg

ma nece mu nishta biti ni na extreme, pogotovo shto je u pitanju ~1.325v

verovatno je starija, ud4/ud5 teknolodzi :D

takodjer, uvek sam sa s1155 (sendi 99%) imao neke tripove koji su me iritirali, pogotovo kad je makina debelo klokovana, a sa ovim sad setapom, sve radi kao podmazano.

Poslednja izmena:
Vrh Dno