Šta je novo?

Hardware u Madjarskoj

Ovo pitanje ne razumem.
Ima neka fora da se preko banke dobije povracaj tog novca. Verovatno je na to mislio. Ja sam to negde, nekad procitao, ali se ne secam u cemu je fora.

Raiffeisen navodno isplacuje taj pdv iz nekih zemalja. Ali ne znam vise detalja, koliku proviziju uzimaju i sl.

Naravno da je prekrsaj - u suprotnom niko nista ne bi prijavljivao pa ako prodje prodje, ako ne, placa carinu i to je sve. U najgorem slucaju mogu da ti oduzmu aparat, pokrenu postupak protiv tebe i da izadjes u novinama.

Nadam se da do ovoga nece doci, a ja nisam drzavljanin Srbije, nadam se da i to menja nesto u moju korist :)

Nadam se da do ovoga nece doci, a ja nisam drzavljanin Srbije, nadam se da i to menja nesto u moju korist

Pretpostavljam da nisi drzavljanin EU, ali ipak: ako jesi, nista od vracanja PDV-a. A nije vazno ciji si drzavljanin, ako ti nesto stavljaju na teret :) Ali nece oduzeti nista.. naplatice carinu u najgorem slucaju.. Recices da nisi imao pojma da se placa na foto aparat i cao.

Ima neka fora da se preko banke dobije povracaj tog novca.

Ovo i mene interesuje, ako neko zna detalje. :)

Ako je radnja u GlobalBlue sistemu onda se moze uraditi povracaj ovde u Raiffeisen banci.

Jel neko to radio, koliku proviziju uzima raiffeisen i uopste koji su uslovi?

Interesantna stvar ovo sa PDVom ... otud onda oni silni telefoni, navigacije, konzole, sve iz HU , a sve likovi iz SU koji prodaju .. razradjena šema ... tamo em jeftinije, i da prodaje po ceni koja je tamo, opet ima 20 "marže" (vraćenog PDVa)

Jel zna neko jos neku dobru prodavnicu za tehniku u Segedinu, osim 220v i Extreme Digital? :-/
Gde je najbolje za ostalo?

Vrh Dno