Zanima me sledeće: želeo bih da dobijem podatke o svakom računaru koji pripada mreži, i to podatke kao što su tip procesora, veličina RAMa, tip mrežne kartice, grafičke, veličina hard diska, IP, MAC adresa računara, naziv računara, instalirani softver i OS na računaru itd. tj. da dobijem što je moguće više informacja o svakoj mašini što bih kasnije ubacio u svojevrsnu bazu, odakle bih po potrebi uvek mogao da te podatke vadim kada bi trebao da se rešava kakav problem koji se pojavi u radu sa tom-i-tom mašinom.
Ono što me zanima jeste, postoji li neki progi koji to može da uradi automatski za mene, da o jednom računaru izvuče što je moguće više informacija? Napomenuo bih samo da u celoj toj priči postoji taj problem što ja ne mogu da pristupim svakoj mašini, jer ne posedujem ni usera a ni pass, pa bi mi odgovaralo neko DOS rešenje, koje mogu da dignem sa diskete. Guglanjem nisam uspeo da dođem do rešenja, pa sam odlučio i ovde da pitam.
Da li se neko susretao ranije sa ovim problemom i kako ga je rešio? U obzir dolazi i neko shareware rešenje, ali po pristupačnoj ceni (~$20)!
(zapravo, ako neko ima predlog, neka ga da, pa koliko košta, nek košta!
samo da radi!
)
Ono što me zanima jeste, postoji li neki progi koji to može da uradi automatski za mene, da o jednom računaru izvuče što je moguće više informacija? Napomenuo bih samo da u celoj toj priči postoji taj problem što ja ne mogu da pristupim svakoj mašini, jer ne posedujem ni usera a ni pass, pa bi mi odgovaralo neko DOS rešenje, koje mogu da dignem sa diskete. Guglanjem nisam uspeo da dođem do rešenja, pa sam odlučio i ovde da pitam.
Da li se neko susretao ranije sa ovim problemom i kako ga je rešio? U obzir dolazi i neko shareware rešenje, ali po pristupačnoj ceni (~$20)!
(zapravo, ako neko ima predlog, neka ga da, pa koliko košta, nek košta!