Šta je novo?

Hardverski kljuc_kako ga back-apovati!?

ironman

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2004
Poena
304
Ne znam da li je na pravom mestu, ali interesuje me kako sacuvati, bekapovati hardverski kljuc za softver!? Poshto je na usb-u, nekom sticku koji mi deluje...nekako slabo (tanka plastika)u poredjenju sa mnogim novijim modelima( gumeno, aluminijumsko kucishte). Ne interesuje me ovo iz piratskih pobuda nego kako se obezbediti , softwer je prilicno skup . Znam da mogu da porucim drugi uz papire o prethodnoj registraciji i sl. ali ko je to probao zna da se to ne deshava za par dana nego za par nedelja,meseci....
Jel treba image fajl da se pravi....!? Ovo mi je malo strano, a ne bih da mi se "cackashi" i kolege nude kako znaju i zeznu mi jedini kljuc....
Moze li se to "preneti" na npr Corsair ili neki sl hard core model!?
Opet napominjem administratorima, nije piratsko cackanje , nego prakticno pitanje kako zashtiti sebe u slucaju da zaposleni zezne "kljuc" od RIP-a!? A radnja mora da radi.....
thanx!

pa ako neces da ti "cackashi i kolege nude kako znaju i zeznu mi jedini kljuc...."
onda si na pogresnom mestu a niko ne moze da kaza da ce da ti sredi nesto sto nikad nije vidoe svi mogu da probaju.
Ja bih ti rekao moze 100 posto al isto tako neko je mogao da misli i na to pa da to ne bude tako lako.
Cuvaj ti tvoj kljuc jel za to se ovde ide u cuzu ako se prica ovako ( ako je nas software)

nije nash, to dok docekamo.....Cuvam ga, ali nema mi druge nego da posle kod vas budem "pacijent" :d .
Shala, ok ste, ali pomislio sam da je neko vec ovo radio....ima krakova na trzishtu ,ali to me ne interesuje, kad vec imam orginalni kljuc. To mu dodje kao ona rasprava dal imash pravo da presnimish svoj muzucki cd i time se zashtitish od gubitka...A poshto sam imao par nezgoda i sa hardovima i sa USB stickovima, nije loshe sve to imati u steku , negde, tamo...

pazi nije al je pitanje ko je hteo da ga satiti i od cega j e erujem da moze al opet ko ti garantuje da nije....
Recimo za x e ti radis nekom posao ako uspes hvala a kako zeznes sta onda...

pa ja to gledam ovako , sve ima svoju cenu....normalno je da se ono shto ne znash ili ne umesh platish onom ko zna i ume. Glupo je platiti nekom da se obucava, tj proba , testira_cuo je to negde...i sl. I ja kad mi je zveknuo hard , ja sam kupio dva nova, jedan samo da se prebace eventualno spasheni podaci i plati usluga.....da sam pre toga kupio dva harda ne bih trebao da placam spashavanje...Isto je tako i ovo ( po meni) , bolje da pitam unapred, eventualno kupin nov usb,platim bekap i spavam mirno, nego posle u sred posla da zovem kvazi distributere i uvoznike da mi daju kontakt ili da cimam SAD za jedan usb dongle. Evo ti primera, poshalju mi cd iz jedne firme iz Engleske, prvo demo kasnije full verziu. I naravno full se oshteti...Poshtar mi prelomi cd-tj da mi takav,. Ja sam se lomio dva meseca sa njima cak sam hteo i taj ( lomnjeni cd) da vratim, (pass nije ni bio reg. na netu!_znaci josh uvek legalan ) i ispade ..." vi srbi stalno imate neke probleme oko registracija..." . Sledeci cd sam im trazio da poshalju u nekoj extra debeloj koverti_kutiji....i na kraju je prijatelj ishao po to direktno da podigne..
To je upravo ono shto hocu da zaobidjem , eventulano raspravu sa nekim online suportom i sl. Jes da je srpski metod zashtite ,al je siguran. Ne bih dalje shirio pricu na podrshku nekih predstavnishtva kod nas. Ukratko. ja cu ovo da odradim i . :smoke: Znam da se kod nas ovo radilo i ranije, ali nisam imao prilike i potrebe za tim.
sorry za shiroku pricu al eto kupish legalno i dalje imash frku oko nekih stvari.

Nazad
Vrh Dno