Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Spremajte se polako za prelazak na Linux. Windows rezervise 300+MB vrama. Trenutna velicina DAGa je 3.57gb. Provera Phoenix minera je bila setovana na 384mb. Kada se oduzme dag+win-rezervacija ostane svega 130MB vrama. I sa komndom -rvram -1 imate fore do velicine DAGa 3.7gb. Posle mora Linux....

Sta nam znaci prog pow? U prostim crtama

A da se lepo rasprodaju sve te graficke od 4 GB dok jos vrede nesto? Ja sam moje RX 480 nitro 4 GB prodao za po 85 evra komad, i uz doplatu od 35 evra sam presao na RX 580 nitro 8 GB, nije sad da nesto pametujem, ali ljudi su se otimali za 85 evra da kupe, tako da sve te od 4 GB imaju svoju vrednost, plus su odlicne za igranje u full HD.

Tesko da ce ProgPow da se desi uopste...Ako se setimo zadnjeg skupa ETH Dev tima gde su se smejali i sprdali na temu promene algo na ProgPow....
Nesto ce biti...videcemo sta...Uvek nesto iskrsne...Kad se najmanje nadamo....

A da se lepo rasprodaju sve te graficke od 4 GB dok jos vrede nesto? Ja sam moje RX 480 nitro 4 GB prodao za po 85 evra komad, i uz doplatu od 35 evra sam presao na RX 580 nitro 8 GB, nije sad da nesto pametujem, ali ljudi su se otimali za 85 evra da kupe, tako da sve te od 4 GB imaju svoju vrednost, plus su odlicne za igranje u full HD.

mene plasi da okrnjim rig pa posle da mi ostane sarenis od kartica ni ja ne znam sta ciniti

Dag Fajl ce biti oko 3.99 GB oko 20 decembra 2020 .

Dakle do tada ce pod linux - om raditi ove kartice . Za sada meni kad pocnu da prave problem pod Win 10 , instaliram nove drajvere , i nakon restarta proradi ( claymore 15 ) Imao sam vise slucajeva na rigu jedna kartica daje 0 mhz i ide u open loop pa se miner resetuje .

Definitivno win zauzima odredjen prostor u memoriji grafike i morace da se ide na Linux

Da li moze neko da kaze koji tacno Linux koristite , posto ih je mnogo .
Meni bi najvise odgovaralo da nastavim da koristim Claymore i podesavanje iz njega , tako da ako moze neki predlog za koju verziju Linuxa koji bi se instalirao na obicne ili SSD hard diskove i da se koristi kao i WIN 10 , Izbegao bih specijalizovane za mining LINUX OS

Linux has a wide range of distributions, that is:
1.Ubuntu Linux
2. Linux Mint
3.Arch Linux
4. Deepin
5.Fedora
6. Debian
7.Opens Use.

Poslednja izmena:
HiveOS najbolja varijanta, ali max 4 riga može.

@Gulf
4 riga bez nadoknade , nakon toga valja 3-4 dolara po rigu .

A video sam i da može procenat od iskopanog, što isto nije loša varijanta.

Мени је остало само неколико ригова са 4GB картицама.
RX 470/570 и R9 380, које и даље раде.

Свакако планирам да их заменим ускоро.
Али опет бих оставио и ове да раде. Шта је најбоље копати са њима
када дефинитивно више не буде могуће копање ЕTH-a?
Nicehash? Видео сам по интернету да спомињу али никад нисам користио. Који коин копа?

Poslednja izmena:
Ja sam na ovom mom rigu svasta probao , nisam siguran zasto sa jednim minerom hoce da radi a sa drugim ne ... Nikako mi nije logicno da je jedno napajanje ili neku drugi HW ispravno za jedan software a za drugi ne ali posto ne zelim da se borim protiv vetrenjaca prihvatio sam to kao tako.

I sa feniksom ista priča, ne može da radi duže od pola sata sa 4 grafičke, makar stavio gpu 1000, nem 1700.

@ Stormbringer
Onda je najverovatnije HW problem. kreni od napajanje, to ti je najlakse da zamenis.

Склопио сам риг са RX570 8GB картицама, инсталирао нов Windows 10,
и све ради како треба, подесио сам Claymore 15 да се укључује након стартовања система,
за случај нестанка струје итд.
Малопре се десио нестанак струје на 5 минута, након чега се риг (и Claymore) стартовао и кренуо да копа (ETH),
али са само 8 MHs по картици!?
Када сам угасио Claymore miner и поново покренуо све картице су давале максималан Hashrate.

Пробао сам опет, угасио сам риг и поново га покренуо и опет исти проблем.
Да бих имао максималан Hashrate морам прво да угасим Claymore и покренем га поново.
Риг ради ово није неки проблем, али је проблем што, ако се из неког разлога риг угаси или рестартује,
даваће 8MH по картици све док не видим.

Картице су у Compute моду.

@ Stormbringer
Onda je najverovatnije HW problem. kreni od napajanje, to ti je najlakse da zamenis.

Definitivno napajanje, probao ga u drugom rigu, isto - ne moze da sastavi sat vremena, pa se ugasi, a drugo napajanje u ovom prvom rigu i lepo radi. Znaci, definitivno je oslabilo cim ne moze da izdrzi 4 graficke, a sa bilo koje 2 radi dobro... Da li je moguce nesto uraditi u kucnoj radinosti (tipa neki kondenzator), ili da ga nosim na servis? :) U pitanju je cooler master V1000.

@anticv - instaliraj program startup delayer, i stavi claymore da se startuje tipa 45 sekundi po podizanju sistema, ocigledno se startuje vrlo brzo (tj brze od nekih sistemskih fajlova/drajvera), pa to pravi problem.

Poslednja izmena:
Definitivno napajanje, probao ga u drugom rigu, isto - ne moze da sastavi sat vremena, pa se ugasi, a drugo napajanje u ovom prvom rigu i lepo radi. Znaci, definitivno je oslabilo cim ne moze da izdrzi 4 graficke, a sa bilo koje 2 radi dobro... Da li je moguce nesto uraditi u kucnoj radinosti (tipa neki kondenzator), ili da ga nosim na servis? :) U pitanju je cooler master V1000.

@anticv - instaliraj program startup delayer, i stavi claymore da se startuje tipa 45 sekundi po podizanju sistema, ocigledno se startuje vrlo brzo (tj brze od nekih sistemskih fajlova/drajvera), pa to pravi problem.
Vjerovatno ne stigne sve klokove da mu podesi prije nego upali clay i onda mu zabode.

Sto ne pogledas detaljno svaki kablic,koji ide u napajanje kao i u grafu..da se nije zatopio malo neki deo.Meni je tako pravio problem malo zatopljeni sata,to jest zica na satu koja je promenila boju ,odnosno topila se a jedva se videlo.Sve dok nisam iskljucio taj kablic,imao sam problem sa restartovanjem..Nekad spoji da radi 15min,nekad 2h zavisno za kolko se zagreje kabli

Tu si u pravu, ali sam stavio potencijalno problematicno napajanje (bez kablova) na drugi ispravan rig koji ima isto V1000, i taj drugi rig sada ne moze da izdrzi ni sat vremena, isto kao i prvi rig dok je to napajanje bilo na njemu. Prvi rig sa napajanjem iz drugog ispravnog riga sada radi normalno, a drugi ispravan rig sa problematicnim napajanjem ne radi :) Nadam se da je sada jasnije.

imam ozbiljan bag sa internetom, nikako ne mogu da resim. Desava mi se to da klejmor izgubi konekciju sa poolom (nije do poola), a interneta ima. Udjem preko teamwieverea u masinu, resetujem ruter preko 192.168.8.1 i proradi sve. Internet je telenorov 4g, kopcan na masine preko LAN-a

imam ozbiljan bag sa internetom, nikako ne mogu da resim. Desava mi se to da klejmor izgubi konekciju sa poolom (nije do poola), a interneta ima. Udjem preko teamwieverea u masinu, resetujem ruter preko 192.168.8.1 i proradi sve. Internet je telenorov 4g, kopcan na masine preko LAN-a

Vrlo je moguce da te zaje*ava ruter Telenorov....
Stavi u Clay opciju -retrydelay 1,mozda se malo popravi stanje...Ako nije do rutera...

Склопио сам риг са RX570 8GB картицама, инсталирао нов Windows 10,
и све ради како треба, подесио сам Claymore 15 да се укључује након стартовања система,
за случај нестанка струје итд.
Малопре се десио нестанак струје на 5 минута, након чега се риг (и Claymore) стартовао и кренуо да копа (ETH),
али са само 8 MHs по картици!?
Када сам угасио Claymore miner и поново покренуо све картице су давале максималан Hashrate.

Пробао сам опет, угасио сам риг и поново га покренуо и опет исти проблем.
Да бих имао максималан Hashrate морам прво да угасим Claymore и покренем га поново.
Риг ради ово није неки проблем, али је проблем што, ако се из неког разлога риг угаси или рестартује,
даваће 8MH по картици све док не видим.

Картице су у Compute моду.

Probati varijantu u .bat fajlu tj edituj prvu liniju:

"timeout /t 45

EthDcrMiner64.exe -epool........"

Poslednjih dana sve se više korisnika žali na lošiju internet konekciju...kad se proverava sa speedtest brzina postoji ali je verovatno da zbog preopterećenja dolazi do gubitka paketa da bi se rasteretili (serveri ISP ignorišu odredjeni broj paketa)...to je ono kad neku stranicu browser otvara par sekundi a sledeću skoro instant..

edit: to se obično dešava u "udarnom" terminu pa ispratite u koje vreme se to dešava

Poslednja izmena:
oko 18h mi se desava, pratim od pocetka. Ali imam vise telenor rutera i svi ostali rade perfektono, doduse nisu svi isti modeli rutera, samo onaj beli (huawei) me *****ava dok oni stari crni (takodje cini mi se huawei) rade perfektno

Хвала. Решио сам проблем на овај начин.
Claymore се покретао скоро моментално кад и Windows, можда има везе што сам ставио ''обичан'' хард диск од 320GB, уместо SSD диска, па је и покретање система спорије. Нисам хтео да чекам да прођу празници па да наручујем SSD.
Битно да сад ради.

U Clay-u u prvoj komandnoj liniji stavis "timeout 30"
Clay se startuje i odbrojava 30 sekundi do startovanja minera....Nema potrebe nista da instaliras novo od programa...

ako ima HDD umesto SSD neka stavi i ceo minut u /timeout

Vrh Dno