Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Mixer kablovi, covek napravi kako bog zapoveda.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

mislim da ti nije pametno tolko dugacke kablove praviti,jednosmerna struja napon opada sa duzinom kabla,nek neko vise u tome pojasni

Mislim da je @marko_ns mislio na kabal od utičnice do napajanja, ti su obicno oko 1,5-1,8m.

Nema ni smisla vući tolike žice za grafičke, kad i onako napajanje je kod njih samih.

Koji je kod vas odnos 100Mh/s - Share - za 60 minuta?
I da li je ok 29.7 za MSI rx570 gaming 4gb? S obzirom da na Asus gaming strix imam 31.2.

To ne postoji kao mera i totalno je nebitno jer zavisi od snage pool-a.

6x580 mereno iz zida 760W. Bez njih oko 100w. Što dodje oko 110W po grafičkoj. GPUZ prijavljuje 67W. Sve radi bez problema poslednja 2 meseca.

Kod mene 4 rx580 iz zida 560W sa citavim sistemom, GPUz pokazuje za svako oko cca 85W, tako da na to ocitavanje iz GPUz dodati 40-50w.
Napajanje Chieftec GPS 750c dve grafe na jednom kablu. Kablovi nisu vruci ali napajanje se zna zagrejati kad u prostoriji bude vruce poprilicno. Nadam se da je dovoljno napajanje.
E na drugom rigu malo nelogicno za mene. Svi kazu RX570 manje trose od 580ki, ali kod mene i nije bas tako. Tri komada rx570 MSI 8GB potrosnja u GPUz cca 105W. I oba ta riga trose oko 1030W. Dakle taj drugi sa 3 rx570 trosi oko 470W.
E sad jedino sto mi je logicno je to sto su 8GB, a klokovane su 1150 za core i 2250 za memoriju. Napon core 850, memorija 900. Micron memorija pa ide ovako visoko.
RX580 su manji klokovi, dve elpide 1950 i dve samsung 2100. Mislim da je jedino to razlog vece potrosnje 570ki. ili se varam?

Ceni da kad dodje leto će verovatno da ti crknu...imao sam 2 chifteka po 730 wati..oba gurala oko 500-570 wati iz zida al leti su bili baš vrući i oba crkla posle god i po dana rada..i ako bili u garanciji na oba odbije na garancija kao prekomerna potrošnja što se i slažem pa se nisam ni zalio..sad čim napajanje vruće znači da je 2 much na duže staze..jer za svakih 10 stepeni više životni vek se skraćuje geometrijski 2 puta odprilike ..npr razlika između 50 i 70 stepeni je 4 puta 50 i 80 stepeni 8 puta.

Listam malo oglase s vremena na vreme i ne verujem koliko ludaka stavlja samo 1000W napajanja na rigove sa 6 x RX570/580. Pa taj sistem ne moze da vuče ispod 800W.
Ja sam probao moj 6 x RX570 4GB rig u dualu i pokazuje 1050W.
Za 6 RX kartica je minimum 1200W.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Tako je. Nije čak problem 6 kartica ako se srede u biosu onda rig na ETH vuče 800W i ti neće ugroziti 1KW napajanje, ali im svaka dual varijanta otpada.
Opet, trenutno ima da se kopa i manje zahtjevnih stvari od ETH pa im je možda zato 1KW dovoljno. Svako za sebe odlučuje

Listam malo oglase s vremena na vreme i ne verujem koliko ludaka stavlja samo 1000W napajanja na rigove sa 6 x RX570/580. Pa taj sistem ne moze da vuče ispod 800W.

6x 580 Nitro i XFX 730W i 750W iz zida, tako da moze. Solo naravno.

Koja su ti podešavanja za core voltage, core clock i memory clock?

Smanjujete li voltazu memorije i na koliko?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koja su ti podešavanja za core voltage, core clock i memory clock?

1140/2150(Hynix) 0.85v vcore

Kada mi neko pokaze unimerom da je spustio nappn na memoriji, jedino tada verujem da moze da se spusti napon na memoriji.

Znaci ovo preko clajmora mvddc kad se spusti ne pije vode? Bolje ne kucati uopste tu komandu?
Ali meni recimo nasvirana memorija i napon u clajmoru podesen na 900 baca dosta gresaka. Dignem taj napon za memoriju na 925-950 i odmah se smanje greske.

Sent from my iPhone using Tapatalk

1140/2150(Hynix) 0.85v vcore

Kada mi neko pokaze unimerom da je spustio nappn na memoriji, jedino tada verujem da moze da se spusti napon na memoriji.

Testiram sad i na mojim Sapphire RX580 8GB Nitro+ SE 1140/2150 (Samsung).

Posto su clocks podeseni u BIOS (tako je podesio ovaj sto smo uzeli od njega rigove) i na vecini ne mogu da menjam core voltage u Afterburner. Na nekima moze.
U cemu je fora?
Mora Afterburner da bude instaliram pre drivera ili tako nesto sam citao?

Nema to veze sa drajverima, to je do ploce verovatno i na kojoj je podeseno da baca sliku na igpu ili pci.

Nema to veze sa drajverima, to je do ploce verovatno i na kojoj je podeseno da baca sliku na igpu ili pci.

E to je i kod mene problem. AB ne ocitava nista sve nule. Postavio sam u biosu primarni monitor cpu da li da prebacim na pci ?

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Ne znam sto uopste prebacujete sa igpu, ja kada sam jednom stavio na to samo sam problema imao i jedva namestio da mi ocitava napon. Ako kartice nisu mining, već imaju video izlaze, ne vidim poentu toga.

Ne znam sto uopste prebacujete sa igpu, ja kada sam jednom stavio na to samo sam problema imao i jedva namestio da mi ocitava napon. Ako kartice nisu mining, već imaju video izlaze, ne vidim poentu toga.

Znaci da prebacim na igpu ?

Ja sam taj ludak, 6X570 (4gb - ETH only - 178mhash), vuce oko 830W cini mi se, kada sam poslednji put gledao.
Napajanje mlako - chieftec proton

Ako ne radite u dualu, 1000w je sasvim dovoljno

ce vidimo na leto kolko je dovoljno a koliko nije, pod uslovom da izdrzi isplativost do leta

Poslednja izmena:
Ne, nego na pci. Bolje tako radi.

Nisi imao situacije da ti zabode miner ili rig kad nakačiš monitor na neku od kartica?
Ili da ti smanji hashrate?

Desi se ali retko . Podesen mi je rig super , radi bez reseta sve dok ga ja sam ne resetujem kao danas. Sve sam probao ali AB ne icitava nista . Da li je mozda problem
Nisi imao situacije da ti zabode miner ili rig kad nakačiš monitor na neku od kartica?

Desi se ali retko . Podesen mi je rig super , radi bez reseta sve dok ga ja sam ne resetujem kao danas. Sve sam probao ali AB ne ucitava nista . Da li je mozda problem Desi se ali retko. Da li je mozda problem program Overdrive N tool koji mi je covek instalirao jos kada mi je podesavao rig .

Naravno sa ne.

Jel koristi neko možda GA-MA770-ES3 ploču za rudarenje? Ima 5 PCIe slotova, kako da znam da li može da se nakači svih 5 kartica na nju?

Ja sam jedno vreme kopao na nekom GB 770 modelu, isto sa 5 slotova. Nikakav problem nisam imao.

Jel imao neko iskustvo sa przenjem karti 280x u rerni, ima li tu uopste oporavka, pocele ove moje polako da crkavaju

Bacis par komada na resetku, pa vidis sta ce da ispadne. I onako su neispravne, neces puno izgubiti :D

Vrh Dno