Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Možeš i na "What To Mine" da pratiš diffove većine poznatijih coina. Meni je lično tamo lakše jer vidim sve u isto vreme, a ako hoćeš grafik, coinwarz je okej varijanta.

Da cutis-i ne bas, ne cutis, ali nista konretno ne pricas da izmerimo mi tu tvoju misticnu pamet :)
A ako ti treba frontier, ok, ti valjda znas sta ti treba :)

ne cutim kad zelim da pomognem, ali cim se jave pametniji zacutim u trenutku :) sta cu kad se ne vodim argumentima negde sam procitao da je neko video da je neko pisao da je mozda... ;) u ostalom svako moze da kupi i da isproba. Da je bucno bucno je, nije za one koji imaju 1-2 riga u stanu gde spavaju. U ostalom znas li da chieftec 1250w trosi manje od corsair hx1200i? Sad pogledas specifikacije jednog i drugog i zbunis se jos vise...

dali se nekom desilo da biostar tb250 btc zabode posle flesovanja i da nece da se probudi vise,fan vrti 100% nedaje znake zivota na grafike,bilo na rajzere bilo na x16 ubodena,nemam prokleti dvi d da spojim na integrisanu,nesto mi se cini da i nema svrhe traziti ga
verzija ploce je tb250 btc v6 a bios sam probao najnoviji B25CFB29.BSS

Poslednja izmena:
naravno,i vadjenje baterije,i rama,sve sto moze da resetuje bios sam probao,sad cu da probam ovaj njihov bios recovery sa pritiskanjem ctrl+home
pisanje biosa je skoro bilo ok sve,sve zeleno sem malo sivog polja,to je valjda bez prepravke deo
inace u biosu je bilo omoguceno 6gpu i moglo je izabrati se i above 6gpu,al nesto je poceo da brlja,da pri restartu iskoci cmos fail,pa reko aj da je probam flesovati da se ispravi,kad ono jos gore

Poslednja izmena:
ne cutim kad zelim da pomognem, ali cim se jave pametniji zacutim u trenutku :) sta cu kad se ne vodim argumentima negde sam procitao da je neko video da je neko pisao da je mozda... ;) u ostalom svako moze da kupi i da isproba. Da je bucno bucno je, nije za one koji imaju 1-2 riga u stanu gde spavaju. U ostalom znas li da chieftec 1250w trosi manje od corsair hx1200i? Sad pogledas specifikacije jednog i drugog i zbunis se jos vise...
Malo si se zbunio, opet ti kazem, nisi cutao nego si napisao nije tako, i imitirajuci Klinta Istvuda pokusao da odjases u zalazak sunca :D to cutanje nije... To je trolovanje bez argumenata. Ako imas nesto konkretno napisi, ako nemas ostavi pametnije, pa cak i manje pametne ali koji daju argumente, da pisu. Takva pomoc "nije tako" bez pojasnjenja je nepotrebna svima, kako ovde, tako i na svim ostalim temama.

Tu bih se iskljucio iz beskorisne rasprave, ako nisi shvatio do sad, neces ni od sad.

Poslednja izmena:
ti si napisao ako je tako, ja sam napisao nije tako, ja sam pomogao samim tim sto sam napisao (uostalom pisalo se dosta o tom napajanju ali mozda ne ovde), a ti ako do sada nisi ukapirao da argument nije negde sam video da je neko spomenuo da je neko napisao(ili ti je to validan argument?)... umesto licnog iskustva onda i treba da se iskljucis iz rasprave (inace mi nije ni bio cilj pokretanje nekakve rasprave) :) ja reko ajd da pomognem da se ne sire netacne informacije ali nekad je bolje pustiti da neko sazna na tezi nacin pogotovo ovi pametniji bitno je da se pise ;) kapiram ja sta ti hoces da kazes, odoh sad u zalazak sunca...

Poslednja izmena:
dali se nekom desilo da biostar tb250 btc zabode posle flesovanja i da nece da se probudi vise,fan vrti 100% nedaje znake zivota na grafike,bilo na rajzere bilo na x16 ubodena,nemam prokleti dvi d da spojim na integrisanu,nesto mi se cini da i nema svrhe traziti ga
Probaj ipak taj DVI, ako nema ništa onda na programator. Moguće da je loš fleš bio. Makar je kod nje lako, samo izvadiš čip iz socketa, nema lemljenja. Mislim to bi bila poslednja opcija pre RMA po meni.

Imam problem s rigom (12xnvidia - equihash) - posle određenog vremena (nekad pola sata, nekad 3 sata, nekad pola dana) počnu solovi da opadaju (ostane isti sols / w ? ) i na kraju zabode majner i eventualno komp.
Poslednji WIN10, DSTM, drajveri (probao poslednjih 3).
Provereni svi rajzeri, prebodeni, raskačene neke karte pa vraćene, proverena napajanja pojedinačno (2x1000w na 1450w ukupne potrošnje). Nisam uspeo da repliciram problem sa default klokovima, ali sa ovim "bezbednim" u ABu (+160 core / +400 mem) se dešava.
Zanimljivo je da su karte (8) radile nedeljama bez problema i sa +200 i +550 dok nisam ubo još 4 karte.
Bukvalno više nemam ideju šta činiti.
Svaka pomoć dobrodošla.

Desavalo mi se isto na dve masine. Problem je u verziji biosa. Pretposlednja verzija radi kako treba (pusta sliku preko grafike), dok najnoviji bios radi samo preko integruse na dvi-d, i tek tada mozes da setujes bios.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Imam problem s rigom (12xnvidia - equihash) - posle određenog vremena (nekad pola sata, nekad 3 sata, nekad pola dana) počnu solovi da opadaju (ostane isti sols / w ? ) i na kraju zabode majner i eventualno komp.
Poslednji WIN10, DSTM, drajveri (probao poslednjih 3).
Provereni svi rajzeri, prebodeni, raskačene neke karte pa vraćene, proverena napajanja pojedinačno (2x1000w na 1450w ukupne potrošnje). Nisam uspeo da repliciram problem sa default klokovima, ali sa ovim "bezbednim" u ABu (+160 core / +400 mem) se dešava.
Zanimljivo je da su karte (8) radile nedeljama bez problema i sa +200 i +550 dok nisam ubo još 4 karte.
Bukvalno više nemam ideju šta činiti.
Svaka pomoć dobrodošla.

Radi ti 12 nvidia karti u win10 :d

interesuje me kad kopate sa nvidiom koju verziju ****nog vindovsa koristite? 1709 je dobra? Ja koristim 1703 ispod te verzije eth slabo kopa, a zeca nece ni da pokrene. Juce sam uzeo drugi ssd i stavio neki ****ni win 10 pro i 8 ipo sata je apdejtovao kao na 1709 ver. i na kraju sam dobio neki bugarski 1703 i to sad stavljam

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

interesuje me kad kopate sa nvidiom koju verziju ****nog vindovsa koristite? 1709 je dobra? Ja koristim 1703 ispod te verzije eth slabo kopa, a zeca nece ni da pokrene. Juce sam uzeo drugi ssd i stavio neki ****ni win 10 pro i 8 ipo sata je apdejtovao kao na 1709 ver. i na kraju sam dobio neki bugarski 1703 i to sad stavljam

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Uvek sve poslednje i drajvere i Windows i nikada nisam imao problema. Pričam za nvidiju, za AMD ne ulazim u raspravu oko toga.
Odeš, skineš onaj "Media Creation Tool" ako se dobro sećam naziva, izabereš hoćeš x86 ili x64, jezik, i skine ti originalni netaknut .iso fajl sa svim poslednjima ažuriranjima direktno sa M$ servera.
Posle preko rufusa odradiš na flešku, naravno OBAVEZNO UEFI podesiš, tj. obeležiš GPT u Rufusu. To je to.

Nego, jeste videli P102-100?
Idu priče da će ići do 50MH na ETH, sobzirom da stiže sa posebnim tajminzima, kao i P104-100.

Poslednja izmena:
50 mh/s a trosi 250w pa zar nije bolje uzeti onda 2 komada rx 570 ili rx 580 dodje mu potrosnja na isto.

A i pise samo 3 meseca garancije pa za 3 meseca nema karta sanse da se odplati....

Uostalom tu kartu necemo ni videti na nasem trzistu sve ce to kinezi da pokupe....

50 mh/s a trosi 250w pa zar nije bolje uzeti onda 2 komada rx 570 ili rx 580 dodje mu potrosnja na isto.

A i pise samo 3 meseca garancije pa za 3 meseca nema karta sanse da se odplati....
Mislim da oni koji kupuju te kartice ne prave mnogo problema oko toga koliko troši ta kartica, niti koliko je garancija.
Njima je cilj da sa što manje hardvera dobiju što više snage. I sigurno ih neće kupovati po 10, ni po 20. Već ceo kontejner. :) A nama običnim smrtnicima ostaju ove redovne, "gejmerske". :D
Veći je problem što nas čeka još jedan rast diffa, videćemo koliko ozbiljan. Sad ako izađu GTX 20xx u aprilu i ova P102, biće veselo.

Poslednja izmena:
Ma kakav gtx 20xx u aprilu to su samo glasine da Nvidija zaista planira da izbaci makar jedan model iz te serije u aprilu rekli bi oficijalno....Nece oni nista da izbacuju minimum do avgusta....Jedino ako Amd nesto takodje izbaci u Aprilu onda je moguce da Nvidija odgovori na to.Ja sam siguran inace da oni celu tu seriju vec imaju u rukama tako da kazem samo cekaju najpogodniji trenutak da istu puste u prodaju....

Pa donekle mogu i da razumem za potrosnju ima i jeftinija struja od ove nase daleko pa im se isplati samo mi nije jasno sta ce recimo da rade ako od 10000 karti crkne 100 posle 5 meseci rada....A tih istih 100 karti nisu se ni 1/4 odplatile ali s druge strane to ce biti njihov problem....

Jeste da to ce biti veliki problem za nas male veliki se sigurno nece brinuti za rast diff-a.

Ima li neko ideju sta moze biti da xfx rx580 4gb nece da baca preko 25,5 Mh/s. Prvo memorija nije isla preko 1850. Onda u ab stabim power limit +10% za nju i dignem memoriju na 2050 ( ne znam ima li neke to veze) i nista se ne poveca isti rate. Onda dignem jos na 2100 i pukne.
Ima li neko ideju vec me izludjuje. Strapovi kopirani.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ili nije lepo modovana ili nemaš blockchain drajver

Gde to ima daleko jeftinija struja?

Takođe i na Islandu, nekim američkim državama, itd... Što se tiče Evrope, od nas je jedino Ukrajina jeftinija. Najskuplja struja je u Nemačkoj, skoro 5x naše cene...

ili nije lepo modovana ili nemaš blockchain drajver

Prekopirani strapovi, flash preko cmd-a (i preko atiflasha), ddu, blokchain drajveri, patch. Uvijek isto.
Cak nekad pusti da dignem memoriju na 2000 ali se rate ne pomjera preko 25,5!?

Ne znam da li mozda koristis bat fajl od dual kopanja, pa sad kopas samo ETH, jer hoce nekad da se desi da ga zeza visok -dcri koji je odgovarao u dual kopanju, meni na primer najbolje radi na -dcri 17, a probao sam ga i na ispod 45 i kopale su tu negde tvoju brzinu, pa proveri da nije i do toga ako ti je takav bat fajl...

Nisam nikako ni kopao dual.
Malo jesam par vrijednosti za dcri mjenjao al nista nisam dobijao. Sutra cu probati detaljnije

Takođe i na Islandu, nekim američkim državama, itd... Što se tiče Evrope, od nas je jedino Ukrajina jeftinija. Najskuplja struja je u Nemačkoj, skoro 5x naše cene...
Ako ne znas podatke nemoj iznositi nesto sto nije tacno druze!!!
Uzmi racun iz Nemacke od npr 50e i nas racun od 6000 dinara i preracunaj cenu kilovata tamo i kod nas u Srb!!!

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno