Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

odlicno je ovo ovako, uzmi. xfx 580 8g odlicne karte koja god da ti zapadne memorija

Slabo ko se ovde igra sa Vegama? Ima li neko voljan da podeli neka iskustva?

Ja za sada postigao 2.000 CryptoNight. Potrosnja je diskutabilna. Deru se kao lude i poprilicno greju. Ne vole AfterBurner - samo Wattman. Blockchain driveri. Toliko za dva dana igranja...

Sto ne vole Afterburner? Ja ako budem imao, nece biti referentna nego Strix.

Sent from my S6 Edge

Ja za sada postigao 2.000 CryptoNight. Potrosnja je diskutabilna. Deru se kao lude i poprilicno greju. Ne vole AfterBurner - samo Wattman. Blockchain driveri. Toliko za dva dana igranja...

koje su im temperature? daj nesto vise, ja nikako da prelomim i uzmem vega rig.

hash ti je dobar sto se tice potrosnje to bi trebalo oko 170w da bude, mislim da ces se morati igrati sa registrijem imas dosta tutorijala nastimaces ti to ;) spustaj gpu ostavi memoriju na koliko moze.

koje su im temperature? daj nesto vise, ja nikako da prelomim i uzmem vega rig.

Greju se poprilicno. Sa ventilatorima podesenim na 2500-4900 vrte se na 2850 i trenutno je na 72 stepena u sobi.

hash ti je dobar sto se tice potrosnje to bi trebalo oko 170w da bude, mislim da ces se morati igrati sa registrijem imas dosta tutorijala nastimaces ti to ;) spustaj gpu ostavi memoriju na koliko moze.

Spustio gpu max, memorija na 1100, 0%pl. Test rig sa dve vege vuce iz zida oko 630W. Bez kopanja rig vuce 90-100W, sto ce reci oko 265W. CUo sam razne price o nekoj mizernoj potrosnji, ali za ova dva dana nisam uspeo...

Poigrao se sa uputstvom iz linka :) 175W po kartici :) 2020 sa CastXMR. Ovo je fenomenalna kartica

moze se namestiti za monero oko 170 180w prilicno je lako, problem su drugi algoi :)

Ovo sa Youtuba mi ne deluje ozbiljno. 130W za 2000? Mada koliko sam razumeo to je vega56?

Poslednja izmena:
gledam ljudi masovno pljuju raidmax, po neki i zotac. ja recimo imam rig sa zotacom 1060 3gb i sve mi daju po 300 sola... sto je po mom misljenju za cenu te karte ekstra, karte hladnije od gigabyta. imam i raidmax cobra 850w i 1200w, iskreno mislim da nisu losa napajanja, samo lupam 850w ne preko 600w, a 1200w ne preko 1000w i da ce to da gura dugo... sad imam jedno pitanje: da li uzeti AsRock H110 Pro BTC+ i staviti 6 zotaca 3gb i 7 giga windforce 6gb (1060 sve), sve grafe mi trose od 90w do 97w islo bi 5 na 850w i 8 na 1200w? je l' win nema problem sa 13 grafika? mnogo bi mi to znacilo, jer bih onda bukvalno oslobodio jedno napajanje za novi rig i ostala bi mi ploca, ram i cpu, znaci samo da kupim 6 grafa i ekstendera.

Nisam primetio da ti je neko odgovorio za plocu pa cu ja da dam recenziju:
Win nema problem,meni je citao 12 karti na toj ploci ali problem pravi AB koji ne vidi vise od 8 karti tj kada nakacis vise od 8 karti onda ne vidi ni jednu (kod mene su u pitanju RX470),ali kad nakacis 8 karti (koliki je opseg AB-a) onda radi bez problema. Jedina opcija ti je da (ako kacis vise od 8 karti) klokove podesis kroz .bat file (ako postoji ta opcija na mineru koji koristis).
P.S. Jel zna neko plocu na koju moze 8 karti da se nakaci a da nije MSI Z370 PC PRO (Kod nje moze 6 na pci slotove i 2 na M2) i da nije AsRock btc+?

Poslednja izmena:
gigabyte
Z170X-UD3
Z270X-Gaming K5
Z170X-Gaming 3 (rev.1.1)
Z170X-Gaming 6
Z170X-Gaming 5

29-30 mhs, potrošnja zavisi od napona kao i na svakoj

tako je
zavisi i da li se kopa dual ili ne (on je dodatnih 25-30w po karti)

Imam dve kartice koje daju 40 miliona i jednu koja daje 300-400 miliona "memory errors" koliko to moze praviti problema?
Inace rig radi stabilno, stim sto ta jedna kartica izbaci 2-3 incorrect share dnevno.

Citao sam dosta i po stranim forumima i uglavnom svi pricaju drugacije, neki tvrde da to i nije problem ukoliko sve radi stabilno.

FelJmsP.jpg

los strap ili je kartica previse nategnuta. Smanji mem. klok pa prati.

Da, svakako mi je jasno da ce se smanjenjem kloka smanjiti i broj gresaka, tako sam vec uradio s jednom karticom koju sam spustio na 1950 ( i dalje ima gresaka ali daleko manje, u hiljadama )

Inace su Sapphire 580 4gb Elpida i kopiran strap sa 1500, to su jedne od najboljih kartica i malo mi nije jasno da 5 od 6 tih kartica ima momorijske greske na kloku iznad 1900-1950.

Ne znam da li je pametno ostaviti ih da rade ovako kada je vec stabilno ili da spustam klok dok ne bude 0 gresaka, i tako izgubim 5-6 Mh\s.

Zna li mozda neko da li gomila tih gresaka utice negativno na effective hash rate?

Pa proveri sam, odvoji ih na drugi pool/adresu i prati nekoliko dana stanje, da li daju koliko bi trebalo, tj u odnosu na ostale

Da li vredi sada uzimati one RX470 Sapphire 4GB Mining Quad sa 6 meseci garancije? Jel uzimao neko RX570 Gigabyte AORUS 4GB, valja li to?

Mislim da taj aours nece preko 28 mhash... A i potrosnja mu pri tom nije sjajna... Idealno neko setovanje je oko 27 uz normalnu potrošnju.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Jel ima negde dobar bios za XFX 580 8GB, u pitanju je XXX OC+ verzija? Na anorak.tech ima ih više ali nije mi jasno, nijedan mi ne deluje da je baš za tu karticu. Ova ima dual bios i dve memorije Samsung/Hynix

Vrh Dno