Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Imam dosta raznih cudnih problema ali da ne zamaram pitacu jedan
Saphire Nitro+ rx 580 8 GB

Jos kad sam je kupio pre nekoliko meseci flasovan ovaj rom
http://1stminingrig.com/best-bios-rom-sapphire-nitro-rx-580-8gb-oc-hynix-memory-30-mhs/

I ovih nekoliko meseci radio bez greske..ETH 31Mh Monero 800 h/s Ali sinoc nadjem na netu na bitcoin talk forum da nekima baca ta grafa i 1000h/s i memori tajmings..ja ih stavim te ali cim ukljucim majner sa njima restartuje se komp.
Ok kazem batali i vratim stari rom koji mi radio bez greske zadjih nekoliko meseci ..kad ono medjutim..naravno baca isto ko i pre ali svaki share na XMR invadil..tj majnuje u prazno..smanjivao i memoriju i GPU i na default i smanjivao onaj -h parametar al dzabe .probao druge majnere...sve incorect baca ..a grafika radi tj na nju mi baca sliku..nista drugo dirano..ostale grafike rade isto..probao opet da flasuje isto..probao da skinem opet taj isti rom da flasujem isto...znaci rom je isti kao juce ali sad sve incorect shares

Imam dosta raznih cudnih problema ali da ne zamaram pitacu jedan
Saphire Nitro+ rx 580 8 GB

Jos kad sam je kupio pre nekoliko meseci flasovan ovaj rom
http://1stminingrig.com/best-bios-rom-sapphire-nitro-rx-580-8gb-oc-hynix-memory-30-mhs/

I ovih nekoliko meseci radio bez greske..ETH 31Mh Monero 800 h/s Ali sinoc nadjem na netu na bitcoin talk forum da nekima baca ta grafa i 1000h/s i memori tajmings..ja ih stavim te ali cim ukljucim majner sa njima restartuje se komp.
Ok kazem batali i vratim stari rom koji mi radio bez greske zadjih nekoliko meseci ..kad ono medjutim..naravno baca isto ko i pre ali svaki share na XMR invadil..tj majnuje u prazno..smanjivao i memoriju i GPU i na default i smanjivao onaj -h parametar al dzabe .probao druge majnere...sve incorect baca ..a grafika radi tj na nju mi baca sliku..nista drugo dirano..ostale grafike rade isto..probao opet da flasuje isto..probao da skinem opet taj isti rom da flasujem isto...znaci rom je isti kao juce ali sad sve incorect shares

A jesi li menjao driver u medjuvremenu?

Drugar ima sledeci problem, ima maticnu Asus Z170 Pro gaming i nikako ne moze da podesi da radi 6 kartica (asus 1070 strix). 5 vidi normalno, ali kada se 6ta nakaci nece da podigne sistem. Probao je i najnobiji bios, i podesavanja koja smo znali ali nista. Zna li neko sta moze da bude?

Da li ste ovako podešavali?

Hocu malo da prosirim rudnik, pa trazim savet sta je trenutno best buy? Nisam neko vreme pratio HW temu, al kontam da su Safirke 580 od 8GB ili neke XFX (cini mi se da ih je neko ovde bas nahvalio skoro)

Po mom misljenju Sapphire 580 4GB su se pokazale najbolje. Meni rade na 31.3MH/s, ima ih relativno povoljno, ne greju se previse, sve u svemu ok kupovina.

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Po mom misljenju Sapphire 580 4GB su se pokazale najbolje. Meni rade na 31.3MH/s, ima ih relativno povoljno, ne greju se previse, sve u svemu ok kupovina.

A koja ti je memorija zapala, meni na 6 kom je elpida :) ako slucajno hoces da podelis bios :) salji

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koliko ti karta vuce iz zida kad je tako nasfiana i koje temp?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Da odgovorim svima odjednom :D
Elpide su u pitanju
1150/2100
0.9V ako se ne varam, mada verovatno može niže, nisam se preterano trudio oko toga
Ne znam tačnu potrošnju, ali na nekih 65 stepeni ventovi 40%, rig nije kod mene trenutno pa ne mogu testirati

Cena mu je jaka, mene int koju temperaturu proizvode ove 1060 u ovom zatvorenom kucistu. I na ovaj dodaj PSU

Drugar ima sledeci problem, ima maticnu Asus Z170 Pro gaming i nikako ne moze da podesi da radi 6 kartica (asus 1070 strix). 5 vidi normalno, ali kada se 6ta nakaci nece da podigne sistem. Probao je i najnobiji bios, i podesavanja koja smo znali ali nista. Zna li neko sta moze da bude?
Hajde da pokusam jos jednom :)

Vise info win verzija, drajveri ima li 6 gpu mod.

Sent from my MediaPad 7 Youth 2 using Tapatalk
Win 10,ima 6gpu mod. Saznacu koje tavno drajvere ima

Ljudi iimam h110 d3a maricnu.Imam 6x 1070 a rudari i vidi ih samo 5 miner,windows...
Mnogi imaju taj problem i sad mi je neko na netu rekao da moram da imam 4 G enable...Sad je problem sto sam posle f23 zadnjeg flesa biosa izgubio ono na pocetku za ulazak u bios.Imam samo crn ekran i odmah me baci na desktop a ako stiskam f12,9,2...kao da zakuca ne upali se ni tastatura pa moram ctrl,alt,del da drzim i onda se samo restartuje.
Kako da udjem u prokleti bios???
A to sve pitam jer mi rece lik na netu da je imao problem isti i da moram imati won 10 u UEFI mode instaliran,ako sam dobro proverio meni pise Legacy.Ako je to to.Kaze kad bude u UEFI da ce videti svih 6 kartica.Zna li neko neato o tome jer ne bi da rusio sistem dzabe?

Ljudi iimam h110 d3a maricnu.Imam 6x 1070 a rudari i vidi ih samo 5 miner,windows...
Mnogi imaju taj problem i sad mi je neko na netu rekao da moram da imam 4 G enable...Sad je problem sto sam posle f23 zadnjeg flesa biosa izgubio ono na pocetku za ulazak u bios.Imam samo crn ekran i odmah me baci na desktop a ako stiskam f12,9,2...kao da zakuca ne upali se ni tastatura pa moram ctrl,alt,del da drzim i onda se samo restartuje.
Kako da udjem u prokleti bios???
A to sve pitam jer mi rece lik na netu da je imao problem isti i da moram imati won 10 u UEFI mode instaliran,ako sam dobro proverio meni pise Legacy.Ako je to to.Kaze kad bude u UEFI da ce videti svih 6 kartica.Zna li neko neato o tome jer ne bi da rusio sistem dzabe?
Za neke u plojke ako je ukljucen fastboot ima app u trayu ako ces u bios, posto preskace post radi brzeg ucitavanja wina kako samo ime kaze fastboot.

Sent from my MediaPad 7 Youth 2 using Tapatalk

Ugasi ovo:

Pogledajte prilog 240497

Pa restartuj i probaj onda da udjes u bios.

hmmm...pa to mi je i ugaseno i zamucena slova...ne mogu ni da ga stikliram.Isto je i za modove,sleep,power...
Probao da stikliram,uspeo,restaetovao i ponovo usao,gasio to i restartovao i opet nista...nema za bios.
Jednostavno pteskoci taj deo a kad klepam f12 za bios zakuca crn ekran.Tastatura svetli sto znaci da je kao upaljen i nista.Probao i da prikacim monitor na plocu i nema slike isto crn ekran.
-------------------
Nasao sam kako Legacy promeniti u UEFI without losing your data...e sad da li je pametno to raditi umesto kompletne instalacije sistema?
https://www.intel.com/content/www/u...8/memory-and-storage/intel-optane-memory.html
evo ovde po koracima...deluje prilicno lako ali ne pitanje sta ako i tad ne budem mogao da udjem u bios a taml treba jos da promenim par stvari :(

Poslednja izmena:
Postavio sam ga ja pre desetak dana...nadji ga u temi ovde

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Nisam ga snimio, kao pratim temu :)
Hvala

edit, nadjoh ga. 24.10.2017 je, i to kao odgovor na moje pitanje :)
Promakako mi je attachment.
Hvala

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Poslednja izmena:
@Captain
Ugasi sve.
Otkaci HDD.
Upli i pritiskaj DEL.
Morao bi da udje u bios.

Uradio ali umesto del stiskao f12...kao da se upali ali ostaje crn ekran
Ne dize sistem,nema i dalje nista.Da li postoji mogucnoat da na fles nabacim prethodnu verziju biosa pa da ga vratim na f22?Zaista mi ne pada nista vise na pamet a potrebno mi j3 kao bi pokusao namestiti za svih 6 grafika da rade...

Pozdrav ljudi, potrebna mi je pomoc da sastavim rig, ima 6 zotac gtx 1070 kartica (svaka ima 2x8pincha za napajanje), koje napajanje i risere treba uzeti da podrzi ovo?

Ovo sad prerasta u ozbiljnu pricu... Tema da se preimenuje u CaptainCrashove rudarske avanture...
Cak i ja koji apsolutno nikakve veze nisam imao sa sklapanjem riga i rudarenjem prosle nedelje kad sam sklapao svoj prvi rig nisam ovoliko spamovao

Ne dize sistem,nema i dalje nista.Da li postoji mogucnoat da na fles nabacim prethodnu verziju biosa pa da ga vratim na f22?Zaista mi ne pada nista vise na pamet a potrebno mi j3 kao bi pokusao namestiti za svih 6 grafika da rade...

A zasto f12 kad se u bios ulazi na del?

@K1z4
Pokusao sam da ignorisem tvoje postove ali ne mogu.
Ne razumem po cemu su tvoja pitanja bitnija od njegovih, postavljao si isto milion pitanja, iznosio milion konstatacija. Ljudi se slomili da ti odgovaraju i pomognu i ti sad trolujes kad nekom drugom treba pomoc. Ako ti se ne svidja kako napreduje tema nemoj da ucestvujes a mislim i da bi neki od admina trebalo da te opomene jer si dosta dugo na ovom forumu i ne postoji tema u kojoj nisi trolovao nekog.
Iskljucujem se iz rasprave jos pre nego sto je pocela.

Poslednja izmena:

Imao sam isti problem davno i resio ga resetom biosa i otkacivanjem HDD. Nedavno mi se opet desilo i nisam ni uspeo resiti.
Ono sto sam ja primetio jeste da mi prepoznaje 2 monitora iako je prikljucen jedan i verovatno tu i lezi srz problema. Postoji mogucnost da su to ubacili namerno da bi simulirali monitor kako bi sve radilo i bez istog jer je ipak ploca namenjena za mining.
Srecno sa resavanjem problema.

@offtopic
Mislim da svako ima pravo da pita, a neko ce se vec naci da odgovori, niko nije duzan da cita tudje postove, moze da ih preskoci. Tako da samo opusteno ljudi [emoji1]

Vrh Dno