Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ti imas karticu 580 4Gb sa elpidom i hoces da se poredis sa 580 8GB samsung i hynix karticama, pa sto nisu kupio 580 8GB? tvoja karta je jeftinija mozda i do 100e zavisi gdje se kupuje....ne mozes poredit 4Gb i 8GB kartica bez obzira sto su recimo RX 580 i jedne i druge kao sto vidis ne dolazi ista memorija.

na 8Gb modelima dolazi samsung i hynix i koja god dodje dobra ja dodje nekad i micron ali vrlo rijetko.
na 4Gb modelima vecinom dolazi elpida i hynix (koji nije isti kao hynix na 8Gb da ne bude zabune) samsung za sad ne dolazi na 4GB modelima niti micron ranije su i na 4Gb stavljali.
Da ih je bilo - uzeo bi ih ih jos. Imam i sa 8gb. Zato ih i poredim.
Konkretno pricam o 4 gb elpida na Xfx-u da je smece kartica sa tom memorijom. Losa kombinacija te memorije sa tim modelom.
Vidim da sa hynixom taj XFX radi dobro.
Na Nitrou rade odlicno i sa elpidom. Ali na Nitrou svaka memorija odlicno radi [emoji4]

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Naleteh na ovu funkciju da ASROCK H81 PRO BTC R2.0 podrzava
Wake on Wireless LAN,
Koristi li neko ?Ili preporuka za neku pametnu uticnicu?

Kazite mi kakvo je vase misljenje otome da se rig drzi napolju sada na terasi (ne moze da pokisne) .
?

Ja sam drzao dva riga na terasi(naravno nisu kisnuli),oba procesora su crkla i na jednom rigu napajanje,dok je bilo leto sve je bilo ok kako je pocelo ovo vreme povukli su valjda vlagu.

Preporuka i razlika u kvalitetu i SOLsima na ZECU izmedju ove dvije

1. GeForce GTX 1070 G1 Gaming 8GB GDDR5
2. ZOTAC GeForce GTX 1070 AMP Extreme

Ja imam rx 570 strix gaming oc. ****te. Naajlosa karta sto imam. Vrlo nestabilna. Zimaj sapphire rx 580.
A odkud rx 580 za ta cena?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ista ta Strix sa elpidom, 30MH/s, oko 650W potrošnja celog riga iz zida mereno ^^

Ta strix sa micron ne daje vise od 29 kod mene nikako

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

kako su vam toliko hladne grafike? meni su temp 61-69 na dva ipo riga (jedan giga windforce 1060 6gb, drugi zotac 1060 3gb amp, i dve giga 1060 g1) ventovi na ~40% pl80% znaci potrosnja po grafi mi je nekih 87-93W

Stavi vent slobodno na 50 posto pa ce ti biti hladnije malo.Nemaju sve karte isto hladjenje eto kako je nekima daleko manja temperatura.

Brzina-Uzmi tu Zotac Amp extreme ne bih da nabrajam zasto dosadilo mi da pisem knjige na forumu o kartama i posle se neko pojavi pa prica drugacije nemam snage vise za takve razgovore.

leti sam ih drzao na 50- i neki % onu krivu u af sam malo podigao i automatski je pojacavao/smanjivao a da nisam stavio full manual, tad su mi bile takve temp, mozda cak i hladnije :D sad se grejem na rigove xD

Stavi vent slobodno na 50 posto pa ce ti biti hladnije malo.Nemaju sve karte isto hladjenje eto kako je nekima daleko manja temperatura.

Brzina-Uzmi tu Zotac Amp extreme ne bih da nabrajam zasto dosadilo mi da pisem knjige na forumu o kartama i posle se neko pojavi pa prica drugacije nemam snage vise za takve razgovore.

Hvala ti :-devil-::happy:

A kako greje celu kucu u svaku sobu stavi po 2 rig-a ili 8 u jednoj sobi pa otvori vrata?Koliko ta kuca ima kvadrata?

Jeste hladno ali kad udari minus onda je sibir :D.

moji žive u unutrašnjosti, i bas je hladno, dosta hladnije nego u bgu i sad je tamanica. inače juce sam svojim očima video kako covek 8 riga sa 1070 hladi vodenim i na to greje celu kuću.

da nije mozda u subotici :d dobro je izprojektovao...

Je l imao neko problem kada prebaci na iGPU da se VDDC promeni na grafikama. Tipa kad je monitor povezan na rx 480 voltaza bude kao sto je i podesena u biosu na 0.887mv, al kad koristim komo na integrusi kako bih rasteretio grafike i koristio ga normalno, voltaza se poveca za otp 0.100mv ?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

A kako greje celu kucu u svaku sobu stavi po 2 rig-a ili 8 u jednoj sobi pa otvori vrata?Koliko ta kuca ima kvadrata?

Jeste hladno ali kad udari minus onda je sibir :D.

ne, covek ima veliku neku pumpu, i gura po radijatorima tecnost ili sta vec. rigovi su u jednoj prostoriji i tu je pumpa, a grejna tela su po kuci.

ne, covek ima veliku neku pumpu, i gura po radijatorima tecnost ili sta vec. rigovi su u jednoj prostoriji i tu je pumpa, a grejna tela su po kuci.

aj daj malo vise info o tome i neke slike,razmisljao sam kako to da uradim i jedino sto mi je palo na pamet je da stavim hladnjak od auta na izlaz za vruc vazduh i ventilator pa da neka pumpa posle gura vrucu tecnost u radijatore i prenosi toplotu...

^
meni radili rigovi i na minusu :) nekad ploca pobrljavi pa treba da se zagreje ali uglavnom bez problema...

Koju grafu je najbolje uzeti obzirom da bih kopao tamo gde se struja ne placa ? :)

Znaci ne bitna potrosnja samo da stancuje

Ja bih Vegu svakako, ali custom hlađenu. Nikako ove turbine.

Sent from my Meizu using Tapatalk

Moze neka tracnija oznaka ?

Sta kopati s njom...

Hvala na brzom odgovoru, gledam na amazonu ima nekih varijanti za oko 500$

Jel moguce da bije ?

Radeon RX Vega 64 is capable of getting hash rates as high as 100 MH/s mining Ethereum, so we also spent come time with Vega 64 and Vega 56 down in the Ether mine to see how they’d perform.

Poslednja izmena:
A mene zanima odakle custom vege? Ja svaki dan trazim na netu jesu li se pojavile.

Ti imas karticu 580 4Gb sa elpidom i hoces da se poredis sa 580 8GB samsung i hynix karticama, pa sto nisu kupio 580 8GB? tvoja karta je jeftinija mozda i do 100e zavisi gdje se kupuje....ne mozes poredit 4Gb i 8GB kartica bez obzira sto su recimo RX 580 i jedne i druge kao sto vidis ne dolazi ista memorija.

na 8Gb modelima dolazi samsung i hynix i koja god dodje dobra ja dodje nekad i micron ali vrlo rijetko.
na 4Gb modelima vecinom dolazi elpida i hynix (koji nije isti kao hynix na 8Gb da ne bude zabune) samsung za sad ne dolazi na 4GB modelima niti micron ranije su i na 4Gb stavljali.
Da li ovo za memorije vazi i za Sapphire 570 4GB i 570 8GB?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Moze neka tracnija oznaka ?

Sta kopati s njom...

Hvala na brzom odgovoru, gledam na amazonu ima nekih varijanti za oko 500$

Jel moguce da bije ?

Radeon RX Vega 64 is capable of getting hash rates as high as 100 MH/s mining Ethereum, so we also spent come time with Vega 64 and Vega 56 down in the Ether mine to see how they’d perform.

lazu

Nagledao sam se gluposti za zivota ali ovako nesto...

334628faf61675601cc128bda9c6fa3a.jpg

Ne migu strane da se obrnu da se kablovi ne pokidaju. Smem li samo da ubacim ovu siru stranu?

Vrh Dno