Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

@likvidator zar nije lakše da prosto kupiš par molex ekstendera i rasporediš ih lepo po granama

Kupio bih ja ali danas je petak i sutra subota a kod mene niko nema, i to je problematicno a i stavio bih, zato moram da cekam ponedeljak utorak.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

ako imam 6 x 1080 i kopcam ih na jedno napajanje sve regularno, a na drugo napajanje kopcam ekstendere, hocu li moci precizno da izmerim koliko karte vuku preko ekstendera mereci potrosnju drugog napajanja?

WTF OMFG !?!?!?!?!?!?

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

A sta znam, struja je struja sta ekstender zna odakle je vuce.. ok necu probavati taj eksperiment samo me zanima jako koliko se vuce sa eksendera i kako to da izmerim onda na drugi nacin? Mnogo me kopkaju ove price oko topljenja konektora, meni po 3 karte na kablu i sve hladno i kabl i oba konektora

Pa zavisi kako je prejektovan VRM i bios moze da bude 15-30w a moze da bude i blizu 60W po kartici
Pravilno je da na extender vezes ampermetar i meris

Sa dva napjanja rizikujes svasta, mozda bi se pokrenulo ali i dalje onda imas da VRM grafike donija napone sa dva razlicita napajanja

ti kome se tri ne tope ne bi trebali nikom to da preporucuju jer vecina karti danasnjice vuce vise.... a jedino test je ponekad radio toms hardware ali samo za pojedine kartice

Neka preporuka bi bila da karticu i riser napajas sa ISTOG napajanja.
Nemam mnogo iskustva sa dual napajanjima, ali po nekoj logici recimo imas 6 karti na 2x750w :

PSU 1 : maticna, hdd i te sitnarije i 2xGPU sa njihovim riserima
PSU 2 : 4xGPU sa njihovim riserima

Nek me neko ispravi ako gresim.

I kod mene su dva napajanja, sekundarno samo za tri grafike/risere a primarno za preostale tri ploču i ostalo. Dve karte po sata grani, ni nemam dovoljno kablova za drugačije akrobacije (sama armor 650w). Ubuduće će biti 6pin ekstenderi, samo dok pohvatam kako to spajate i gde se snabdevate s kablovima, račvama itd :)

Neka preporuka bi bila da karticu i riser napajas sa ISTOG napajanja.
Nemam mnogo iskustva sa dual napajanjima, ali po nekoj logici recimo imas 6 karti na 2x750w :

PSU 1 : maticna, hdd i te sitnarije i 2xGPU sa njihovim riserima
PSU 2 : 4xGPU sa njihovim riserima

Nek me neko ispravi ako gresim.

Ja pravim za koji dan 6 x 1080 na dva puta 750w i stavicu na jedno 3 karte plocu i hdd a na drugo 3 karte. Jer ploca cpu i hdd ne trose 100w. Al napravicu merenje da vidim koliko trosi jedno a koliko drugo napajanje

Vece su sanse da se nesto istopi/zapali ako opteretite grane (cak i na 1200+ w) nego da se desi tako nesto na dva napajanja gde su grane rasterecenje, pod uslovom da je sve povezano kako treba, a ne kao sto neko rece ekstendere na jedno a kartice na drugo. Cak i na napajanjima od 1200w u vecini slucajeva je nedostatak kablova.
Sa dva napajanja bi trebali da imate dovoljno molexa da ih bodete direktno u ekstendere, cak moze i dva ekstendera na jednu molex granu. Takodje imate i dovoljno pcie kablova, moze na jednu granu dve kartice (6pin ili 8pin) ili na jednu granu 6pin + 8pin kartica. Ako sam pogresio negde nek me ispravi neko iskusniji.

Poslednja izmena:
Obozavam sto je spajanje ekstendera na jedno napajanje a kartica na drugo radi merenja struje koje traje jedan minut toliko zivotno opasna operacija ali niko da kaze zasto.

Ja pravim za koji dan 6 x 1080 na dva puta 750w i stavicu na jedno 3 karte plocu i hdd a na drugo 3 karte. Jer ploca cpu i hdd ne trose 100w. Al napravicu merenje da vidim koliko trosi jedno a koliko drugo napajanje
Zar nisi pre neki dan napisao kako su 1080 najgori izbor, ili sam te pomešao sa nekim?

Obozavam sto je spajanje ekstendera na jedno napajanje a kartica na drugo radi merenja struje koje traje jedan minut toliko zivotno opasna operacija ali niko da kaze zasto.
Iskreno sad si me zamislio.
Moja dva riga, gde esktender i gpu su povezani na isto PSU, rade sa dva napajanja vec mesecima bez ikakvih problema ali nasao sam neke postove koji zvuce logicno.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1761303.msg17825999#msg17825999
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1843586.msg18351224#msg18351224
Tvrde da ekstenderi i pcie magistrala dele isti napon i u slucaju dual psu ako bi doslo do razlike u naponu na 12v doslo bi do problema oko toga koje uzemljenje da se koristi.
Jel to znaci da sistem moze da radi sve dok ne dodje do nekog problema gde je potrebno uzemljenje?
Dajte ljudi ko je iz struke nek jednom za svagda presece ovo :)

Gtx 1070 ti je best buy gtx 1080 je bacanje para....

Gtx 1070 kopa dobro takoreci sve....Najbolja je za Lbc i Zec-a mada neki kopaju i Eth sa njom na Eth daje 30 mh/s....

Od gtx 1070 najbolje su Gainward Phoenix,Zotac Amp,Palit game rock,Palit Jet stream...To su sjajne karte sa sjajnim hladjenjem...Izbegavao bih Msi,Asus i Gigabyte pored nabrojanih karti koje sam ti vec predlozio....

Nije da su Msi,Asus i Gigabyte lose ali nemaju sta da traze pored Zotac,Gainward-a,Palit-a....

Gtx 1080 je daleko od lose karte ali za 150 eura vise ne nudi toliki boost u rudarenju....

evo skupile se parice, pa bi sledece nedeljeda ih potrosim. nego da li ostati pri 1070 ili rx580, koja bolje zaradjuje ili nesto trece? 3400e planiram da potrosim preko kupujem. sta mi je za ove pare najbolje kupiti? prvenstveno gledam zaradu od kopanja, pa tek onda potrosnju struje

Pa ti ako gledas samo zaradu mozes da uzmes i gtx 1080ti posto ona najvise zaradjuje od svih grafickih karti ali moze da trosi i preko 300w.

Mada da sam na tvom mestu cuvao bi novac za gtx 1070ti izlazi 26 oktobra....Bice dobra i za Eth i za Zec-a uz malo povecanu potrosnju od 180w....

Ako neces da cekas moj glas i dalje ide za gtx 1070 iako daje manje od gtx 1080 i gtx 1080ti na Zecu opet ta karta je i dalje best buy....

uf jos mesec dana skoro, pa jos da se pojavi u prodaji, bice to sredina novembra. neverujem da cu cekati

Mislim da je vega brza od GTX 1080ti, bilo dual mode ili monero mislim da donosi vise love od GTX 1080ti.

Sad i nije neka isplativost u rudarenju vredi cekati.

Moj glas sto se tice gtx 1070 ide i dalje Gainward Phoenixu lepo se pokazala karta hladna kao led i tiha :) i moze da baca 480 sol-a i ako se nategne do kraja 500 sol-a....

Vidim na forumu neki koji su kupili druge gtx 1070 sa jednim ventom karte na primer overklokovane ne mogu da dobace 450 sol-a to samo govori koliko je Phoenix kvalitetno uradjen.

Vega brza u dualu verovatno u single modu okaci bas rezultate da vidimo koliko to daje na moneru u dolarima...

Vega u dualu ce se vise zagrevati,vise trositi struje,i praviti vecu buku ok to sad zimi nije mnogo bitno ali na leto nece moci u sobu da se udje.

Poslednja izmena:
Nemoj zaboraviti staviti na papir i koliko košta neki bolji model, a koliko neki najjeftiniji, kao i razliku u hashu. Ako je stvarno 30 sol razlike samo (sa istom potrošnjom struje) to je oko 20$ mesečno samo više na 6 kartica. Ti sam vidi da li imaš računicu da daš na primer 40 ili 50€ više po kartici, a da ti daju 20$ više PO RIGU. Naravno imaš i faktor pouzdanosti jeftinijih kartica (uštediš sad neku kintu, a za mesec dana ti jedan broj kartica završi na RMA), kao i resell value kada budeš želeo da ih prodaš. Tad će možda bolje proći one skuplje.

Sam odluči, ovo je samo moje neko razmišljanje.

Vega zadnja 24h na moneru preko 3$ a toliko ne moze GTX 1080ti izvuc bilo sta da kopa da uz 150w

alex skroz si upravu. vise putam sam kupio nesto jeftinije, pa je ispalo na kraju skuplje. sad kad imam pare, bolje mi je da dam tih 40,50€ vise. jesto to oko 300€, ali ko reskira profitira.

Ok u pravu si bezi Vega za 30 centi od gtx 1080ti po isplativosti....

Sve je to ekstra samo se Vega dosta greje i bucna je ako vec hoce Vegu bolje da saceka nereferentne modele...Ako mu ne smeta buka i grejanje nek uzme taman da greje kucu/stan ove zime :).

suboticanin-Da razlika je tolika ni ja nisam verovao.

alex skroz si upravu. vise putam sam kupio nesto jeftinije, pa je ispalo na kraju skuplje. sad kad imam pare, bolje mi je da dam tih 40,50€ vise. jesto to oko 300€, ali ko reskira profitira.

Ja nisam rekao da kupiš skuplje, već da staviš na papir i prosudiš sam.

Ok u pravu si bezi Vega za 30 centi od gtx 1080ti po isplativosti....

Sve je to ekstra samo se Vega dosta greje i bucna je ako vec hoce Vegu bolje da saceka nereferentne modele...Ako mu ne smeta buka i grejanje nek uzme taman da greje kucu/stan ove zime :).

suboticanin-Da razlika je tolika ni ja nisam verovao.
Gresis puno pises nesto o cemu nemas pojma nisi informisan itd itd, Vega na moneru uopste ne trosi puno samim time logicno i ne grije koliko to drugi misle, opet ne informisani.

Recimo da GTX 1080ti na zecu gotov duplov povuce struje tj trosi u odnosu na Vegu pri kopanju monera.

Za GTX 1080Ti uvijek su isplativi gpu coini ZEc, LBC i slicni i tu karta mnogo trosi, dok za Vegu kako stvari stoje prvi favorit bice moneo a tu karta jako malo trosi nevjerovatno efikasna za hash koji postize.

Rekao sam vec coveku da gtx 1080ti puno vuce struje,samo on je prvo napisao da mu je bitnije koliko kartica zaradjuje a tek posle ide struja.

Slozili smo se da Vega vise zaradjuje na moneru,nigde nisam napisao da gtx 1080ti vuce malo struje.

Pa sad tebi je mozda malo ako se Vega greje na 60 stepeni a sa druge strane mozda je meni 60 stepeni mnogo to sve zavisi iz ugla posmatraca,to stoji sto si rekao da vuce malo struje dok kopa Monero,ali dual je druga prica vec za sebe.

Poslednja izmena:
Vrh Dno