Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ja upalim 7 kartica kopaju ali kad stavim osmu kartu nekad mogu do biosa nekad nece ni da bota crna slika dno dna ploca. Mozda sa nvidijom radi ali sa 8x rx 480 nece.

Kojom si procedurom dosao do 7 grafika da rade zajedno? ja odradim 6 opusteno a 7mu samo vidi u windowsu 10, nece da primi drajver, onda u biosu odkacim above 6x gpu i posle toga nece da bootuje a imam UEFI windows...neko je tu luddddd :-(

sve sto zvuci previse dobro da bi bilo istinito u 99.9% nije istinito

setih se sebe iz mladjanih dana kad sam davao po 100e za "dojave", druga belgiska liga...

AMD optimizovani driveri za mining+ modovan bios kartice+ OC kartice i dobijes u najboljem slucaju 40% bolji hash.....a gospoda "modali " drajvere i dobili 100% veci hash ...koliko moras biti naivan da paltis 200 usd za ovo?

Pogledajte prilog 236889

Evo je upali :banana::banana::banana:Biostar TB 250BTC+ problem je u incijalizaciji radi sad sve extra sa 8 kartica.

@KOLOS procesor je G3900 nije se nijedna otela pa nece ni ova :d

Super :) Nadam se da me neće mnogo mučiti sa zelenim karticama.

Nece sigurno kod AMD-a se mora patch pa se tu ploca zbuni nece da incijalizira uredjaje, kod nvidije nema patcha mislim da ces iz prve upalit 8 komada.

Sad sa 8 kartica klizi sve bas glatko radi u principu bolje nego neki rigovi sa 4 kartica tipa ona mala ASus H81 ploca

SF 1600 Gold okrugli 1000w trenutno pokaziva mjerac. Uz pomoc CPu-gpu adaptera 16 Pcex kablova povezes sta poezelis :)

Leadex je strasno napajanje.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

EVGA 1600 G2 u principu isto napajanje ista platforma identicni kablovi, takodjer SF 1600 Platinum ili EVGA 1600 P2 takodjer Leadex platforma to je zaista sami vrh pogotovo za ovakve ploce sa 8 nativni slotova bez ikakvi dodatni m2 adaptera ili PCex 3 ili 4 in 1 Hub ne treba jednostavno sada nista 8 nativni slotova za 8 kartica kablova ima moze bilo koji 8 Rx kartica da se spoji ili neki nvidija GTX 1070 i sl.

iako sam u nekom predhodnom postu napisao da je ploca dno dna moram se ispraviti zaista radi glatko kad se nastima bilo je problema dok sam je pustio ali sada rig radi bas onako kako sam i zamislio.

Koju grafiku da uzmem za majnovanje etheriuma na duze staze ?

Šta podrazumevaš na duže staze? Neverujem da će eth da se kopa još neki duži period možda max godina, možda i koji mesec preko, a sa jednom grafikom ionako ništa nemožeš da iskopaš....

^ to je i najsigurnija varijanta - m.2 to pci-e adapteri su teski skart. Bukvalno 50% skarta, znaci nevjerovatno.
Ja sam danas probe radi stavljao 8kom gtx1070 na Asus Z270-P, 1000W iz zida, 920W vuku, 250Mh/s, fino sve radi.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Šta podrazumevaš na duže staze? Neverujem da će eth da se kopa još neki duži period možda max godina, možda i koji mesec preko, a sa jednom grafikom ionako ništa nemožeš da iskopaš....
Pa koje bi ste vi graficke kupili kada bi ste danas sastavljali jedan rig ?

A da pare i struja nisu problem.

Poslednja izmena:
Ljudi,treba mi bios ,
Ako ima ko,Goldi ;-) pomagaj
Sapphire Nitro + 580 8gb Special Edition Samsung
Hvala

Jel to ona plava jel 256kb ili 512, posalji orginal ovde ili na PM uradicemo tako je najbolje.

ako pogledam ovaj izvor on kaze:

One cable > 2 x 8pins (6+2pins) PCI express connector
Four cables > 8pins (6+2pins) PCI express

to je ukupno 6 PCIe konektora, dodas jos jedan EPS na PCIe i to je 7. Odakle ti jos 9? Isto tako pise da ima ukupno 4 sata/molex kabla (sa po vise konektora) pa isto ne znam kako kombinujes da napojis ekstendere sa jednim kablom po ekstenderu. Ili sam ja u zabludi pa termin "grana" koristite za konektor mesto sa kabl. A grana nije ni jedno ni drugo zapravo mada se ovde omasovilo da grana znaci kabl

@goldi ne rece mi kako si zavrsio 16 PCIe konektora?

inace, od 16 ekstenera sto sam sad raspakovao 8 je out of box u ovom stanju:

102443833b138be8d4a34af855e3c05e.jpg

Poslednja izmena:
@goldi ne rece mi kako si zavrsio 16 PCIe konektora?

inace, od 16 ekstenera sto sam sad raspakovao 8 je out of box u ovom stanju:

102443833b138be8d4a34af855e3c05e.jpg

nije tacan taj izvor...CONNECTORS

- 1 x 20+4-Pin ATX12V/EPS12V
- 1 x 8-Pin EPS12V
- 1 x 4+4-Pin ATX12V/EPS12V
- 9 x 6+2-Pin-PCIe
- 5 x 6-pin PCIe
- 18 x SATA
- 5 x 4-Pin-Molex
- 2 x Floppy
- Warranty: 5yr

Znaci imas 9 kablova ukupno (svaki ima 8 pin konektor)
od ti 9 kablova 4 samo nos 8 pin
a 5 kablova pored 8 pin imaju i ovi 5 6pin pcex.

Da na zvanicom sajtu stoje pogresne informacije nazalost :( tako vec stoji odavno

@Rux u inboxu ti je bios :wave:

Poslednja izmena:
To je totalno druga prica. Jos sam ja neki dan komentarisao bas tu leadex gold seriju kako malo konektora ima. A moj izvor je sa zvanicnog sajta

Pa koje bi ste vi graficke kupili kada bi ste danas sastavljali jedan rig ?

A da pare i struja nisu problem.

Najviše ti se isplati rx560 2gb, ako hoćeš nešto drugo samo 1060 3g dolazi u obzir, jeste da je hynih al može lepo zeca da kopa. U svakom slučaju danas imaš ploča sa puno slotova pa je rx560 ubedljivo najisplatljivija varijanta....

Poslednja izmena:
Najviše ti se isplati rx560 2gb, ako hoćeš nešto drugo samo 1060 3g dolazi u obzir, jeste da je hynih al može lepo zeca da kopa. U svakom slučaju danas imaš ploča sa puno slotova pa je rx560 ubedljivo najisplatljivija varijanta....
Imam par coina na papiru koje sam kupio pocetkom godine pa bih jedan ulozio u rig.
Koja karta mi daje tu komociju da narednih 2 ili 3 godina ne razmisljam sta cu kopati ?
I sa koliko karti minimum mogu poceti ?

Poslednja izmena:
"Koja karta mi daje tu komociju da narednih 2 ili 3 godina ne razmisljam sta cu kopati ? "
Nijedna

Ali po meni najdugovecnija je nvidija 1070 ali pitanje je kad ce je isplatis uopste

Vezano za problem koji sam imao sa ispadanjem jedne (random) kartice iz ruga 6x470 na btc h81 ploči...
Ovo plave boje je bio razlog:
1f7a4624fa8528182b0cc77a07b08c3e.jpg

Možda nekome bude od koristi ako mu krenu isti problemi ;)

Vrh Dno