Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pozdrav, zasto mi se na masini od 6 kartica koje kopaju na 28-29mh/s smanji hashrate na 8 ili 16mh/s i tako ostane da kopa? negde jedna kartica negde 5? windows 10 je u pitanju, dag fix driver, AB beta 16, kartice su RX480 sapphire 4gb i modovane su, koristim claymore 10. Da napomenem da je masina stabilna full, ali u poslednje vreme se desava da tako smanji hash rate nije mi jasno zbog cega???

Pozdrav, zasto mi se na masini od 6 kartica koje kopaju na 28-29mh/s smanji hashrate na 8 ili 16mh/s i tako ostane da kopa? negde jedna kartica negde 5? windows 10 je u pitanju, dag fix driver, AB beta 16, kartice su RX480 sapphire 4gb i modovane su, koristim claymore 10. Da napomenem da je masina stabilna full, ali u poslednje vreme se desava da tako smanji hash rate nije mi jasno zbog cega???

Skontao sam u log fajlu da mi nakon ovoga padne hash rate

ETH: Share rejected (47 ms)!
ETH: Socket was closed remotely (by pool)
ETH: Connection lost, retry in 20 sec...

Posle toga neke kartice padnu na 16 ili 8 mh/s, nije mi jasno zasto? to mi se desava na nekim masinama, ali 10tak masina radi sasvim normalnu u DUAL-u, dve masine me z....fest :-(

Pozdrav ekipa, jedan rig mi je radio 8 meseci bez problema, danas se ugasio upalim ga pise rade 3 grafike od 6. Ja ga restartujem on opet 3 od 6. Ja izmenim mesta grafikama kad on prijavljuje da nema drajvera za grafike. Preko DDU/a obrisem drajvere instaliram nove a on vidi jednu grafiku. Zamenim ekstendere opet isto, probam svaku grafiku na glavni PCI slot svaka radi ponaosob. Sta moze da bude? Ploca je as rock pro btc a grafike su asus 470 4gb

Dodaj jednu po jednu grafiku pa vidi,
Meni je kabal iz napajanja jedan tako pregoreo,proveri sve ...

Dodavao sam jednu po jednu ali nista se ne desava. U device managru stoji samo pci simple communications controller da fali drajver

Pogledaj u device manageru dole ikonicu "other devices" i tu ces naci ostale grafe [emoji6]
I mene je to jednom lepo istripovalo.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Molex sto napaja grafike se istopio na dzeku gde se bode u napajanje. A crkao jedan extender

Pa koliko grafika ti je bilo na toj grani gde je taj moleks?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

pa iz ovoga sto je napisao se moze zakljuciti u najboljem slucaju je imao 2 ekstendera na jednom kablu, a mozda i 3.
Mada kaze da je molexom napajao grafike, to bas tesko, ali ako je stvarno grafike napajao sa molex->6 ili 8pin adapter i to jos 2 ili 3 grafike tako, svaka cast :D

Možda taj konektor koji ide u napajanje nije bio lepo uboden pa se grejao. Ja na molex grani držim najviše dve karte (risera) i ni jedan problem nisam imao. Na sata grani jedan riser maksimum. Inače, svi produžni, račve, adapteri koje imam je pravio Mixer.

Ja samo za ne volju stavljam dvije karte na molex granu, a na sata granu bas bas ako mora jedna karta i da kucnem u drvo nikad nista nije da se ugrijalo a kamo li izgorilo/istopilo.
Zlatno pravilo je kad se sklapa rig sve detaljno unaprjed isplanirat koliko kartica pa prema tome gledat koliko napajanje ima kablova. naravno ko se dobro razumi mogu se karte povezati na 6 pin USB extendere za koje ja smatram da su najbolji.

Slažem se, sa PCI-E napajati i kartu i riser je najbezbednije, koristiti kvalitetne Y račve ako nema dovoljno PCI-E konektora kao i adapter sa CPU na PCI-E.

Poslednja izmena:
Već par dana imam problem sa 6x470 rigom.
Kako sam ga prebacio na Windows 10 (otišao mi disk sa Windows 8.1) nikako ne uspjevam da ga pokrenem sa svih 6 kartica. 5 radi bez problema.
Instaliram one custom drajvere i partch, ali... I kada vidi 6-tu karticu onda se restartuje za par minuta i opet radi samo sa 5.

Napajanje nije problem. Ploča je Asrock H81, a kartice Sapphire.
Goldi, ekipa veterana,... Neka ideja?

Jesi probao drugu ploču?

Prvo istestiraj ekstendere i svaku karticu posebno. Ili utvrdi koja kartica se povremeno vidi, pa nju posebno istestiraj i njen ekstender.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ja samo za ne volju stavljam dvije karte na molex granu, a na sata granu bas bas ako mora jedna karta i da kucnem u drvo nikad nista nije da se ugrijalo a kamo li izgorilo/istopilo.
Zlatno pravilo je kad se sklapa rig sve detaljno unaprjed isplanirat koliko kartica pa prema tome gledat koliko napajanje ima kablova. naravno ko se dobro razumi mogu se karte povezati na 6 pin USB extendere za koje ja smatram da su najbolji.

Slažem se, sa PCI-E napajati i kartu i riser je najbezbednije, koristiti kvalitetne Y račve ako nema dovoljno PCI-E konektora kao i adapter sa CPU na PCI-E.

ljudi sa kojim napajanjem napajate rigove sa 8+ kartica kada samo u zlu stavljate 2 karte na 1 granu? Za adaptere i racve se slazem ja sam SVE narucio kod miksera i za par dana ce biti zamenjeno radi prevencije ali ne znam napajanje koje ima vise od po 3 sata ili po 3 molex grane.. Jedino ako kombinujete pa pola karata na sata a pola na molex. Inace laickog sam misljenja, znaci nemam dokaz za to, da na jednu sata ili molex granu moze lagano 3 karte. Ja drzim po 3 karte mesecima i ni jedna nije nista preko nego hladna ko zmija. Karte tipa 1060. Ne mogu da dodjem do podatka koliko se vuce preko ekstendera, sa tim podatkom bi tacno mogao da raspodelim koliko i sta sme

Poslednja izmena:
ja koristim 8x 480 nitro+ one imaju 1x8 pin - napajanje superflower 1600w Gold uz cpu to gpu adapter imam 16 pcex kablova.

znaci 8 kablova na kartica 8 na 6pin USb extendere ne koristim nikako molex ni sata (napajanje ima 3 sata i 2 molex grane viska :d)

Pored SF 1600 isto imas i EVGA 1600 G2 to je sustinski isto napajanje kao i SF i imas takodjer EVGA 1600 P2 znaci platinum i ono je malo kvalitetnije ima isti broj takodjer kablova. To su napajanja sa kojima mozes bez problema spojit pomenute karte e sad ako imas neke druge karte to onda zavisno od kartica planiras kako povezat... u principu moras imat plan kad pravis tako velike rigove.

@forumnick jel si digao win 10 u uefi modu u biosu ugasi sve sto ne treba sto ne koristis na rigu, tipa zvucnu serail portove itd, ali vjerovatno ploca nema dovoljno resursa da digne svi 6 kartica.

Provjeri da na nekoj kartici nije zakucan gpu clock.

Poslednja izmena:
Extendere sam preventivno zamjenio sve.
@goldi Win10 mi nije u uefi modu. Kako misliš da ploča nema resursa? Radi se o BTC H81 ploči. Istina nisam je napojio na onim molex konektorima.
Pokušaću ovo u biosu da isključim.

Problem je što se ispadanje dešava random, a ne svaki put na istoj kartici.

ja koristim 8x 480 nitro+ one imaju 1x8 pin - napajanje superflower 1600w Gold uz cpu to gpu adapter imam 16 pcex kablova.

znaci 8 kablova na kartica 8 na 6pin USb extendere ne koristim nikako molex ni sata (napajanje ima 3 sata i 2 molex grane viska :d)

Pored SF 1600 isto imas i EVGA 1600 G2 to je sustinski isto napajanje kao i SF i imas takodjer EVGA 1600 P2 znaci platinum i ono je malo kvalitetnije ima isti broj takodjer kablova. To su napajanja sa kojima mozes bez problema spojit pomenute karte e sad ako imas neke druge karte to onda zavisno od kartica planiras kako povezat... u principu moras imat plan kad pravis tako velike rigove.

@forumnick jel si digao win 10 u uefi modu u biosu ugasi sve sto ne treba sto ne koristis na rigu, tipa zvucnu serail portove itd, ali vjerovatno ploca nema dovoljno resursa da digne svi 6 kartica.

Provjeri da na nekoj kartici nije zakucan gpu clock.

ako pogledam ovaj izvor on kaze:

One cable > 2 x 8pins (6+2pins) PCI express connector
Four cables > 8pins (6+2pins) PCI express

to je ukupno 6 PCIe konektora, dodas jos jedan EPS na PCIe i to je 7. Odakle ti jos 9? Isto tako pise da ima ukupno 4 sata/molex kabla (sa po vise konektora) pa isto ne znam kako kombinujes da napojis ekstendere sa jednim kablom po ekstenderu. Ili sam ja u zabludi pa termin "grana" koristite za konektor mesto sa kabl. A grana nije ni jedno ni drugo zapravo mada se ovde omasovilo da grana znaci kabl

Poslednja izmena:
Treba da mi stignu danas Nitro + 580 8gb Special edition.Kad smo vec kod kablova,vidim da imaju 8 i 6 pin...
Oba su obavezna ili opciono ?

Radi i samo sa 8pin

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Mislim da trebaju oba,nebi se zezao samo sa jednim tj sa onim od 8 pinova,a da ne nakacis i onaj od 6.Mislim tj moje misljenje je da trebaju oba,sigurnije je i grafa bude stabilnija u radu
Nek me isprave iskusniji

Šta raditi sa pločom na drvenom rigu?

Da li je nekako pričvršćujete, i ako da, kako?

Iskreno, bilo me strah da je ne oštetim, pa sam je samo spustio. Ispod je ploča od iverice, a nisam neki "majstor" za šrafljenje.

stavi matice odgovarajuce velicine ispod ploce obavezno, nemoj plocu direkt na drvo.

Mislim da trebaju oba,nebi se zezao samo sa jednim tj sa onim od 8 pinova,a da ne nakacis i onaj od 6.Mislim tj moje misljenje je da trebaju oba,sigurnije je i grafa bude stabilnija u radu
Nek me isprave iskusniji

Koja bi to onda napajanja trebali uzimati za 6x 580? Koliko ja znam nijedno od 1200w nema toliko konektora.

Vrh Dno