Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

kupio sam ista nalepnica kao na starom,al mani od 75mm i na 0.35A,kad sam stavio pored drugog,vrti ko lud,a nije ni raspored zica bio isti.
kolko ti je putovalo to?kolko si na kraju platio?daj link,il na PM :)

ASUS STRIX-RX580-O8G-GAMING, AMD Radeon RX 580, 8GB/256bit GDDR5, DVI/2xHDMI/2xDP, 3x fan cooling sta mislite o ovoj karti? I ima li ko uopste ideju gde kupiti karte ovih dana?

On bi još da bira :)

Ne vredi, iskopao sam 4 komada rx580 safir puls 8gb, i jos 4 sam narucio i to je to

Drugari imam jedno pitanje. Imam LCU Power 1000W Platinum, i trenutno su mi u rigu 3x Sapphire RX580 Nitro+ 8GB. Hocu da ubacim jos 2. Da li moze ono da tera po vama? Jos jedno pitanjce. Te karte imaju 8pinski i 6pinski ulaz. Hvala. Ako ne, postoji li varijanta da se doda jos jedno napajanje?

Da li je realna potrosnja za konfiguraciju iz potpisa oko 250w prilikom kopanja, graficka je spustena na 950/1500/1044mV?

sklopio sam rig. 5x asus strix rx 570 4gb elpida . nisam hteo da ih preterano opterecujem, 137 mh/s i samo 610w iz zida. najvaznije da radi stabilno
koristim ovaj bios -Pogledajte prilog 229599
hvala svima na pomoci narocito StainlessFrenky koji je sklapao u isto vreme pa sam pratio sta on pita :)

Pogledajte prilog 229600

jel ludost uzeti ovo malo govance? Sapphire Pulse ITX Radeon RX 570 4GD5?

Pogledajte prilog 229603

za smesne pare sam nasao, pa i da daje 20mhs isplati se

kupio sam ista nalepnica kao na starom,al mani od 75mm i na 0.35A,kad sam stavio pored drugog,vrti ko lud,a nije ni raspored zica bio isti.
kolko ti je putovalo to?kolko si na kraju platio?daj link,il na PM :)
Uh, ne secam se, bilo je oko 14e plus nesto sitno. Putuje standardno, 20ak dana ako imas srece a ako ne moze i 40.

Kolke to smesne pare

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Odlicna cena uzimaj vidim da je na kp odprilike skuplja 30 eura tako da se definitivno isplati :).

Imam jedan problemcic... Mislim da je nestalo struje, kada sam se vratio kuci jedan stabilan rig je bio ugasen a drugi sa 5 x 470 tu i tamo nestabilan, je radio ali mrak, na TV nista nisam video. Moguce da je na kratko nestalo struje pa se on ugasio i upalio automatski... Mada danas je bilo nevreme, samo da nije neki grom ili slicno.

Sve u svemu taj rig 5 x 470 sada kada palim, na sekund se upali pa se ugasi i onda se automatski pali gasi, sve karte i maticna... Dakle nista ne diram, neprestano radi 5 sekundi pa se ugasi, pa se sam upali i tako divlja... Ja ga onda hard shutdown-ujem i napajanje ugasim i sve... Opet upalim i on isto, pali se i gasi sam.... Kao da je do napajanja nesto ali sve sam proveravao... Bitnu stvar da napomenem ovo se vec bilo desilo jednom i mislim da je isto nestala struja i posle toga je ovako divljao... Ne znam kako sam to resio ali uspeo sam ga izregulisati i opet je fino radio, medjutim sad opet problem... Kada nestane struje ovo se desava, samo da ga ne spici neki kratak spoj ili slicno, o tome stalno mislim.

Napajanje je RM1000X staro mozda 4-5 meseci max, kapiram da nije do toga...

Probaj da podignes sistem sa jednom kartom,menjaj mesto od ram-a...Pa javi stanje.

Imao slican problem... Upalim drzi par sekindi resetuje, nestigne da baci sliku na monitor... Menjaj pozicije rama, ako imas 4gb ubaci samo 2gb pokusavaj razne pozicije.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Sad cu da probam hvala vam, to za karte sam probao vec i nece ni sa jednom da radi, ali ram nisam menjao. Imam 2 x 4GB

Nema to veze sa kartama. Ram brljavi. Samo ubaci 4gb ali menjaj pozicije...

Nece jebm li ga... Samo imam dva slota za ram, i u jednom i drugom mi 4GB. Izvadim jedan, nece... Ubacim u drugi slot, opet nece. Izvadim taj ram skroz, pokusavam sa drugim, isti k. Vratio oba ali obrnuto, i dalje je isto. Maticna je BTC PRO, nema 4 slota pa da mogu da saltam, samo 2... Pokusavacu posle jos

Resetuj bios

Obavezan reset biosa kod svake promene pozicije rama.

Izmenjao oba po 4gb tamo vamo i svaki put reset biosa pre paljenja rig-a i ne vredi, i dalje upali na sekund, pa ugasi i onda tako pali gasi na intervale tipa 20 sekundi...

Jedino da sutra bas ko mazga menjam slotove rama hiljadu puta i svaki put reset biosa, nemam pojma prvi put sa ovim rigom ovakav problem ***...

Nema potrebe da resetujes bios svaki put kad mijenjas ram. Iskljuci napajanje iz zida. Upali plocu da bi ispraznio kondenzatore. Izvadi bateriju iz ploce i onda prespoji cmos jumper. Ovako ti je najsigurnije da resetujes cmos. Ako i dalje zeza onda je najvjerovatnije crkla ploca.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Izmenjao oba po 4gb tamo vamo i svaki put reset biosa pre paljenja rig-a i ne vredi, i dalje upali na sekund, pa ugasi i onda tako pali gasi na intervale tipa 20 sekundi...

Jedino da sutra bas ko mazga menjam slotove rama hiljadu puta i svaki put reset biosa, nemam pojma prvi put sa ovim rigom ovakav problem ***...
Skini sve, pa probaj sa jednom grafom direktno u slot

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nece jebm li ga... Samo imam dva slota za ram, i u jednom i drugom mi 4GB. Izvadim jedan, nece... Ubacim u drugi slot, opet nece. Izvadim taj ram skroz, pokusavam sa drugim, isti k. Vratio oba ali obrnuto, i dalje je isto. Maticna je BTC PRO, nema 4 slota pa da mogu da saltam, samo 2... Pokusavacu posle jos

meni se btc pro (h61) tako ponašala kada mi je crkao slot za ram. sama se gasi i pali. kad sam izvalio šta je i izvadio memoriju iz tog slota proradila je normalno.

Hvala svima, videcu sutra malo detaljnije. Ono shoma sto je rekao ne ide, ni to nece da pomogne na zalost... Moze biti sto Vojkan kaze da su mi oba slota za ram crkla, onda opet nema pomoci. Primetio sam da kada resetuje rig na ploci radi vent za procesor, rade karte i sve normalno (vrte ventove) medjutim ne svetle one lampice kada se ubaci UTP kabal. Moguce da je deo ploce crkao jebm li ga. Mada zanimljivo mi je sto kada karte skinem sa ploce ali ostanu na napajanju, i one se gase istovremeno kao i ploca zato sam ja sumnjao na napajanje... Ali ajde da ne lupetam vise krenucu sutra metodom eliminacije i to je to, sto Stormbringer kaze. Javljam ovde ako nadjem problem cisto da i ostali znaju.

Nazad
Vrh Dno