Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ubačen ovaj BIOS, dobio sam 28.2Mh/s po kartici. Klokovi 1150 i 1950, voltaža -96, temperature 55-60C, potrošnja 105W po GPU-Z.
Jel to to? Ne bi silovao više Mh/s po svaku cenu, više bi voleo što bezbednija setovanja za karticu.

Dosta velika potrosnja, 900w za 6gpu.

Nemam nove 570/580 karitice tako da nisam probao, ali mora postojati neki nacin da se potroshnja spusti.

Da li je neko uspeo da svede nove karte na neku normalu, 70-80w po Gpu-z ili 750-800w 6 gpu rig?

@ Milan81
Meni 5 karti rx 570 sa rigom guta 750w iz zida. Gpu-z pokazuje 70w. Clockovi 1075/1950 i kopaju 28.8.
Ako skinem clockove na 1049/1880 padne za 3w potrosnja (sto nije znacajno) i kopanje na 28.

@nickname
Da, taj bios sa 1075/1950 ima 28.8 i potrosnju od 70w u gpu-z.
Ajde kad budem kuci uploadovacu ti potpuno sredjen, samo da upucas u kartu.

@fingon81
Jeste elpida, napucao sam ih ja i na 31 ali nisam siguran da ce da radi stabilno.
Mnogo mi je veca steta ako mi rig zapuca pa ne radi ceo dan nego da radi na 10ak mhs manje.
Ajde iztestiraj ako imas mogucnosti pa javi.

Poslednja izmena:
Nece ploca Gigabyte ud3p da vidi 5x 570 Strix. 17.4.4 drajver. Jel imao neko tih problema?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Koje? Nisam ispratio to. Ako moze link.

Kako da smanjim potrosnju na nitro rx 470 bez plus, pokazuje u afterburneru oko 100w na -90mv i 1150 core ?

Hvala! Probacu

Ljudi, imam jedno pitanje i nadam se da cu dobiti ohrabrujuci odgovor :)
Nisam ekspert za sastavljanje rigova, mada sam sastavio sebi 2 komada i super radi sve (na jednom samsung rx 470 sapphire nitro+ oc 4gb sa elpida memorijom, a na drugom rx 480 asus dual oc 8gb sa samsung memorijom).
U svoj ovoj pomami za karticama i svim komponentama, uspeo sam nekako da sredim da mi stigne za 5 dana MSI RX 580 ARMOR 8G OC (jedino sam to mogao da sredim).
Zanima me da li je to ok varijanta i da li cu moci da ih modujem bez nekih vecih problema? Ne znam da radim ona hexadecimalna modovanja, samo znam ono strepovanje memorije u polarisu ili da insertujem vec spreman bios preko atiwinflasha ili ako mora iz cmd-a. Uspeo sam da nabavim asrock btc pro plocu i verovatno evga g3 1000W napajanje. Jel mislite da bi to sve trebalo da fura ok sa 5 kartica?
Unapred hvala svima na konstruktivnim odgovorima i izvinjavam se ako je bilo pitanja za ovu karticu ali na poslednjih vise od 10 strana nisam video...

Poslednja izmena:
izacice neko resenje za kartice sigurno ako vec nije. Ok je napajanje

Moze li neko samo da mi potvrdi da li racunam dobro. Da uzmemo primer jednog riga sa 5 kartica koji daje 140Mh/s. Kada se moduju karte, mislim da ne bi trebalo da trosi vise od 800 w, sto mu dodje oko 580Kw/h mesecno. To po plavoj tarifi izadje oko 5300 dinara mesecno sa pdv-om. Sa cryptocompare calculatorom kaze da moze da kopa 4.3 etereuma mesecno, ili oko 470 dolara bez cene struje. Da li je ta racunica ispravna?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Zavisi koje karte, meni na primer 5x470 nitro+ 4gb iz zida trose oko 650w, po trenutnom diff-u je oko 4.15eth mesecno, trenutna cena eth je oko 110e, ali sve je to trenutno, moze diff da ode mnogo gore, a samim tim i kolicina iskopanog eth-a opada, a i cena je relativna stvar, danas ovako, sutra onako ... Posto verovatno neces naci karte 470, nego ces morati na 570 da ides, sa njima nisam jos imao susret, ali se moze desiti da malo vise trose, sve zavisi na koje karte naletis i koliki undervolt dozvoljavaju. Cenu struje ne znam za plavu zonu, ja kopam samo u crvenoj :D

Zavisi koje karte, meni na primer 5x470 nitro+ 4gb iz zida trose oko 650w, po trenutnom diff-u je oko 4.15eth mesecno, trenutna cena eth je oko 110e, ali sve je to trenutno, moze diff da ode mnogo gore, a samim tim i kolicina iskopanog eth-a opada, a i cena je relativna stvar, danas ovako, sutra onako ... Posto verovatno neces naci karte 470, nego ces morati na 570 da ides, sa njima nisam jos imao susret, ali se moze desiti da malo vise trose, sve zavisi na koje karte naletis i koliki undervolt dozvoljavaju. Cenu struje ne znam za plavu zonu, ja kopam samo u crvenoj :D
To i pokusavam da izracunam, koliko je isplativo kopati i po crvenoj tarifi. Koliko trenutno vidim, isplati se...

^Trenutno se sve isplati ali to nikad ne traje duze od 2-3 meseca.

Moze li mi neko dati info?
Usb riseri koji imaju na sebi molex prikljucak provereno ne rade ako nije prikljucena 5V grana.
Zna li neko koja je potrosnja na toj grani od 5V od strane risera?

To i pokusavam da izracunam, koliko je isplativo kopati i po crvenoj tarifi. Koliko trenutno vidim, isplati se...

Kao sto kazes trenutno..ali velika pomama za karticama kad je ovakva isplativost znaci da ce da skoci i diff mnogo a za toliko ce isplativost da padne ..znaci moze da padne duplo za samo 15-20 dana..za mojih 4 godine majnovanja ta isplativost je bila 2 puta i trajala je mesec-dva ..do pre dva meseca isplativost je bila smesna ..pa su mi dva riga pravila sve ukupno kad oduzmem struju 100 eura..secam se kad bi bila velika pomama za 280x kartama za LTC ..nisi mogao ni za 300 eura da ih nadjes ..onda odjednom dodjose ASIC i za mesec dana na oglasima na KP hiljadu 280x ..ljudi prodavali i za 110 eura ..ja sam tad licno kupio od lika 3 280x za po 120 eura cisto da preprodam ..to bi jun a njemu na garanciji da ih kupio u martu znaci bile manje od 3 meseca stare i platio ih 39 000 din a kupio 12 komada i posle 3 meseca sve prodao za 1/3 cene ..posle toga godinu dana majnovanje nije imalo ni za struju dok se nije pojavio ETH

^
ne bih puno da pametujem...ali...delimicno si upravu..a delimicno ne...o tome se i radi u miningu...sve ali sve je relativno...koliko si kopao pre 3 meseca sa 2 riga(nije sigurno ostalo samo 100e bilo je bar 150 ali ajd da ne cepidlacim) sto nisi holdovao bar 1/3 sad bi ti se isplatilo cekanje.....isto tako i za susni period je relativno...bilo ga je malo...ali pikovi koji su se desavali su to peglali na pristojnu zaradu...iskren da budem sve zavisi u kojem si krugu ljudi i kako informacije kruze..jer se u to vreme dosta krilo sta se kopa da se diff ne bi dizao...pomenicu samo cuveni kointelekt kojeg znaju i na forumu....trajao je bar 8 meseci ali dok se nije rasculo cinimi se da smo ga mi u srbiji uhvatili poslednja 3meseca ako se dobro secam (5eur po karti na dan)...ja sam licno isao da kupujem grafe iz farme jer je covek rasprodavao opremu a grafike tuku 5eur po danu...naravno nije znao, nesto nacuo ali ga je mrzelo(doslo do zasicenja ko ce ga znati, ili prosto nije znao za cifru nego je znao delimicne informacije)....
isto znam ljude koji su i jos uvek holduju mozda i polovinu etha koji su iskopali od starta...pre 2 godine...do pre godinu dana se pricalo o cifri...kako je presla cifra 20eur komad...samo se ucutalo....a sada je 120....i sitni rudari sa 1rigom da su holdovali 1/2 ili vise iskopanog zadovoljno bi trljali ruke...ali,ali,ali...sbb kbb
sve je relativno...

Jel smatrate da je trenutno rx 580 8gb dobra kupovina ili je ipak bolje ici na 570? Razlika u ceni je nekih 30-40e

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Jel koristi neko dva napajanja od 750w, zanima me da li radi normalno na 6 rx 470 ?

Mixer

Jel smatrate da je trenutno rx 580 8gb dobra kupovina ili je ipak bolje ici na 570? Razlika u ceni je nekih 30-40e

Naravno mislim na 570 sa 8gb.

Radice normalno na 470, samo nemoj najvece krseve da stavljas:)

Btw, jel koristi neko kobru 700w, ima samo 2x 8pin za grafike, ali je cena smesna, pa moze nesto da se kombinuje

Imam jedno pitanje sad za ove nove kartice 500 serije.Moraju da se patchuju drajveri da bi kartice radile sa modovanim biosom, sta konkretno ne radi na njima ako recimo modujemo bios a ne patchujeml dali ne bacaju sliku? Pitam jer hocu da ih miksam sa mojim 480tkama koje su vec modovane pa kad dignem drajver na novu verziju da ne bude belaja.
Drugo pitanje jel ko tera ove 500 karte koje imaju 8+6 pin na samo 8pin? I dali rade tako. Na sajtu im pise da je opcionalno?

Pise da je opciono, ali bolje ubodi. Tako je rekao goldi.

Uzeh pre neki dan F2A88X-HD3P, ali uopste ne prepoznaje grafiku u donjem slotu. Nisu mi jos stigli ekstenderi, pa sam hteo direkt u plocu da ubodem dve 570ke, da ne bleje u kutiji medjutim, corak. Kada su zajedno, donja non stop vrti ventove, ali je Win ne vidi. Kada je sama, uopste ne baca sliku. Prikacim integrusu, donja se naravno ne vidi u Winu, bila sama ili ne. Disableujem integrusu, nema slike. Svasta sam jos probao u biosu da cackam, ali bez uspeha. Ima li neko neku ideju?

P.S. Lik od kog sam uzeo se kune u svoje zeceve, macice i kucice :d da je probao oba slota sa 5450 i da su radili.

Ako imas garanciju nosi u servis da vide sta je u pitanju,ako nemas garanciju na maticnu plocu odes do najblizeg servisa platis 200-300 din. i oni isprobaju sve i kazu ti da li je maticna ispravna ili ne.

Pusti to sto se neko kune u zeceve,macice,kucice to moze svako.

Koliko vidim sve si probao do karti nije sigurno ne mogu nove karte da ne bacaju sliku to je nemoguce.

Imam jedno pitanje sad za ove nove kartice 500 serije.Moraju da se patchuju drajveri da bi kartice radile sa modovanim biosom, sta konkretno ne radi na njima ako recimo modujemo bios a ne patchujeml dali ne bacaju sliku? Pitam jer hocu da ih miksam sa mojim 480tkama koje su vec modovane pa kad dignem drajver na novu verziju da ne bude belaja.
Drugo pitanje jel ko tera ove 500 karte koje imaju 8+6 pin na samo 8pin? I dali rade tako. Na sajtu im pise da je opcionalno?

Bude kao da nemaš drajvere

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Uzeh pre neki dan F2A88X-HD3P, ali uopste ne prepoznaje grafiku u donjem slotu. Nisu mi jos stigli ekstenderi, pa sam hteo direkt u plocu da ubodem dve 570ke, da ne bleje u kutiji medjutim, corak. Kada su zajedno, donja non stop vrti ventove, ali je Win ne vidi. Kada je sama, uopste ne baca sliku. Prikacim integrusu, donja se naravno ne vidi u Winu, bila sama ili ne. Disableujem integrusu, nema slike. Svasta sam jos probao u biosu da cackam, ali bez uspeha. Ima li neko neku ideju?

P.S. Lik od kog sam uzeo se kune u svoje zeceve, macice i kucice :d da je probao oba slota sa 5450 i da su radili.

Probaj sa vadjenjem baterije, meni je to resilo problem neprepoznavanja grafike

Nazad
Vrh Dno