Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nego aj kad se prica, ima li interesanata da kupi dodatni hladnjak za memorije za grafe gde su nemorije gole, recimo asus 470 baca 28+430, sa hladjenom memorijum baca 29.1+430, otiso klok sa 1900 rok stejbl na 1980 rok stejbl, cena tipa 400-500din, ne skida se oem hladnjak, ovo nije oglas cisto ispitivanje trzista :)

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

U tome i jeste problem, uzeo 5 kartica nece ni jedna preko 1900mhz, 1880 jos guraju sa strapom 1500.
Uspeo sam sad da stabilizujem na oko 26.2mhs sa malom potrosnjom, eto ide vec par sati, videcu oce izdrzati 24h.
Nego zasto me nerviraju toliko ? Pa eto za 150 eur mogu da uzmem msi 380 4gb koji daje 24mhs sa Goldijevim biosom recimo, a ovako ispada da sam dao 50 eura vise za +2mhs :)

Na kalkulatoru za ETH mi prikazuje da sa 141 mh imam dnevno 0,29 eth a ja na dwarfu jedva uhvatim prosek 0,255. Moze li pomoc gde gresim?

U tome i jeste problem, uzeo 5 kartica nece ni jedna preko 1900mhz, 1880 jos guraju sa strapom 1500.
Uspeo sam sad da stabilizujem na oko 26.2mhs sa malom potrosnjom, eto ide vec par sati, videcu oce izdrzati 24h.
Nego zasto me nerviraju toliko ? Pa eto za 150 eur mogu da uzmem msi 380 4gb koji daje 24mhs sa Goldijevim biosom recimo, a ovako ispada da sam dao 50 eura vise za +2mhs :)

Ali zar te 380tke ne trose dosta vise struje? Taj xfx ne bi trebao da trosi vise od 110w kad ga ti ustelujes?

Sent from my iPhone using Tapatalk

samo ohladi memoriju
GPU1 - asus 470 4gb, pre toga vozen na 1900 rok stejbl vise nije hteo memorija gola

New_Bitmap_Image.jpg

Poslednja izmena:
Ali zar te 380tke ne trose dosta vise struje? Taj xfx ne bi trebao da trosi vise od 110w kad ga ti ustelujes?

Da tacno tako, trosi ~ 110w, mada mislim da moze to jos da se skine.
Za msi 380ke znam da bez problema rade -100mv, posto ih ja tako vozim vec dugo dugo, i svaka mi gura 24mhs rock stable.

Da , samo hynix mi salju :p

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Koja ti je razlika u potrosnji sa 26mhs i 28mhs?

Cudi me da nece hynix preko 1900, meni cepa trenutno 1119-1995 baca 28.4mh

Obicno hynix na karticama koje imaju hladjenu memoriju ide dobro Tipa( Nitro, gigabyte G1, mis armor470 na tim karticama hynix je ok) a na kartama kojima memorija nije hladjena tipa asus strix 470, xfx470, msi gaming 470 zna bas da zeza.

Evo bas cu ostaviti rezultat sta sam uradio kada stignu Nitro+ za koji dan. Ako je Hynix, ali daj boze da je Samsung, da modujem i da se ne mucim.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

ma na nitro+ koja god te memorija zapadne sve je u 0.5mhs... gdje si nasao Nitro+ baci info moze i na PM :D

Ma to nesto sto je trebalo ranije da stigne, znam da je nestasica sada. Evo ako dodje Hynix mem, javljam ti se da mi je opravis. :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ja jednu 470 nit+ ne mogu nateram preko 27 nikako. Sve ostale su 29+

Yes. Koliko se sećam sa 1500. Uglavnom sa istim tim ostale rade kako treba a ova se zakucava momentalno.

Obicno hynix na karticama koje imaju hladjenu memoriju ide dobro Tipa( Nitro, gigabyte G1, mis armor470 na tim karticama hynix je ok) a na kartama kojima memorija nije hladjena tipa asus strix 470, xfx470, msi gaming 470 zna bas da zeza.

znaci i g1 ima hladjenu memoriju i vrm? ali opet kontam, nisu g1 bas izdrzljive ili sam pogresan dojam stekao?
edit: znas li slucajno da li i msi gaming x 4gb ima slicno hladjenje kao i 8gb?

Poslednja izmena:

ja sto imam 5x asus 470 nemam problema ni sa jednom sve su hynux memorija i idu do 29mh/s + 550dcr temp je oko 59-58c vent na 46% stabilno rade na 1200/2050 e sad jedino vrm im je lose odradjen dosta se greje ali i to se da resiti sa 2-3 kulera uperenih u vrm da duvaju, sad planiram sledeci rig sa gigabyte g1 nzm kakve su jedino njih nikad nisam video uzivo, od ovih ostalih ubedljivo su najbolje nitro+, e da nzm ove sad asus 470 8gb koja im je memorija?

koj ti bre to asus sto ide na 2050 i jos nehladjeni, hynix, imas zlatne primerke onda

Poslednja izmena:
Samo da se javim da se drze od juce ovi moji xfx robovi, nije zakucao rig :D

Može li mala POMOOOOOĆ jer ću, u protivnom, izludeti ili prodati sve grafike pa nek' ide život:

- Od pre neki dan je počelo da mi se dešava nešto totalno čudno i bez raloga!
Jedna od grafika u rigu je počela da obara zadatu GPU frekvencu i onda kreće skaliranje od 650-950MHz i to samo za taj GPU i automatski dolazi do pada Hashrate-a... Sve živo sam probao. Menjao ekstendere, PCIE slotove, BIOS grafike, BIOS ploče, podizao vGPU dotične grafike, smnižavao i podizo memoriju grafike, preinstalirao win (menjao win10 i win7) i opet isto. Juče sam doneo grafiku u svoj komp i tu radi totalno normalno. Danas sam je vrtio u rig kad', gle čuda i tamo radi normalno ali sada druga d*ka sa istim simptomima!!! Opadanje GPU frekv se dešava posle 10tak-15tak minuta od početka rada riga (minera)... Podizao sam i broj obrtaja fana grafike i uvek isto :( :( :(
Negooo sada nešto kontam da se sve to dešava na PCIE3 slotu tj predzadnji slot na ploči! (ta nije valjda on defektan ili se s*ebao?). Ploče su nove GA-970A-DS3P (stare 2 nedelje)...

Ne znam više ni sam šta se dešava pa a ko neko ima ikakav savet šta da radim a da ne razlupam rig neka pomaže!!!
Svaki savet ili primedba je dobrodoša/la pa POMAGAAAAJTEEEE!

Drugi rig radi kao pravi dwarf (bije sve u 16naest :) )

Poslednja izmena:
Pow Lim na +20!

Poslednja izmena:
Vrh Dno