Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Kakva je xfx 470 naspram sapphirke, vidim isto ima dual bios, backplate, lako izmenljive ventove, 3 godine garancije.

Jedina razlika je sto ima 6pin za napajanje...

Čini mi se kao dobra priča, sta mislite ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jucer probam 10 ti komada XFX 470 goru kartu nisam isprobao max 27.3 od 10 komada 4 karte nisu mogle da prebace 27mhs hynix memorija ocaj zivi, znaci Nitro+ za njih je pojam kako se pravi kartica.

odlicna karta, cak i bolja (ne piski na primer ;) )

Hahaha videcemo kako ce proci mokre gacice kad otopli jos malo, za sad su mi sve procurile ali nema razlike u radu.

Kazem jedino me taj 6pinac brine zbog extendera, mada svakako stavljam do dve karte na molex granu i sve idu direkt molexi bez adaptera.

Verujem da ne bi trebalo da bude problem.

Jucer probam 10 ti komada XFX 470 goru kartu nisam isprobao max 27.3 od 10 komada 4 karte nisu mogle da prebace 27mhs hynix memorija ocaj zivi, znaci Nitro+ za njih je pojam kako se pravi kartica.

Xfx 470 su odlicne karte ne greju se rade extra a pogotovo za tog izvikanog sapphira

Ja imam 3 koma 470 4gb, bac'u 27.9+430, eth + dcr

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Ja sam izgleda ubo neke uboge 470 ..sve su asus neka OC verzija..kupio sam cim su izasle ..od kad sam kupio samo problemi..sa onim starijim karticama 390 i 280x nikad problem ....namestis ih kako hoces i to radi na kojoj oces frekvenciji ..cak ni sa rx 480 nemam problem..ove asus 470 stalno neki problemi bukvalno non stop...ja gore kartu bar iz mog iskustva video nisam bar za majning ..evo koliko vremena sa njima i i dalje konstatno problemi i namestenje doticnih..i kad u nekom rigu nadjem neko podesavanje i to radi a da se ne zamrzne ,pukne ,pobrljavi itd npr desi se nestane struja posle nedelju dana i ja onda pokrenem sa istim podesavanjima na koje radila tih nedelju dana bez problema ..ma nema sanse ..pukne posle 5 minuta ili sat vremena ..znaci nece da radi na podesavanjima na koje radila pa onda provode ceo dan da nadjes neka druga na koja radi..a toliko osetljiva na napon da drzim u rig napajenje od 1.4 KW i trosi 700 W npr ..sve su modovane za ETH i nijedna mi ne baca vise od 25.5 a jedna mi baca samo 20 mh jer radi pouzdano jedino ako stavim power limit na -19 ..cak i ako stavim -18 posle nekog vremena pukne ..stavaljao u drugi rig ,menjao extendere isti djavo ..mada znam da je zato sto su stedeli na tom napajanju pa samo jedno od 6 pina a ocigleno ovo sa extendirama sa napajanjem ne podnose dobro mada probao sam i bez dodatnog napajanja isti djavo

Da kod nas..tek sto su izasli ..sad vidim bolje sam sacekao taj nitro jer vidim svima vama radi stabilno i baca vise..malo sam zeleteo ..bolje sam bio kupio jednu pa probao kako radi

Moze li ovakva dva napajanja da guraju 6 komada 480x i ima li neko iskustva sa n jima

Napajanje 735W Raidmax RX-735AP Modularno

Imao sam nekoliko raidmax modularnih...od 630 do 830 W..i svi su crkli pre ili kasnije i ako nisu bili optereceni ni 70%

Pa sta da uzmem onda za 6 grafika a da ne bude knap sa snagom. Raidmax od 1200w nema trenutno.

Napajanje 730W Thermaltake Smart SE SPS-730M

Onda dva ovakva? Thermaltake je uvak bio standardno dobar.

Raidmax je njesra moze da crkne posle mesec dana a moze da radi i godinu dana pa da crkne sve zavisi kako kome padne koji primerak u globalu gledano njegova napajanja su za izbegavanje kao i od Chieftec-a....

Uzmi Super flower ili Evga neko od 1200w i neces imati nikakvih problema....

Thermaltake je bolji od Raidmax-a ali opet bolje uzeti Evga od 850w koje ima 10 godina garancije....

Da ne filozofiramo po 100 puta je bilo recenp raidmax 1000 I 1200 modeli su druga prica a inace 3god garancije je sasvim ok, meni u pogonu radi takvih 15 kom vec 4 god bez problema
jedini problem je fan

A valja li upariti neki EVGA, Corsair ili CM 750w za 4 kartice i plocu sa nekim istim brendom od 550w za druge dve kartice? Pa da to gura 6 x rx 480

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

^Paaa... Teoretski je sada moguće.
Ja bi ipak išao na varijantu 750W za 3 kartice i ploču+cpu+disk, a za preostale 3 kartice+dodatni ventilatori bi dodao još jedno 750w.

Stigla su mi ona pico atx napajanja pa cu ovih dana da probam 2 riga poguram sa 2kw serverskim napajanjem.

Mislim da je to Best buy ubedljivo. A sigurno je najkvalitetnije.

Poslednja izmena:
Raidmax je njesra moze da crkne posle mesec dana a moze da radi i godinu dana pa da crkne sve zavisi kako kome padne koji primerak u globalu gledano njegova napajanja su za izbegavanje kao i od Chieftec-a....

Uzmi Super flower ili Evga neko od 1200w i neces imati nikakvih problema....

Thermaltake je bolji od Raidmax-a ali opet bolje uzeti Evga od 850w koje ima 10 godina garancije....

Da se ne bi igrali teorije verovatnoce i statistike, sve moze ali i ne mora, realno 5x470 na eth lepo sređene mogu da rade na napajanju od 850w a ja uzimam 1000w, kakvo god da je, vodim se logikom da nece nikad raditi preko 60%.

Phoenix257-Ok ne kazem ja da su napajanja Raidmax losa toliko da ne mogu da rade 3 godine i vise,mnogima su ista napajanja crkla u kratkom roku i pun je internet takvih iskustava a ima ljudi i kojima lepo rade poput tebe...
Ali i dalje nikada ne bih uzeo nijedno Raidmax napajanja pre svega zbog garancije od 3 godine ima puno drugih marki napajanja koja daju 5 ili 10 godina garancije doduse vise i kostaju ali i kvalitetnija su.

Prisic-Da sasvim je dovoljno 1000w za 5 rx 470 i lepo razmisljas bolje da budu opterecene na 60 posto sto zbog efikasnosti sto zbog duzeg rada samog napajanja....Najbolje je da svako uzima napajanje prema svojim potrebama i da razmislja dugorocno na primer ako se odluci za 6 ili 7 karti da uzme jace napajanje na vreme....

riba1990-Gigabyte nisam cuo da neko uzima za majning znam da su ljudi ovde na forumu uzimali Msi,xfx,sapphire i asus ali gigabyte ne znam da neko koristi.

Masteryoda-Uzmi Evga od 750 w sa 10 godina garancije imas kod naseg najpoznatijeg madjara :)....

Poslednja izmena:
^Ja koristim upravo ta EVGA SuperNOVA 750w G2, ali budimo realni 10 godina garancije možete ostvariti vjerovatno samo u SAD :)

Svako od boljih napajanja će ti završiti posao. Seasonic, Corsair, EVGA,...
Gledaj šta ti najviše odgovara sa brojem konektora i dužinama kablova.

Očekuj da ti se javi i par stručnjaka koji će ti objasniti da 2 napajanja nisu bezbjedna :)

Poslednja izmena:
Stigle su mi rx480 nitro+ 8gb grafičke. Sutra mi stiže ploča. Imam pitanje kako štelujete ove karte, bios sam skontao kako, preko ovog polaris editora radim. Ovaj dual bios switch, da li njega mogu u toku rada računara/riga promijeniti ili moram ugasiti rig da bi promijenio bios? I je li preko afterburnera radite undervolt i overclock ili preko nečega drugog?

^Ja koristim upravo ta EVGA SuperNOVA 750w G2, ali budimo realni 10 godina garancije možete ostvariti vjerovatno samo u SAD :)

Svako od boljih napajanja će ti završiti posao. Seasonic, Corsair, EVGA,...
Gledaj šta ti najviše odgovara sa brojem konektora i dužinama kablova.

Očekuj da ti se javi i par stručnjaka koji će ti objasniti da 2 napajanja nisu bezbjedna :)
Da, podeljena su misljenja oko toga da li je bolje uzeti jedno ili dva napajanja. Jel moze neko napisati sto bi dva napajanja bila manje bezbedna od jednog?
Da znam sta da uzimam sad i za buduce rigove...

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Moze li mi neko reci da li ima iskustva sa ASUS Dual Radeon RX 480 OC 4G karticama? KAkve su za majning, kakvo im je hladjenje? Mogu ih kupiti za oko 200e, e sada nisam siguran da li kupiti njih ili na primer Sapphire NItro+ za 20-ak evra vecu cenu? hvala unapred

Vrh Dno