Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Razmišljao sam da počnem kao totalni početnik kopanje, i to sa četiri 470, da li mi savetujete da probam ili da ni ne pokušavam? Hoće li biti dovoljno godinu dana da se barem vrati investicija da se ne bude u minusu? Dosta sam baš čitao ovo ovog rudarenja, pa me pomalo privlači čitava fama =) Više nego što bih imao zaradu neku :D

Poslednja izmena:
Razmišljao sam da počnem kao totalni početnik kopanje, i to sa četiri 470, da li mi savetujete da probam ili da ni ne pokušavam? Hoće li biti dovoljno godinu dana da se barem vrati investicija? Dosta sam baš čitao ovo ovog rudarenja, pa me pomalo privlači čitava fama =)
Bez uvrede ali da si dosta čitao znao bi da na tvoje pitanje samo ti znas odgovor, ja ne mogu da ti kažem ništa više od onoga da ne ulažeš više para od onih koje si spreman da "bacis".

Situacije trenutno bas i nije najbolja što ne znači da za mesec dana neće biti bolja, gora ili ostati ista...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Bez uvrede ali da si dosta čitao znao bi da na tvoje pitanje samo ti znas odgovor, ja ne mogu da ti kažem ništa više od onoga da ne ulažeš više para od onih koje si spreman da "bacis".

Situacije trenutno bas i nije najbolja što ne znači da za mesec dana neće biti bolja, gora ili ostati ista...

Jasno mi je, čitam aktivno sve ove teme, i nekako mi bzv svi se vi igrate a ja ne učestvujem... :D Bolje možda dati 1200-1500e na ovo nego na gaming laptop :D

Jasno mi je, čitam aktivno sve ove teme, i nekako mi bzv svi se vi igrate a ja ne učestvujem... :D Bolje možda dati 1200-1500e na ovo nego na gaming laptop :D
Složi sve te pare u ETH/ZEC i igraj se na berzi. Živce i pare ćeš tako brže izgubiti.
E sada, postoji i šansa (jako mala) da se obogatiš :)

Bolje možda dati 1200-1500e na ovo nego na gaming laptop :D

Imao sam priliku pre neki dan da vidim dell-ov Alienware star manje od god dana.. masina od 2k jura.. i smece zapushilo :D iskren da budem, do sada nisam sreo napucaniju notebook konfiguraciju.. a kad razmislim, ne verujem da bih toliko parica dao za 3-4kg elektronike..

Svakako bih pre ulozio u rig koji ce pre ili kasnije izvuci ulozeno ;)

O tome se radi. Sada, kada znaš kako ovo funkcioniše, odluka je na tebi.
Ako se odlučiš za ulazak onda ovdje dobiješ savjete za sastavljanje "tiketa".
Bench tips, zarada zagarantovana!

Nego probao sam da vratim rig na stariju verziju Clay 8, opet se isto desava samo sto ovaj miner resetuje skoro svaki put a da ne zabode... sve dok mi nocas nije opet zablokirao ceo rig, nemam vise ideju sta da radim ...

Moras da lociras kartu koja pravi problem... onda da li je do nje ili ekstendera... kad to budes znao dodaj joj napona. Meni se isto desava na 6x470 rigu gde jedan gpu stalno ima taj hang opencl call posle nekog vremena nema pravila. Tako da vidi koja pravi problem I onda probaj na njoj da menjas setovanja.

Samo odnia voltaze i kloka je bitan ako nije hardvarski problem :)

Moras da lociras kartu koja pravi problem... onda da li je do nje ili ekstendera... kad to budes znao dodaj joj napona. Meni se isto desava na 6x470 rigu gde jedan gpu stalno ima taj hang opencl call posle nekog vremena nema pravila. Tako da vidi koja pravi problem I onda probaj na njoj da menjas setovanja.
Izgleda da dve karte prave problem, jer sam sad jednu vratio stock i samo joj malo spustio voltažu zbog potrošnje i spustio clockove, sad radi duže od 20min al zato vec preko 30 izbaci isti problem za gpu 0, probacu isti postupak i sa tom kartom.

Javicu sta se desava, hvala na savetu :)

ima li neko Napajanje 730W Thermaltake Smart SPS-730M, kupljeno 2013god, imam samo fiskalni i racun garanciju nemam jer mi nisu ni dali, crklo je, garancija je 3 god i istice za neki dan
ne znam sad ima da me drukaju da traze garanciju, zna li neko ko je uvoznik tada bio?

ima li neko Napajanje 730W Thermaltake Smart SPS-730M, kupljeno 2013god, imam samo fiskalni i racun garanciju nemam jer mi nisu ni dali, crklo je, garancija je 3 god i istice za neki dan
ne znam sad ima da me drukaju da traze garanciju, zna li neko ko je uvoznik tada bio?
Ne treba ti garancija dovoljan je fiskalni.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Treba i garancija, mene su odbili pre mesec dana jer mi je istekla saobraznost od 2 godine, trazili su i fiskalni i garanciju od proizvodjaca koju sam negde zagubio ...

Pa ti si zagubio i fiskalni!!!
Po Saobraznosti ti je dovoljan samo fikalni ili kopija istog ;)
Nakon isteka od 2G nemaju garancijsku obligaciju osim ako sam proizvođač artikla ne daje veću od 2G...

Ja sam zagubio i garanciju i fiskalni, i kada sam ih iscimao poslednji dan garancije da mi daju kopiju racuna, rekli su javice mi, i javili su posle tri dana, poslali kopiju racuna na mail, ali su me odbili za garanciju, iako sam ih zvao poslednji dan garancije da pitam sta i kako i rekli su mi da ce mi se javiti, naravno javili su se tek posle tri dana kada je vec istekla saobraznost ...

@goldi @forum1nick i sve koji imaju problema sa ventovima na Safir RX karticama:

Resen je slucaj sa mojim felericnim ventom, poslace mi nov, a ja njima moram da vratim ovaj defektni.

Evo i odgovora sa njihove strane:

Thanks a lot for your help.
Can you please feedback detail address , country and tel# so that we can arrange it to you.
And please also help us to send the defective fan back to our RMA center in CZ once you receive the new fan , we will offer you the RMA number and you can pack the defective fan by using the cover that come with the new fan.
Please be informed that according to Sapphire RMA policy, Sapphire will pay for sending customer replacement fan, but customer will need to pay for returning Sapphire defective fan.
You can just send via air mail so that can save the cost.
We need the defective back so that we can make some failure analysis.
We appreciate your cooperation.

Kako ide to slanje kad nemas racun od kartice? Poslati samo vent pokvaren bez racuna ? Hoce li ga prihvatiti tako?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

@goldi @forum1nick i sve koji imaju problema sa ventovima na Safir RX karticama:

Resen je slucaj sa mojim felericnim ventom, poslace mi nov, a ja njima moram da vratim ovaj defektni.

Evo i odgovora sa njihove strane:

Thanks a lot for your help.
Can you please feedback detail address , country and tel# so that we can arrange it to you.
And please also help us to send the defective fan back to our RMA center in CZ once you receive the new fan , we will offer you the RMA number and you can pack the defective fan by using the cover that come with the new fan.
Please be informed that according to Sapphire RMA policy, Sapphire will pay for sending customer replacement fan, but customer will need to pay for returning Sapphire defective fan.
You can just send via air mail so that can save the cost.
We need the defective back so that we can make some failure analysis.
We appreciate your cooperation.

Ala su ga resili,postarina ima da te kosta 100x vise od vrednosti ventilatora..Poslati samo vazdusnom postom..hihihhi

@djoolle hvala za info. Upravo sam ušao na forum da te to pitam, kad ono odgovor već čeka.
Hajde još jedno pitanje. Jesi li karticu prebacivao u računar kada si pravio video ili si je snimao u Rig-u?
Mislim da ne prave problem ako im baš nacrtam da kopam sa njihovom gejmerskom karticom, pošto se neki od direktora AMD javno ogradio od toga da prave kartice za rudarenje :)

Naravno da će prihvatiti bez računa. Njima to treba da bi lupali penale "podizvođaču".
Skupe jedno 1000 ventilatora u paket i traže zamjenu od #&*! kineske firme, naravno uz plaćanje svih troškova dostave.

Poslednja izmena:
@forum1nick Izvadio sam karticu i stavio u računar.

Ne bih da rizikujem :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

U racunar, ne rizikuj

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Alti. Ne ocekuj da ces zavrsiti ista, dobre su sanse da ce te odbiti. Meni su 2x odbijali reklamaciju na isto napajanje a drugi put su mi ga vratili sa oguljenim serijskim da ne bih mogao da ga vratim i treci put. Banditi!

Koliko li iznosi poštarina? Ajde baš javi kada im pošalješ koliko su te naši odrali.

Meni su zamenili oba tt smart, dovoljan ti je fiskalni, ja sam uzeo novac... Mislim da ti ni fiskalni ne treba jer oni imaju u arhivi kada je koji uredjaj prodat...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Imaju oni sve, u principu im ne treba ni fiskalni ni garancija....mogu da nadju proizvod po bar kodu, SN milion nacina da je prodat kod njih ali jednostavno cesto prodavci pokusaju da odvrate od garancije ili zahteva za povrat novca po sistemu APP, nekad budu prijatni nekad drski...u vecini slucajeva treba biti uporan pa se uspe ali desi se i obrnuto...*** srbija

Nazad
Vrh Dno