Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

dobar je mujo al i zelja ne zaostaje, po meni bolji iako to nije trend, meni bolji kod zelje, jedem i ne pojavljujem se nigde godinu dana :d ali takodje BL in d hart

izgleda su vas zavele Banjalucanke i da je to pravi razlog sto volite BL,a ne cevapi :)

Ok hvala na info, posto sam u dwarfpool i imam windows 10 64bit, a pokazuje tacno 17.5 mhash u cmdprompt, pa sam mislio da je to malo.. Koliko bi otprilike kopala bolje nova rx 480 u odnosu na ovu 280x asus dc2t koju imam??Stavio sam sliku pa posto sam noob za kopanje, samo da neko vidi da li je ok brzina?
Pogledajte prilog 205513

Meni kopa 24mh rx 480.. ono sto mi se svidja je i da ako je referentni model je bas tiha..uopste nije ono sto sam citao na netu da se dere kao luda..ali opet sam razocaran potrosnjom bar ono kako sam ja zamisljao ..ako imas 14 nm cip tehnologiju u odnosu na 28nm to bi trebalo da imas teoretski 4 puta vece performanse za istu kolicinu struje ...u realnosti potrosnja mi je manja 60% u odnosu na 390tku koju imam a koja mi daje 27mh i ako je ona u 28nm...takodje ako gledas ceo ukupnu potrosnju celog riga onda usteda struja i nije neka
Deluje mi da AMD namerno nije hteo da sve da odmah u 14nm tj da ce to tek u sledecoj generaciji posto sigurno 14nm ce ostati narednih nekoliko godina.
Ono sto mi se nimalo ne svidja je sto nema 2 konektora za napajanje vec vuce kroz PCI pola struje..sad vidim na netu da i ove sto nisu referentne i dalje imaju samo jedan konektor...nije isto kad ti grafika vuce 20-30 wati kroz plocu kao 280x ili 390 ili kad manje trosi ali vuce 70-75 wati kroz plocu..kad je jedna to nema neke veze ali kad su dve i vise tj je vec druga pesma i cas moze ploca da ode...ima oni rajzeri sa napajanjem ali iskreno nemam poverenja u njih da mi ne spale grafiku...bolje i ploca da ode nego grafika od 300 eura.

ja sam sa wolfovim na 120 xi 1024 i ne mere vise i tempovi me ubise :)

toliko daje i 280x , karta stara nekoliko godina

a opet, mnogo manje kopa 380, karta stara nekoliko meseci, dok 480 ne moze ni da kopa, karta stara mesec dana. a i miner je bar free ;) pa kad dodas temperaturu i potrosnju... + ko zna i da li postoji brzi miner za 280x :)

Poslednja izmena:
tacno tako sve su to teorije zavere :), ni mi ne postojimo, sve je varka ;)

kanite se teorija zavjere ako ima neko miner nek podjeli info onome ko je spreman da plati, naravno ako ga ima i u interesu mu je da zaradi... previse zavidnosti i neki glupi stavova brate ovde smo svi da zaradimo, zeljko je otvorio javno temu ja sam medju prvim krenuo sa gpu kopanjem i ovo je stvarno jedna od najbolji zarada u posljednje vrjeme, ako moze jos bolje ko je spreman da javi info moze na pm sve detalje, naravno prvo cjena za ostalo cemo lako :D

Nisam u toku pa da ne listam gomilu strana...

koje su razlike, temperature i ucinak... :)

Sta uzeti u nekoj kompezaciji?

AMD Radeon R9 380 Powercolor PCS+ 4GB DDR5

ili

AMD Radeon R9 380 Sapphire Nitro 2GB DDR5

Ja imam Powercolor i u sustini sam zadovoljan.Drugi R9 380 modeli daju vise verovatno je to zbog memoriskog cipa,ovaj model ima Elpida memoriski cip.
Pogledajte prilog 205772
Dodatnim podesavanjima temperaturu ne mogu da spustm,ma da i nije visoka jer nemam posebnu prostoriji za rig,sa ovim podesavanjima daje najbolje i najstabilnije radi.

Poslednja izmena:
Nisam u toku pa da ne listam gomilu strana...

koje su razlike, temperature i ucinak... :)

Sta uzeti u nekoj kompezaciji?

AMD Radeon R9 380 Powercolor PCS+ 4GB DDR5

ili

AMD Radeon R9 380 Sapphire Nitro 2GB DDR5

u sustini ni jednu, jer 380 karte su dobre samo za eth, sve ostale algoritme lose kopaju skoro na nivou 270 karti, trenutno je best buy 370 karte koje u eth daju oko 14mh, a trose oko 90w, a nisu lose ni u ostalim algoritmima

Nije bas to tacno evo 380 na LBC-u 110MH/S ne moze 270 karta toliko, a trenutno su eth i LBC najisplativiji od novcica/algoritama za koje ja znam.. u ethu je cak i bolja od R9 280X na LBC-u malo sporija.

to 380 na 110 je maltretiranje karte i to nece dugou ethu je trenutno bolja na startu je 280x davala 27mh ako si zaboravio, jer ako cemo tako da nategnemo moze i 270 da da 90mh ili 7950 120mh, jednostavno 380 je klasaispod 280x karte

ne vidim kakvo maltretiranje, 1040/850 ispod 70c na ovoj zegi, znam sve kako je davala 280X i znam dobro kako sada daje... jednostavno 380 nije losa toliko koliko je ti napljuva :D jeste slabija od 280x na ostalim algoritmima, ali na ethu i lbc sto se trenutno kopa sasvim Ok karta.

Na ethu je znantno bolja i bice sve bolja od 280x do kraja kopanja, na LBC-u 110MH/S dok 280X oko 130 zavisno od taktova dodamo znantno manju potrosnju kod 380 daleko od toga da je losa karta.
Ono sto ja vidim tako stvari stoje a mozda ti imas drugacije misljenje postujem za ono sto se trenunto kopa preporucio bi 380 kartu svima a sta ce se u budcnosti kopat kako ce se optimizovati mineri to niko ne moze znati.

goldi, kakva je potrošnja na 380kama? Ako je core na 1040, ne bi trebalo da je strašno. Previše dugo se kolebam za LBC, odvuče me etc cirkus.

Ne znam druze sad nemam onaj mjerac 1040/850 -50mV imam neki sa boljim asicom oni idu jos dole sa napon ali su tu vecinom oko -50mV stabilne.
Griju se vise nego na eth-u sto je znak da vise trosi, ali u poredjenju sa 280X to je puno bolje. LBC bas cjedi 280X do kraja na njima je sigurno drasticno skocila potrosnja jer sam morao napon nazad u odnosu dok sam kopao eth.

to sto si dizao napon na 280x to znaci da su ti tu losiji primerci, jer ne mora nista da se dira

Vrh Dno